ZINema filmhuis draait fascinerende film ‘In Blue’

Datum: 05-06-2018

10.36 uur - In de ZINiN Filmhuisfilm ‘In Blue’ van dinsdag 12 juni laat regisseur Jaap van Heusden twee totaal verschillende werelden bij elkaar komen: die van de rijke en superprofessionele Nederlandse stewardess Lin en de Roemeense drugsverslaafde straatjongen Nicu van 15 jaar. 

Na hun (toevallige?) ontmoeting blijven de twee voortdurend contact met elkaar zoeken. De vraag is wat voor een soort relatie er gaat ontstaan: romantisch, moeder - zoon of misschien toch nog iets anders? Nieuwsgierig geworden? Laat u dan fascineren door deze film vol plotwendingen en symboliek in een boven- en onderwereld.

Toevallige ontmoeting?
Is het toevallig dat Lin en Nicu elkaar in Boekarest ontmoeten? De zwerfjongere belandt onder de wielen van haar taxi, een bekende truc om toeristen geld af te troggelen. Zij mist hierdoor haar vlucht en huurt hem in als gids. Gek genoeg blijkt, dat de twee elkaar broodnodig hebben. Zij heeft aan boord van een vlucht een bevalling geleid en dat heeft oude wonden opengereten. Hij leeft in de onderwereld van Boekarest en is als een engel voor haar. Wordt het meer? Hun relatie wordt in ieder geval vertroebeld door de leugens die ze elkaar en zichzelf vertellen.

Geen dubieus sprookje
De film ‘In Blue’ had makkelijk een dubieus sprookje kunnen worden, maar scriptschrijver Jan Willem den Bok en regisseur Jaap van Heusden doen niet aan valse romantiek. Lin realiseert zich goed, dat haar relatie met Nicu onalledaags is en niet voort kan blijven duren. Nicu probeert, ondanks hun relatie, Lin steeds geld afhandig te maken als hij bij haar is. De vraag is echter of hij haar als financiële prooi kan blijven zien? Kortom: de twee werelden waarin Lin en Nicu leven, blijven ongemakkelijk langs elkaar schuren.

Kaarten reserveren
Kaarten voor deze film zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via  0548-624489.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mitis schreef op 06-06-2018

Helaas realiteit, alleen voor mij geen reden tot vermaak, van zulke zaken krijg ik buikpijn, ik weet het, dat helpt ook niemand...

Uw reactie

Naam:
Bericht: