Verslag Lochsprinters in Dedemsvaart

Datum: 10-06-2018

16.00 uur - Terwijl er in Azerbeidzjan gestreden werd om de WK-titel BMX , zochten de Lochsprinters een heel stuk dichterbij, in Dedemsvaart,  de fietscrossbaan op voor de vierde wedstrijd van dit seizoen.

Het einde van deze reeks nadert, dus er wordt al voorzichtig een inschatting gemaakt van de eindstand. Voor een paar Lochsprinters zou het na vandaag al een uitgemaakte zaak kunnen zijn. Anderen moeten echt nog strijden voor die o zo belangrijke punten…zit een kampioenschap er nog in? Kan er nog een podiumplaats behaald worden? En zoals we ook afgelopen week tijdens  livestream van de wedstrijden in Baku/ Azerbeidzjan hebben kunnen zien, kan een kleine misstap of een onverwachte beweging van een concurrent soms heel bepalend zijn voor de uitslag en krijgt een wedstrijd soms een verassende uitslag!

Al tijdens de training bleek dat het een dag vol valpartijen zou worden.
En ook in de eerste manche ging het voor Luuk Scholman al mis in de tweede kombocht. Helaas kwam hij hier ten val waardoor hij geblesseerd raakte. Luuk maakte de wedstrijd echter wel keurig af. We hopen dat hij voor de volgende wedstrijd weer volledig hersteld is.

Een van de nieuwkomers , Jasper Kogelman, deed goede zaken bij de jongens 7. Hij reed zijn 3 manches erg sterk en ook in de halve finale en finale wist hij in de voorhoede te eindigen.

Bij de jongens 8 kwam Roan van de Berg na de start even met beide voeten los van de trappers. Hij wist de fiets gelukkig overeind te houden.
In diezelfde leeftijdscategorie vloog Jaïr Tomasoa in zijn  tweede manche hard over het starthek waarbij hij op de startheuvel ten val kwam.
Bij de meisjes 10-11 kwam Lisa van Silfhout in de strijd naast de baan terecht. Ook zij wist de fiets goed onder controle te houden en kon haar race goed uitrijden.

Ondertussen vond er ook nog een valpartij plaats aan de andere kant van de baan, waar een van de dames van de catering met broodjes en drankjes haar ronde maakte langs de vrijwilligers langs de baan. Ze dacht even snel van een heuvel te kunnen lopen, maar was sneller beneden dan ze zelf besefte. Ze mocht zich na haar ronde even onder behandeling laten stellen van EHBO’er Hetty, die zich zelfs de dag ná haar 50e verjaardag beschikbaar stelde om het leed op en langs de baan te verzachten. Een hartelijke felicitatie voor Hetty! ( en beterschapswensen voor de dame van de catering…)

Ondertussen was de derde manche van start gegaan. De aanmoedigingen langs de baan leken feller te worden. Helaas voor Senn de Jonge was dit net iets te veel afleiding waardoor hij in de tweede kombocht tegen zijn concurrent aantikte en ten val kwam.
Ook Lars JansenofLorkeers tikte tegen het achterwiel van zijn tegenstander, maar hij wist zich goed staande te houden en wist zijn race knap als eerste te finishen
Kenzi Sasbrink schoot in haar derde manche van de trapper waardoor haar concurrentje een plekje door kon schuiven.
Bij de jongens 13 was het in de eerste kombocht raak. Hier leek Thico Sasbrink met een mooie actie door te kruisen nog een plekje op te kunnen schuiven. Echter stuurde hij net iets te scherp waardoor hij hard onderuit ging.
Geen kwartfinales vandaag en de halve finales verliepen zonder complicaties.

33 Lochsprinters wisten de finaleronde te bereiken.
Liam JansenofLorkeers reed de hele dag al erg sterk en ook in de finale lag hij er in eerste instantie goed bij. Helaas schoot ook hij van zijn trapper en moest genoegen nemen met een 7e plek.
Ook Robin Aaltink streed hard voor een mooie plek in de finale bij de jongens 12. Helaas kwam hij net na de laatste kombocht ten val door een valpartij voor hem en finishte hij als 7e.

De resultaten van deze 4e districtswedstrijd; 12 podiumplaatsen voor onze Lochsprinters:
m10-11 1 Laure Gottemaker

De OpenKlasse kon vlot daarna van start gaan. Maar 12 races , dus de manches volgden elkaar vlot op. Er mochten uiteindelijk 3 Lochsprinters een beker mee naar huis nemen:
j/m 8-9-10 2   Jaïr Tomasoa
j/m 10-11-12 2   Tim Scharphof
j/m 14-15-16 1   Renzo Sasbrink

De laatste districtswedstrijd van dit seizoen zal plaatsvinden op 23 juni aanstaande op de baan van FCC the Derrick Crosser in Schoonebeek. Daar zal ook de eindstand bekend worden gemaakt en de prijsuitreiking plaatsvinden. We hopen natuurlijk op een flink aantal podiumplaatsen voor onze Lochsprinters en natuurlijk hopen we een paar kampioenen te mogen huldigen!!!