Nieuw college beëdigd, twee nieuwe raadsleden en nieuw commissielid geïnstalleerd

Datum: 11-06-2018

21.30 uur - In een bijzondere feestelijke raadsvergadering stemde maandagavond 11 juni de gemeenteraad in met de benoeming van de vier wethouders van het college voor de komende vier jaar. Daarna werden Anja van den Dolde-Soeten (57), Margreet Overmeen-Bakhuis (44), Jelle Beintema (59) en Dennis op den Dries (34) beëdigd.

Anja van den Dolder-Soeten (57) tekent namens de CU voor Jeugdzorg en Jeugdbeleid, Veilig Thuis Twente, Onderwijs en onderwijshuisvesting, Volwasseneneducatie (inclusief laaggeletterdheid), Kunst en Cultuur (inclusief media), en Erfgoed (inclusief monumentenzorg). ‘Haar’ kernen zijn Hellendoorn, Hancate, Egede, Elen en Rhaan en ‘haar’ projecten: Reggesteyn en Verbeterplan zorg en zij is coördinerend wethouder Global Sustainable Development Goals.
 
Margreet Overmeen-Bakhuis (44) is namens D66 verantwoordelijk voor Ruimtelijke ordening, Volkshuisvesting, Economische zaken (inclusief detailhandel en markt), Vergunningen, Huisvesting en integratie statushouders en Participatie, werk en inkomen. Overmeen is gekoppeld aan de kernen Hulsen en Nijverdal Noord en ook de projecten Centrumontwikkeling Nijverdal, Afwikkeling Heemtuin, Soweco en Masterplan KTC vallen onder haar verantwoordelijkheid.
 
Jelle Beintema (59) neemt namens het CDA Financiën, Belastingen, Wmo, Leefbaarheid (inclusief dorpsbudgetten), Welzijn, Huishoudelijke hulp, Ouderenbeleid (inclusief eenzaamheid en dementie), Vrijwilligersbeleid, Accommodatiebeleid (inclusief de 1/3 regeling), Volksgezondheid, Agrarische zaken en Openbaar vervoer voor zijn rekening. Nijverdal Zuid is de kern die aan Beintema is toegewezen en hij is ook verantwoordelijk voor de projecten Asbestsanering, N35 inclusief de nieuwe verbindingen, Revitalisering van ’t Lochter I en II, Ontwikkeling van ’t Lochter III en Leegstand als kans in het buitengebied.
 
Dennis op den Dries (34) gaat zich namens GroenLinks bezighouden met Klimaat, duurzaamheid en energie, Waterbeheer, Afval, Beheer en onderhoud openbare ruimte (inclusief groen, speel- en begraafplaatsen en hondenpoepbeleid), Sport (inclusief de BLOS), Evenementenbeleid, Lokaal verkeer en vervoer (inclusief parkeerbedrijf), Verkeersveiligheid (inclusief gladheidsbestrijding) en Openbare verlichting. Haarle is Op den Dries’ kern en de Noordzuidverbinding zijn project.
 
Burgemeester Anneke Raven (62) houdt de verantwoordelijkheid voor Openbare orde en veiligheid, Handhaving, Integriteit en ondermijning, Communicatie en voorlichting, Bedrijfsvoering, Gemeentelijk vastgoed, Acquisitie en bedrijfsbezoeken, Recreatie en
 toerisme. De burgemeester neemt ook de kernen Daarle, Daarlerveen en Marle voor haar rekening, net als de projecten Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, Het Nieuwe Loket en Bestuurlijke vernieuwing (inclusief participatiecode).
 
Coalitieakkoord
Dit college gaat bestuurlijk uitvoering geven aan het coalitieakkoord ‘Duurzaam Durven Doen’, dat ook op 11 juni aan de gemeenteraad werd aangeboden. Het inhoudelijk debat over dit akkoord staat voor 10 juli op de raadsagenda.
 
Nieuwe raads- en commissieleden
Zowel Dennis op den Dries als Jelle Beintema gaven uiteraard, tegelijk met hun toetreding tot het college, hun raadszetel op. Op den Dries is op 11 juni als fractievoorzitter opgevolgd door Anja ter Harmsel. André Oonk heeft de vrijkomende positie ingenomen. Beintema is in de raad opgevolgd door Jan Lammers.
Andy Struikenkamp is recent 18 jaar geworden en in dezelfde vergadering op 11 juni namens GroenLinks benoemd als lid van de commissie samenleving.
 

Van links naar rechts Anja van den Dolder-Soeten, Jelle Beintema, Anneke Raven, Dennis op den Dries en Margreet Overmeen-Bakhuis 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Meisje schreef op 12-06-2018

Jammer dit.

Geronimo schreef op 12-06-2018

Tweede periode dat D'66 geen wethouder van eigen bodem kan leveren. Is het geen optie voor die partij, om zichzelf op te heffen, totdat zij wel capabele mensen heeft?

Dirk Jan schreef op 12-06-2018

Beintema met de hakken over de sloot... 14 stemmen van de 25... dat geeft een mens te denken! Zonde dat hij nog door mag. Op den Dries maar 18 stemmen voor hij start geeft ook aan hoe hij zijn baantje te pakken heeft gekregen.

k.e schreef op 12-06-2018

D J; staan ze daarom al achter aan???

Mitis schreef op 12-06-2018

Veel succes! ik heb liever een kundige ingehuurde kracht dan een goed willende D´66 amateur. Ik heb niets tegen Beintema persoonlijk maar je krijgt met het CDA weer meer van hetzelfde en - sinds de geboorte van Christus - geen winkel standaard open op zondag. Gelukkig is de wereld groter dan de gemeente Hellendoorn.

Han schreef op 12-06-2018

Geronimo. Is het misschien een optie dat jij eens niet meer reageert. Jij woont niet meer in deze gemeente, dus waar bemoei jij je mee.

k.e schreef op 12-06-2018

Han; en onze bestuurders mogen wel elders wonen en met ons bemoeien?????

Han schreef op 13-06-2018

K-e. Ja, dat mogen ze. Daar heb ik onlangs een heel verhaal over geschreven. Zoek maar eens terug.

Mitis schreef op 13-06-2018

@ K.E, Deze bestuurders zijn door de inwoners gekozen en aangesteld om zich met ons wereldje te bemoeien, waar ze wonen vind ik niet boeiend, ze moeten hun werk goed doen.

Geronimo schreef op 13-06-2018

K-e, hij begrijpt jouw vraag niet eens.

Geronimo schreef op 13-06-2018

Han, zelfs John Doe, uit de USA, mag hier meepraten. Dat is het mooie van forumplatforms. Tevens heb ik meer binding met de gemeente dan jij. Jij mag alleen maar stemmen, lager dan de provinciale staten, indien je langer dan 5 jaar in NL woont, aangezien je een buitenlander bent of geneutraliseerd. En mocht je al zolang in NL wonen, dan zul je toch moeten weten, dat NLders er niet van houden, dat een ander hun vertelt wat zij moeten doen, maw jouw inburgering is niet goed verlopen.

Geronimo schreef op 13-06-2018

Mitis. K-e bedoelt gewoon als bestuurders uit een andere plaats mogen komen, dan mag iemand uit een andere plaats toch ook wel zijn mening geven. Verder is Overeem helemaal niet door de burgers gekozen. Tevens is het woonrecht van wethouders uit de wet gehaald en doorgeschoven naar de gemeentewet.Hierin staat dat wethouders in de plaats moeten wonen, waarin zij wethouder zijn. Zij kunnen hiervoor een ontheffing krijgen, indien de gemeenteraad dit verleent. Dus Han kan zelf wel een verhaal opschrijven, maar hier kan niemand enig recht aan ontlenen.

Han schreef op 13-06-2018

Geronimo. Zo komen praatjes dus in de wereld. Ik heb gezegd dat ik anders talen beter beheers dan Nederlands. Dit komt door mijn werkverleden, laten we daar even helder over zijn. Ben geboren en getogen in ons kikkerlandje, dus zeker geen buitenlander zoals jij concludeert. Echt een vrouwen ding dit gelul, je zit niet bij de kapper, waar het halve dorp er door wordt gehaald.

Geronimo schreef op 14-06-2018

Han, zo sneu jouw reactie. Zelf neem je iedereen de maat. Maakt iedereen uit voor van alles en nog wat, maar komt er kritiek op jou, dan zit je boven in de boom. Door een eerdere reactie, lees maar terug, impliceerde jij een buitenlander te zijn (snap overigens niet waarom je hier zo fel over bent, mankeert toch niets aan?). En dan beheers je andere talen beter dan nederlands, vanwege je werkverleden? Je hebt hier toch onderwijs genoten, tenminste dat impliceer (mooi woord) je weer. En dan, omdat je argumenten tekort komt, maak je je er weer vanaf, met dit is een vrouwending (1 woord). Zielig.

William S. Burroughs schreef op 14-06-2018

Beleefd blijven met zo hier en daar een gezonde steek onder water is hier al het halve werk. Daarnaast reageer ik op de tekst en of daar nou Pipo of Mammalou boven staat zal mij de welbekende worst wezen. Voor een persoonlijke fittie zal je in levende lijve voor elkaar moeten staan en dat is hier niet het geval. De kans bestaat wel dat men er hier makkelijker op los scheld dan dat men in de praktijk zou doen. Dit allemaal wetende maakt dat ik mij hier nooit persoonlijk aangevallen voel want dat lost mijn alter ego immers wel op. Kortom trek het je allemaal niet zo persoonlijk aan. Waste of time en slecht voor de bloeddruk. Prettige dag.

Han schreef op 14-06-2018

Geronimo. Het is inderdaad sneu, ik weet het. Gelukkig heeft het een reden. Jij zit te verkondigen dat ik iedereen de maat neem. Kijk alstublieft eerst even naar je eigen reacties. Er is blijkbaar geen enkele ambtenaar die deugd. Elke verandering in de gemeente heb je commentaar op. Zijn het niet de windmolens, dan is het wel de kinderboerderij of de Grote straat. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Je kunt verandering ook van de positieve kant bekijken en ze zien als verbetering. Wees niet zo krampachtig en reageer eens positief. Lees even jou eigen reactie terug die je schrijft op het afscheid van Johan Coes. Wanneer jij eens positiever wordt, ga je zien dat ik ook een ander persoon wordt.

Geronimo schreef op 15-06-2018

Hoezo deugd er geen enkele ambtenaar, ben er zelf een geweest, in meerdere functies. Ik val politici aan, indien zij in mijn ogen, iets niet goed doen. En over de 3 voorbeelden die jij aanhaalt, zit je ook mis. Kinderboerderij ben ik voor, Grotestraat alleen maar goed en over de windmolens niet echt een uitgesproken mening. Verder geen ander persoon worden, discussie is alleen leuk, indien je verschillen hebt en op argumentatie een ander misschien een ander inzicht kan geven.Alleen geen beledigingen zoals "ben jij een vrouw", terwijl je weet dat dit niet zo is of "blijf hier weg, want je woont hier toch niet", of zoals je tegen tut tekeer gaat, alhoewel dat Jos in het algemeen is.

Han schreef op 15-06-2018

Geronimo. Dus jij bent ook ambtenaar geweest. Heb jij wel wat bereikt dan? En heb jij wel iets goed gedaan? Jij lijkt me typisch zo'n linkse politicus/ambtenaar. Een hoop lucht, maar weinig daden. Een ander schofferen en lekker overal tegen zijn. Blèren vanaf de zijlijn, totdat je zelf verantwoordelijkheid moeten nemen. En betreft Tut, zei valt best wel mee.

Meisje schreef op 15-06-2018

Het ging. hier toch over het nieuwe college? hou je bij het onderwerp in plaats van op elkaar te schelden.

Geronimo schreef op 16-06-2018

Han, en je schiet al gelijk weer uit de bocht. Jij gaat alweer uit van je eigen domme interpretatie. Een ambtenaar werkt niet alleen bij bv een gemeente- of provinciehuis. Er zijn 13 sectoren, bv defensie of Academisch ziekenhuis. Maar blijf maar lekker in jouw bekrompen hersenpannetje vastzitten, zonder na te denken, eer je wat opschrijft. En je laatste zin over tut, is ook zeer vleiend.

D.J. schreef op 16-06-2018

Ik ben het helemaal met je eens Meisje, van sommige krijg je zelfs de indruk dat ze elkaar persoonlijk kennen dan denk ik ga samen bij elkaar op visite en praat het daar uit.

William S. Burroughs schreef op 16-06-2018

Aan meisje. Dat komt omdat er behalve vooroordelen nog niets over het nieuwe college te zeggen valt. Ze zijn namelijk nog maar net geïnstalleerd. Ben het dan ook eens met de laatste reactie van D.J. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: