Geslaagde Open Dag Scouting Reggegroep

Datum: 06-06-2018

17.42 uur - Afgelopen zaterdag 2 juni was de Open Dag van Scouting De Reggegroep. De jeugdleden van de scouting lieten die dag zien wat er zo leuk is aan scouting! De activiteit vond plaats in het centrum van Nijverdal. Het hele Henri Dunantplein was daarvoor gereserveerd.

 
 
Al vroeg in de ochtend werd begonnen met de opbouw van een zogeheten trappersbaan. Een klim- en klauterobject van palen, die door de leden zelf werd geknoopt. Een echte publiekstrekker die door menigeen werd gebruikt.
Daarnaast waren er diverse andere activiteiten, zoals een sleutelhanger knopen, brood bakken, zakdoeken bedrukken, water filteren. De allerkleinsten konden zich laten schminken. 
 
In de middag werd de voorzitter Lia van Loo extra in het zonnetje gezet. Zij ontving het zilveren waarderingsteken van Scouting Nederland. Een teken van dank en waardering voor al haar werkzaamheden binnen de Reggegroep, de regio, voor Scouting Academy en de werkgroep “Scouts met een beperking op landelijk niveau”. Deze combinatie heeft er voor gezorgd dat dit waarderingsteken haar is toegekend. 
Lia werd toegesproken door Ellis van der Kolk, bestuurslid van de Reggegroep en Maurice van der Leeden van het landelijk bestuur van Scouting Nederland. Zij werd geroemd om haar tijd en energie die zij voor de scouting inzet. De loco-burgemeester mevrouw Van den Dolder was aanwezig om haar, namens het college, als portefeuillehouder van cultuur, te feliciteren. 
De Reggegroep is er erg blij voor haar en trots op deze erkenning.
 
De scouting van Hellendoorn-Nijverdal is met 177 leden, waarvan 140 jeugdleden, een groeiende vereniging. Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen ze zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.
 
De Reggegroep kijkt terug op een geslaagde dag met veel bezoekers die kennis hebben gemaakt met de Scouting activiteiten. www.reggegroep.nl 
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Gerrit schreef op 09-06-2018

Lia,gefeliciteerd met je waarderingsteken.

Uw reactie

Naam:
Bericht: