Muziek onder de Trap brengt Libero Strijkorkest voor het voetlichtDatum: 12-06-2018

9.39 uur - Muziek onder de Trap is trots dat het Libero Strijkorkest de hekkensluiter is van het seizoen 2017-2018 op donderdag 28 juni. Dit jonge en ambitieuze ensemble brengt een mooi en bijzonder programma in het Huis voor Cultuur en Bestuur met werken van Barber, Elgar en Toldrá. Libero Strijkorkest is een jong en ambitieus ensemble dat door een groep professionele musici werd opgericht in Zwolle in 2016. Het orkest onderscheidt zich met jeugdig enthousiasme, uitbundige energie, hoogwaardig uitvoeringsniveau en een moderne manier van spelen: uit het hoofd!
 
De naam Libero (vrij) staat voor deze bijzondere keuze: alles wordt uitgevoerd zonder bladmuziek en zonder dirigent. De musici hebben zichzelf bevrijd van de ketenen van de klassieke muziek! Die vrijheid verbetert de kwaliteit van het samenspel en het contact: zowel tussen de musici onderling, als ook tussen musici en publiek.
 
Het Libero Strijkorkest heeft zich ten doel gesteld om door het hele land op te treden en muziek te brengen op de traditionele podia, festivals en het liefste ook op onbekend terrein: daar waar klassieke muziek niet of nauwelijks te horen is. Ze zijn ervan overtuigd dat er bijna overal wel behoefte is aan klassieke muziek, als die maar toegankelijk en betaalbaar is.
Programma: 

Janacek Idyll suite (1878)
deel 1, 2 ,3 en 6
 
Barber, adagio for strings (1936)
 
Korte pauze (het publiek blijft op de plaats zitten) 
 
Elgar Serenade for strings (1888)
deel 1, 2 en 3
 
Toldrá, Vistas al Mar  (1921)
deel 1, 2 en 3 
 
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: