Acht podiumplaatsen voor De Lochsprinters

Datum: 03-06-2018

18:50 uur - Na alle hitte en overvloedige zonneschijn moesten we even wennen aan het grijze wolkendek waaronder het Nederlands Club Kampioenschap vandaag werd verreden. Met 29 Lochsprinters gingen we vandaag de strijd aan met 21 andere fietscrossverenigingen.

Het Nederlands Club Kampioenschap (NCK) is een wedstrijd die 1 x per jaar wordt verreden en waarbij alle individuele rijders strijden voor hun eigen plek binnen hun klassement, maar waarbij de beste rijders per club ook punten verzamelen voor het eindresultaat van hun club.

Al voor de wedstrijd begon was de eerste valpartij al een feit. Thico Sasbrink ging iets te fanatiek van start bij zijn eerste trainingsrondje en trok bij het achterwielen zijn fiets nét iets te ver achterover, waardoor hij hard onderuit ging.

De wedstrijd zelf liet ook nog even op zich wachten. Door een storing in de database van het computersysteem konden er geen startlijsten en manche-indelingen worden gemaakt. . Hierdoor ging de wedstrijd niet , zoals gepland rond 11.00 uur na het defilé, maar pas rond 12.45 uur van start. Het lange wachten werd onderbroken met een extra rondje training omdat onze rijders anders wel erg lang stil moest en staan. Gelukkig was het droog tegen de tijd dat de eerste manche van start ging.

Voor Amy vd Riet haar eerste gróte wedstrijd. Dapper ging ze dan ook de hoge startheuvel af. Helaas kwam ze gelijk na de startheuvel al ten val. Dit weerhield haar er niet van om ook de volgende manches weer gewoon de startheuvel af te gaan!

Paul Baan had vandaag ook weer eens de “stoute schoenen” (fietscrossschoenen) aangetrokken. Hijfietste vandaag een erg sterke wedstrijd bij de cruisers 31-44 .

Helaas voor Laure Gottemaker kwam haar voorganger ten val waardoor zij deze niet meer kon ontwijken. Ze kon gelukkig toch nog als 4e finishen.

Anthony JansenofLorkeers reed ook wederom een paar sterke races. Hij maakte zelfs in zijn tweede manche een sprongetje op de tweede bult wat hem een applaus van de supporters opleverde.

Dean KleenScholten eindigde zijn manches ook mooi voorin, maar raakte bij het passeren van de finishlijn een kies kwijt. Gelukkig nog een melkkies. Branco Sasbrink schoot echter in zijn derde manche vol op het stuur waarbij er een stuk van zijn tand afknapte....helaas geen melktand

Amber Davids fietste vandaag ook een sterke wedstrijd door in haar manches 2-1-2 te rijden! In de voorlopige tussenstand na 3 manches staan de Lochsprinters er rooskleurig voor!

Geen kwartfinales dit keer, wel een halve finale voor 10 van onze Lochsprinters. Onder luide aanmoedigingen probeerden ook zij nog een plaatsje te bemachtigen voor de finale race.

De races volgden vlot op elkaar en de vertraging in de ochtend werd goed ingehaald. Maar liefst 20 Lochsprinters werden voorgesteld in hun finale race!

Helaas zat het Anthony JansenofLorkeers nu niet mee en vloog hij na de startheuvel hard van zijn fiets. Ook zoonlief Owen JansenofLorkeers ( goed voorbeeld doet goed volgen???) viel op dezelfde plek als papa Anthony en moest daarmee genoegen nemen met een laatste plek.

De overige Lochsprinters bleven gelukkig wel in het zadel en vlogen wederom onder luid gejuich van de supporters over de baan om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten voor zichzelf én voor de club!

4 Amber Davids

Daarna kwam het moment om de uitslagen van de clubs bekend te gaan maken.....de spanning lieptoch wel wat op toen we , bij de top 10 aangekomen, nog niet genoemd waren, daarna naar de top5.....Uiteindelijk DIKDIK tevreden met een super mooie derde plek voor de Lochsprinters op het NCK BMX 2018!!!! Een dikke felicitatie aan alle rijders. En natuurlijk een felicitatie voor de nummer 2; FC Unitas Assen en de nummer 1; De Flying Birds uit Winschoten!!!