Poëziewedstrijd ZINiN Taal nadert ontknoping

Datum: 05-06-2018

9.05 uur - De gedichtenwedstrijd, die georganiseerd werd door de werkgroep ZINiN Taal, nadert op donderdag 14 juni zijn ontknoping. Dan wordt bekend gemaakt wie van de twintig dichters die een gedicht inleverden, deze wedstrijd gaat winnen. De bekenmaking wordt gehouden in de foyer van het ZINiN Theater. 

 
Theater van het Leven

De wedstrijd kreeg het thema ‘Theater van het Leven’ mee en er werden maar liefst 23 gedichten door twintig dichters ingeleverd. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van burgemeester Anneke Raven, heeft de gedichten gelezen en beoordeeld. De jury bestaat verder uit docent Nederlands Henk Pennings, dichteres en bibliothecaris Jolande Broens, Neerlandicus en tekstschrijver Jan Verhoek en Bob Faber namens ZINiN Taal. Volgens de juryleden was het een moeilijke beslissing, de kwaliteit van de ingezonden gedichten was hoog. De gedichten zijn vanaf de bekendmaking te lezen in de bibliotheek Nijverdal. 

 
ZINiN Taal
De werkgroep ZINiN Taal werkt met deskundige en gemotiveerde vrijwilligers aan het vernieuwen van de programmering rondom taal. Hier wordt vorm aan gegeven door middel van onder andere het Groot Hellendoorns Dictee, de Literaire Pubquiz, de Poëzieavond en workshops. 
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: