André Oonk namens GroenLinks in de Raad

Datum: 08-06-2018

21.00 uur - André Oonk neemt de zetel van Dennis op den Dries in de Gemeenteraad van Hellendoorn over. Dennis op den Dries zal maandagavond 11 juni namens GroenLinks voorgedragen worden als wethouder Klimaat & Energie, Duurzaamheid, Natuur, Water en Landschap, Openbare Werken, Lokaal Verkeer en Sport en maakt hiermee een plaats vrij in de Raad. 

 
 
 
De coalitie is gesmeed en gaat regeren onder het motto Duurzaam Durven Doen. GroenLinks gaat samen met het CDA, de ChristenUnie en D66 de komende vier jaar in de gemeente Hellendoorn de kar trekken. GroenLinks is trots op dit behaalde resultaat in deze groenste coalitie ooit. 
 
Anja ter Harmsel wordt fractievoorzitter en gaat in de commissie Grondgebied, André neemt de commissie ABZM voor zijn rekening en gaat samen met Andy Struikenkamp de commissie Samenlevingszaken bezetten. Mike Knol biedt als fractiemedewerker de nodige ondersteuning. Naast deze kern wordt de fractie aangevuld met tenminste vier schaduwfractieleden.  
 
Het team heeft veel zin om de handen uit de mouwen te steken en GroenLinks te vertegenwoordigen in Hellendoorn met het meest groene coalitieakkoord ooit, met stevige ambities op het gebied van schone energie en het vergroenen van de leefomgeving. Er worden concrete maatregelen genomen om de verkeersveiligheid van kwetsbare weggebruikers (fietsers en voetgangers) te verbeteren. Daarnaast is het ook een enorm sociaal akkoord, met extra aandacht voor kwetsbare inwoners. Er wordt stevig ingezet op bestuurlijke vernieuwing en het betrekken van jongeren.  Ook komen er meer koopzondagen. 
 
GroenLinks Hellendoorn is enorm trots op het bereikte resultaat en knetter ambitieus om aan de slag te gaan samen met het CDA, de ChristenUnie en D66. Wij hebben enorm veel vertrouwen in deze samenwerking!
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Meisje schreef op 08-06-2018

Wat een lulverhaal. Kleinst mogelijke meerderheid. Maar ja, dat is ook een meerderheid. Hier wordt ik niet blij van.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 09-06-2018

Hopelijk komt er oplossing voor fietsers op de Tunnelweg; nu racen auto’s je voorbij; vooral in de spits en in het donker/mist/regen is het gewoon eng om daar te fietsen.

Geronimo schreef op 09-06-2018

@Meisje, hum meerderheid is zelfs nog minder dan de kleinst mogelijke meerderheid. Die Anja ter Harmsel zit er en dat is een overloopster, sinds 2004 zat zij bij de PvdA. Dus bij een zuchtje tegenwind, kan ze zo weer een andere richting opwaaien.

Gerrit schreef op 09-06-2018

André gefeliciteerd."Doe je best'.

Jos schreef op 09-06-2018

Hoe rijd jij daar Tut?

D.J. schreef op 09-06-2018

Zou mooi zijn als er nog 2 tunnelwegen bij kwamen net als de 3 kampswegen in Nijverdal zou voor de veiligheid van de overstekers heel mooi zijn.

Han schreef op 09-06-2018

Jos, waarschijnlijk is Tut een van de vele wielrenners die denken heer en meester op de wegen te zijn. Die denken dat verkeersregels niet voor hun gelden. Dit tot grote ergernis van automobilisten en andere weggebruikers. @Tut, neem dit met een korreltje zout, dit was geen persoonlijke aanval. Er wordt erg hard gereden op de tunnelweg. Neemt niet weg dat groepen wielrenners hier een aandeel in hebben. Automobilisten haten dit en halen kapriolen uit. Wat natuurlijk niet goed is en niet goed te praten valt. Ander probleem is de mountainbike routes die de tunnelweg kruizen. En wandelend publiek wat daar door de bermen loopt komt de verkeersveiligheid ook niet ten goede.

Mitis schreef op 09-06-2018

Blijft een komische mix dit bestuur, zien of dit alleen veel groen gezwets oplevert of een paar windmolens.

William S. Burroughs schreef op 09-06-2018

Om iemand die nog maar net overgestapt is van de PVDA naar GL fractievoorzitter te maken vind ik gewaagd. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 09-06-2018

Aan Han. Omdat auto's te hard rijden, wielrenners er een eigen agenda op na houden, bermtoeristen overal wandelen en mountainbikers overal doorheen kruisen moeten er extra wegen, tunnels etc aangelegd worden? Wat als er nu eens een flinke tijd gehandhaafd zou worden? Dan hoeven auto's geen capriolen uit te halen omdat de wielrenners dat ook niet meer kunnen. Bermtoeristen zijn er inmiddels achter waar men wel of niet de wandelaar uit mag hangen en de mountainbikers zijn er dan inmiddels wel achter dat er helemaal geen mountain is. Kortom met een beetje eigen verantwoording en de oogjes open hoeft de oplossing volgens mij geen miljoenen te kosten. Aan de andere kant ben ik ook wel zo realistisch dat ik de mens hier waarschijnlijk zwaar overschat. Het zal dan ook wel bij een gedachte die te mooi is om waar te zijn blijven. Prettige dag.

Han schreef op 09-06-2018

Aan WSB, het zal waarschijnlijk een utopie blijven. Handhaving helpt tegenwoordig ook niet meer. Ontzag voor onze handhavers is ver te zoeken. Tegenwoordig moet met een "goed gesprek" gehandhaafd worden. Linkse politiek heeft hiervoor gezorgd, jammerlijk. Keihard aanpakken die hufters en verkeershufters is naar mijn idee het enige middel. Gelukkig heeft Rutte onlangs het goede voorbeeld gegeven om zelf zijn gemorste koffie op te ruimen. De beelden zijn de hele wereld over gegaan. Nu maar hopen dat wij Nederlanders ook onze verantwoordelijkheid nemen en onze eigen zooi opruimen en aan de regels houden.

Lokaal Hart schreef op 09-06-2018

@William. Helemaal mee eens. Gewaagd en een verkeerd signaal.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 09-06-2018

Beste GroenLinks, op jullie website wordt verkeersveiligheid bij knelpunten op de N35 bij Haarle genoemd: wil iemand me uitleggen wáárom de vangrails ter hoogte van het Ecoduct er nog staan? Zangeres Annet Nikamp heeft hier zwaar ongeluk gehad. Ze zei “opeens kwam tegenligger op mij af, door de vangrail kon ik geen kant op”. Wát is het nut van deze vangrail, die onverwacht komt opduiken in het hoge gras? Ben trouwens blij met de verbeterde Sanatoriumlaan, stratenmakers zijn bezig geweest de ergste kuilen te verwijderen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 09-06-2018

@Jos; ik rijd altijd alert, omdat er overal ‘Jossen’ kunnen opduiken.

Mitis schreef op 09-06-2018

Zooo WSB en dat uit een links mondje, dat ik dat nog mee mag maken. Als links bestuur zo eens zou reageren EN handelen kunnen die - mijn inziens foute -nieuwe rechtse partijen de tent wel sluiten...

Ries schreef op 09-06-2018

@tut, Ik rijd daar ook regelmatig. Ik zet de cruisecontrol meestal op 65km/u maar het valt me iedere keer weer op hoe snel er auto's op je afkomen van ver weg. Ze rijden nog steeds 80 á 90 km/h. Van mij mogen ze daar ook wel wat vaker controleren.

William S. Burroughs schreef op 10-06-2018

Aan Mitis. Ben niet het stereotype links van wol en sandalen dus ik hoop dat u het nog vaker mag meemaken. Daarnaast mag het nieuwe rechts wat mij betreft de tent wel sluiten want het voegt weinig meer toe dan haat, verdeeldheid en zelfingenomenheid. Zo glad als Thierry Henri Philippe Baudet heb ik ze als man nog niet gehad. Naast foute disco bestaat er dus ook foute politiek. Prettige dag.

Mitis schreef op 10-06-2018

@ WSB, helemaal mee eens, maar ik baal van de linkse goedpraters die als het lastig wordt steevast de andere kant op kijken, het resultaat hiervan zien en lezen we elke dag...

Jos schreef op 10-06-2018

waarom ga je me de auto en niet met de fiets. vieze vervuiler!!!!

William S. Burroughs schreef op 11-06-2018

Aan Jos. Uw laatste reactie is waarschijnlijk uit emotie ontstaan. Bij emotionele reacties vallen er vaak gaten in de grammatica en sommige kreten zijn gewoon niet waar. Zo hoeft een vervuiler per definitie niet vies te zijn. Je kan als vervuiler schoon uit de douche stappen en vervolgens iets gaan vervuilen. Er bestaan dus gewoon schone vervuilers. Tot slot is het niet zo dat ik mij aangevallen voel. Ik wil u er alleen even op wijzen zodat we dit ondoordachte emotionele gebral in de toekomst kunnen voorkomen. Tot 10 tellen voor u iets tikt wil ook weleens helpen. Prettige dag.

Han schreef op 11-06-2018

Jos. Wie is je?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 11-06-2018

@Jos; wil je a.u.b. dit forum niet vervuilen?

Jos schreef op 11-06-2018

Tut degene de de wereld wil redden, maar zelf vervuild d.m.v.aanschaf van een auto en het gebruik.

Mitis schreef op 11-06-2018

@ WSB: Nieuwskop, ook mijn mening over het verval van links, Lees: https://www.rtlz.nl/opinie/column/roderick-veelo/gevestigde-orde-laat-populisten-het-vuile-werk-doen

jan s schreef op 11-06-2018

het lijkt hier wel een lage school forum dat mensen zo ver kunnen zinken

ries schreef op 11-06-2018

Nou jan s, hoofdletters en leestekens zijn jou zeker vreemd. Dan doet de rest het hier toch stukken beter dan jij.

Mitis schreef op 12-06-2018

@ Jan S., niets is wat het lijkt...

jos schreef op 12-06-2018

Tut ben je de wereld aan het vervuilen met je auto? Ik zie nog geen knip en plak werk hier van je.

jan s schreef op 12-06-2018

Mischien heb je wel gelijk Mitis Sorry

Uw reactie

Naam:
Bericht: