Afscheidsreceptie wethouder Johan Coes op 18 juni

Datum: 12-06-2018

20.20 uur - Op maandag 18 juni neemt Johan Coes afscheid als wethouder van de gemeente Hellendoorn. Het gemeentebestuur biedt de vertrekkende wethouder voor zijn inzet voor onze gemeente een receptie aan. Tussen 17.30 uur en 19.00 uur is er gelegenheid hem persoonlijk de hand te schudden in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal. Johan Coes (CDA) was 12 jaar wethouder in onze gemeente.

 
 
Zijn portefeuille bestond onder meer Samenleving, zorg en sport;
• Maatschappelijke ontwikkeling
• Volksgezondheid
• Jeugdbeleid
• Ouderenbeleid
• Bestuur regio Twente
• Voorzitter GGD Twente
• Bestuurlijke coördinatie 14 Twentse Gemeenten (decentralisaties) • Sport
• Evenementenbeleid
• Gebiedswethouder Nijverdal ZuidReacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Henk l schreef op 13-06-2018

Uitstekende wethouder met kennis van zaken. CDA levert veel bestuurlijke kwaliteiten en ervaring in, met slechts één brokkenpiloot.

Marcel Altena schreef op 13-06-2018

Ik neem aan dat Johan Coes een lintje gaat weigeren, hij is er al die jaren dik voor betaald.......

Mitis schreef op 13-06-2018

Nou dik betaald? Dat valt vast tegen, als je het per uur bekijkt. Wethouder lijkt me geen van 8 tot 5 uur baan. Wat mij betreft heeft hij een lintje verdient!

Geronimo schreef op 14-06-2018

Euro 6334,90 oftewel 76.018,80 per jaar en daar komt nog een dertiende maand bij bovenop.Ik vindt het ruim betaald, voor een uit de hand gelopen hobby. Helemaal als ik het afsteek, tegen de behaalde "resultaten".

Mitis schreef op 14-06-2018

Kom hee, hobby? Nee, gewoon een drukke baan met veel gezeur en gewoon salaris.

Geronimo schreef op 15-06-2018

Ja zekers, een hobby, net zoals profvoetballer. Je bent jong en erin geinteresseerd. Dus wat is er mooier om hier later je werk van te maken? Zo niet, dan ben je niet goed wijs; je laat je nl toch niet voor de lol zo vaak afzeiken, door mij of een ander bv.

Def schreef op 15-06-2018

helemaal mee eens Geronimo nu weer 4 dik betaalde wethouders en de burgers moeten dat op hoesten

Geronimo schreef op 15-06-2018

PS wat voor opleiding heb je dan nodig voor deze "baan"? Ik vind het in ieder geval veel geld voor ongeschoold werk. Zouden werknemers van NtC ook wel willen hebben, en die moeten zelfs nog cursussen leren.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 15-06-2018

@Geronimo; je moet vooral goed kunnen lullen; de hoogopgeleide ambtenaren bepalen strategie en geven wethouders instructie’s over hoe ze het beleid zo geloofwaardig mogelijk moeten brengen.

Mitis schreef op 15-06-2018

@ TUT, Idd verbale kwaliteiten zijn belangrijk voor een baan in het openbare domein, je suggereert dat daar wat fout aan is. Ook hier moet beleid verkocht worden net als in andere domeinen. Niets mis mee. Zowel jij als Geronimo nemen iedereen de maat, wat presteren jullie zelf? Nog iets meer dan kritiek op anderen?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 15-06-2018

@Mitis, ik suggereer niets, het is een constatering. Ben blij dat beleid door ambtenaren worden gestuurd. Die zijn door sollicitatieprocedure/kruiwagen op hun plek gekomen en aanstelling van wethouder is toch toeval, willekeurig, wanneer beter geschikte kandidaten zich terugtrekken, kunnen schlemielen zomaar de functie krijgen, in theorie, bedoel ik. Verder presteer ik inderdaad niet veel nuttigs, enkel kritiek geven om reactie’s uit te lokken en natuurlijk om Jos een beetje te jennen.

Geronimo schreef op 16-06-2018

Mitis, jij neemt mensen de maat. Met opmerkingen als "gewoon salaris". Daar zouden de meesten direct voor tekenen, omdat het een hoog salaris is. Maar zo ben jij, jouw standaard beschouw jij als algemeen geldend. Daarnaast ga je nooit direct in op mij, maar discussieer je via via. Zing maar lekker "Rich Girl"; jouw levensmotto?

gerrit schreef op 16-06-2018

coes wilde burgemeester worden wie wil hem gratis

Han schreef op 16-06-2018

Geronimo, het begint wel erg veel op jaloezie te lijken van uw zijde. Wellicht hebben een aantal personen het verder geschopt dan u als ambtenaar en dat dit slecht te verkroppen is voor u.

Hendrik schreef op 16-06-2018

Het is oh zo makkelijk beleid te voeren met gemeenschapsgeld, in het bedrijfsleven stellen dit soort mensen vaak niks voor. Al hebben de meesten wel HTS (lees, Hogere Toneel School).

William S. Burroughs schreef op 16-06-2018

Ik wou dat ik rijk was en niet zo knap. Maar ja ... je kan niet alles hebben. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 16-06-2018

Aan Geronimo. Meten is weten? Prettige dag.

Jos schreef op 16-06-2018

Gernoimo jij viel altijd uit tegen wethouder Walder via via, maar nooit direct op de koffie

Mitis schreef op 16-06-2018

@Geronimo, ik reageer nu een een keer op je en wel omdat je er naar vraagt. Ik ben hier voor mijn plezier, een discussie met jou loopt vaak uit op gescheld, niet mijn wereld, dus reageer ik niet vaak op je. 1: Gewoon salaris is afhankelijk van het referentie kader van de degene die reageert. 2: Voor iemand die functioneert op HBO niveau is het genoemde salaris zeker niet extreem hoog. 3: Klopt ik mag zeker niet klagen na 43 jaar hard internationaal werken geniet ik van een goed pensioen. Waarmee ik linkse loosers ook van mag onderhouden via hun vele toeslagen. Met een goede opleiding, hard werken is dat voor een ieder met doorzetting- vermogen en goede opvoeding haalbaar in dit land.

Mitis schreef op 16-06-2018

@ Geronimo, 4: Mijn motto is simpel, maak wat van je leven, verwacht NIETS van anderen, leer vooral de dingen waar je slecht in bent, voor mij was dat talen, ik ben een bèta man, wiskunde scheikunde, fysica geen probleem talen zo lastig ben na 40 nog bij de nonnen geweest voor een talen cursus Engels, mijn werkgever vond dat nodig, na 50 nog IT cursussen gevolgd lastig wel leuk, mijn vele kids plaagden me, hee pap heb jij ook je huiswerk af, kon er toen niet om lachen...

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-06-2018

@Mitis; wat een arrogantie toon je, “Linkse loosers” ! Besef dat jij het geluk hebt gehad (kreeg je zomaar cadeau, heb jij geen invloed op gehad) dat je gezond bent geboren, goed stel hersens hebt gekregen, geen lichamelijke of geestelijke beperkingen in je leven hebt gekregen, je in gezin bent geboren met normale ouders, je uiterlijk meehebt (dikke en lelijke mensen hebben minder kansen op prettige baan), in een land woont met goed onderwijs, in normale buurt bent opgegroeid (het is moeilijker om uit achterstandswijk te komen, leraren besteden minder aandacht aan je, slechtere vrienden, minder gezonde voeding). In principe kan ‘iedereen’ een diploma halen. Maar dan komt het vinden van een baan; wanneer je vader arts is, en jij studeert medicijnen, dan vindt je spoedig een baan door het netwerk waar je in zit, je hebt dan buren, familie, vrienden die in hogere kringen verkeren. Iemand uit achterstandswijk vertoont niet het juiste gedrag van elite en zal dan ook minder snel worden aangenomen of voelt zich niet op zijn gemak wanneer collega’s met juiste manieren hem buitensluiten.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-06-2018

@Mitis; En je weet wel wat je bent, maar niet wat je wordt; ook jij kunt door ongeluk dwarslaesie krijgen, waardoor jij je verdere leven wordt verzorgt op kosten van de maatschappij, je (klein-)kind kan gehandicapt zijn, waardoor ze levenslang in een instelling moet wonen dat miljoenen kost voor de maatschappij. We wonen in beschaafd land, dat betekent dat we goed voor de kwetsbare medemens moeten zorgen. Een schoonmaakster, ziekenverzorgster, vuilnisman of stratenmaker die hele leven keihard werkt en met versleten rug de 65 haalt, krijgt ondanks het ploeteren géén goed pensioen.

Jos schreef op 16-06-2018

Tut je wordt geen wereld verbeteraar zoals je aangeeft, maar gewoon een vervuiler met de aanschaf en onderhoud met je auto.

Geronimo schreef op 17-06-2018

@Mitis,schelden daar kun je mij toch niet echt op betrappen.Dan ga ik even in op je punten. 1: gewoon salaris is het landelijk gemiddelde, dat heeft niets met jouw referentiekader te maken, maar het dedain, waar jij mensen mee wegzet (dit zul jij wel schelden of grievend noemen),vind ik, en zo te lezen ook tut, stuitend. Tevens de manier hoe jij mensen benoemt, linkse losers, zegt meer over jou, dan over anderen.2:Hoe kun je het werk van een wethouder aanduiden als HBO-niveau? Iemand zonder diploma kan het ook worden, daarbij wordt al hun voorwerk verricht door ambtenaren, dus zo moeilijk is dat niet. Ze moeten alleen de dossiers doornemen.

Geronimo schreef op 17-06-2018

3. Als jij jezelf, door studie of zelfstudie hebt opgewerkt, is dat alleen maar mooi.Maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Mensen met een lager iq of handicap hebben gewoon minder kansen op een goed betaalde baan.4: Mijn motto is simpel, help anderen, die het minder getroffen hebben, daar, waar je kunt. En dan heb ik het over echt arme mensen; in NL is dat nauwelijks nodig, omdat de sociale voorzieningen goed zijn en iedereen een opleiding kan volgen en te eten heeft. Mijn zoon en dochter zijn trots op hun vader en moeders bezit. Nergens voor nodig, het is nl allemaal een illusie. We sterven nl allemaal en in ons laatste gewaad zitten geen zakken.

Han schreef op 17-06-2018

Tut, prima dat je het opneemt voor de doelgroep die gehandicapt is. Terecht worden ze verzorgt in ons land, ben ik helemaal met je eens. Eens andere doelgroep vergeet je te vermelden. Dit is de groep die wel "kan" werken, maar "niet" wil werken. Deze groep is velen malen groter dan de doelgroep waar jij op doelt. Deze doelgroep zit de hele dagen thuis, profiteren van onze centen. Jammer genoeg hebben ze ook nog eens een stemrecht. Lang leve Links zal ik maar zeggen. Ze weten namelijk donders goed, dat wanneer zei, hun handje ophouden, linkse politici door de knieën gaan. Verder kent u de uitdrukking, waar een wil is, is een weg. De groep uit achterstandswijken verdedig jij ook in je betoog. Diegenen die willen leren krijgen echt wel de aandacht van de leraar en gaan ook een goede toekomst tegemoet. Gedraag je je als uitschot van de maatschappij, dan verdien je ook geen aandacht. Het jammere is dat voor deze gastjes, thuis het voorbeeld de hele dag op de bank zit hun handje op te houden. En dan blijven ze in die negatieve spiraal.

Geronimo schreef op 17-06-2018

@Mitis, voordat de voetbal weer begint, onze kinderen houden ook van ons om wie wij zijn, voordat je het mocht verwarren met hebberigheid. Zij geven zelf ook aan arme mensen.

William S. Burroughs schreef op 17-06-2018

Mitis deed even een Thierry Henri Philippe Baudetje om te provoceren.‘Jullie zijn bijna allemaal links. Ik zie het aan jullie gezichten en kleding.’ aldus de gladjakker tijdens een debat in Groenlo. Wat geen debat was want de gladjakker kwam zoals gebruikelijk niet verder dan een middagje mensen beledigen. Tot slot werd er in de Telegraaf nog gesuggereerd dat Paul Rosenmöller vies zou zijn van de hand van onze provocateur. Die hand was echter nat van de bloemen hoewel natte handen ook nog niet droog achter de oren kunnen betekenen. Het was me weer een voorspelbare voorstelling van onze quasi intellectueel. Zijn 2e man Hiddema vond het net als ik weer erg amusant. Want serieus zal hij het als advocaat toch ook niet nemen. Tot slot wil ik nog even benadrukken dat ik Mitis absoluut niet met Thierry Henri Philippe Baudet wil vergelijken want dan zou ik mij net als die gladjakker schuldig maken aan beledigen. En daarom is het spelletje van Mitis door hebben voor mij voldoende. Bovendien moet ik meer van iemand weten dan de kleren die hij of zij draagt. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 17-06-2018

Ik bedenk mij ineens dat het Thierry Henri Geflipt Baudet had moeten zijn. Wat nou Philippe? Ach een kniesoor die daar op let. Prettige dag.

Han schreef op 17-06-2018

Een prachtig persoon die Thierry Baudet. Alleen al hoe hij zichzelf te kijk zet in de tweede kamer als hij aan het dabatteren is, met als hoogtepunt wanneer hij Klaas Dijkhoff de les probeert te lezen. Nee, Baudet slaat de plank volledig mis.

William S. Burroughs schreef op 17-06-2018

Aan Han. En wederom heeft u ook hier weer groot gelijk in. Prettige dag.

Mitis schreef op 17-06-2018

@ WSB: You have it through...(-;

Wat ben ik toch een tut! schreef op 17-06-2018

@Han; Je bedoelt “het uitschot”; 10% aan de onderkant van de maatschappij, (de luierikken, lamstralen, nietsnutten, criminelen etc.) en 10% aan de bovenkant (CEO’s, bestuurders, politici, directeuren van grote bedrijven/zorginstellingen/goede doelen etc.). Dit zijn óók criminelen, die profiteren ten koste van anderen. In beide groepen zitten veel psychisch gestoorde narcisten, psychopaten, mensen zonder geweten. Ook zijn er ‘rijke’ mensen die bewust sober leven, waarvan je het aan de buitenkant niet afziet, hebben dus geen uitkering maar leven van rente, erfenis, loterijprijs, geldbelegging. De instantie’s zijn ook niet achterlijk, ze strooien niet zomaar met uitkeringen. @Mitis; een normaal inkomen is een modaal inkomen, salaris wat de grootste groep verdient, in 2018 is dat € 37.000,-.

Geronimo schreef op 17-06-2018

@Mitis, en nou net doen of je provoceert (helaas geeft WSB je deze uitvlucht). Je reactie aan mij was nl gewoon serieus bedoeld. Dat luid je al in met je eerste zin. Daarna geef je alles letterlijk puntsgewijs weer. Lees eerst eens een boek over de psyche van de mens, eer je jezelf op deze manier voor schut zet.

Geronimo schreef op 17-06-2018

En nu voetbal.

Han schreef op 17-06-2018

Geronimo. Er is er maar een die zich hier voor schut zet. Loop even naar de badkamer en kijk in de spiegel en je ziet wie ik bedoel.

k.e schreef op 17-06-2018

gezellig hier, DAT katten op elkaar en het onderwerp laten liggen. toppers

Jos schreef op 17-06-2018

'Tut de wereldredder leeft niet sober. Gewoon een grote vervuiler al doet ze zich voor als wereld verbeteraar.

Geronimo schreef op 18-06-2018

Han, gedaan, maar ik zag Mitis brave ja-knikker niet.

Meisje schreef op 18-06-2018

Tubantia maandag. Henk Daggert stuurt een brief over Haarle en een tunnel. Henk is van D’66. Zit in de coalitie. Ben ik nu gek of heeft hij een gaatje in zijn hoofd?

Geronimo schreef op 18-06-2018

@Han, misschien, ik zeg misschien iets te vroeg met mijn laatste reactie. Mijn post aan Mitis. Met "lees eens een boek" etc., bedoel ik letterlijk, dat hij hierin kan nalezen, dat zijn reactie aan mij gewoon serieus was. Hij doet het nadien nl af als een grap, met zijn lachend gezichtje.Ik zet hem dus niet weg als dom of gek.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 19-06-2018

@Hannie en Gerrie, stelletje kijvende wijven; jullie lijken wel mannen, die willen ook altijd gelijk hebben!

Geronimo schreef op 19-06-2018

@tut, ik denk dat mijn reactie "en nu voetbal" mij verraden heeft.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 19-06-2018

@Gerrie; Dat denk ik ook. Stoer hoor, damesvoetbal; waar sta je, in de verdediging?

Jos schreef op 19-06-2018

Tut jij ook toch?

Def schreef op 20-06-2018

en nu voetbal heeft je niet verraden wij wisten het al.gewoon om bouwen dan ben je ook een man dan ben je eerlijk

Geronimo schreef op 20-06-2018

@Def, gaat niet op, lees maar eens een van mijn eerdere reacties alhier. En eerlijk ben ik altijd, zit er misschien wel eens naast, maar nooit bewust.

Uw reactie

Naam:
Bericht: