SVVN geeft Achilles E. laatste zetje

Datum: 21-05-2018

07:41 uur - Voor de laatste uitwedstrijd ging voor SVVN de reis naar Enschede. Daar werden we ontvangen door Achilles E. SVVN strijdt nog voor de eer en een zo hoog mogelijk eindklassering. In het kader daarvan deed SVVN vorige week slechte zaken door de derby tegen DES met 0-3 te verliezen. Wel kan SVVN vandaag een plek in het “linkerrijtje” vast stellen.

Het is hiervoor wel afhankelijk van de resultaten op andere velden. Voor Achilles waren de belangen anders. De club had vorige week al kunnen degraderen, ware het niet dat de wedstrijd VV Drienerlo tegen VV Kloosterhaar met een 1-0 tussenstand gestaakt werd wegens een beenbreuk. De opdracht voor de mythologische Griekse held is simpel, maar ook moeilijk: Beide wedstrijden moeten worden gewonnen en dan hopen dat VV Drienerlo alle drie wedstrijden verliest.

Het was voor het laatst op 17 oktober 2009 dat SVVN een competitiewedstrijd in Enschede tegen Achilles speelde. Ook toen was er voor Kars ter Avest een basisplaats ingeruimd. Destijds eindigde de wedstrijd in 1-1. Een resultaat waar beide partijen nu niks aan hebben. Het was een wereld van verschil toen in Enschede uit de auto. Het was er prachtig zonnig weer terwijl we met grauw en grijs weer uit Nijverdal weg reden. In vergelijking met vorige week was er geen basisplaats weggelegd voor Jimmy Scharphof en Delano Burnama. Zij werden vervangen voor Frank Bolink en Boyan Reijerink.

De wedstrijd begon met vuurwerk vanaf het bijveld. Daar kon namelijk Achilles E. 4 kampioen worden en daar was vanuit het Achilles-kamp meer belangstelling voor dan voor het eerste team. Vanaf het beginsignaal laat SVVN weten dat het de punten niet cadeau gaat geven deze middag. SVVN neemt het heft in handen probeert de defensie van de thuisclub onder druk te zetten. De eerste kans is dan ook voor de gasten. Frank rusht vanaf links de zestien in en geeft perfect voor naar rechts op de geheel vrijstaande Boyan Reijerink. Deze geeft oog in oog met doelman Reinds van Achilles de kans voor die laatste een knappe redding te maken om zo een vroege achterstand te voorkomen.

De wedstrijd kabbelt wat voort zonder gevaar voor beide doelen. In de 20ste minuut krijgt SVVN een vrije trap na een overtreding op Boyan Reijerink. Ahmet Alan neemt de vrije trap en vindt het hoofd van de vrijstaande Melvin Hulsman. Zijn kopbal mist kracht en precisie om de doelman te verschalken. In de 23ste minuut geeft Kars ter Avest een prachtige bal van links over 60 meter op de op snelheid liggende Marvin Thomas. Marvins inzet passeert de doelman en rolt in het doel: 0-1. De gewenste voorsprong is een feit en geeft de verhoudingen op het veld ook weer.

Toch kan SVVN niet lang van de voorsprong. Een enorme blunder in de achterhoede waar een verdediger de bal zo maar inlevert bij Rudolf Oostindie. De aanvaller van Achilles maakt dankbaar gebruik van dit cadeautje en schiet één op één met doelman Michiel Middelesch de bal beheerst diagonaal in het doel. Hierna heeft de thuisclub even de overhand en voelt het dat er wat mogelijk is deze middag in strijd tegen degradatie. Maar na een half uur vergaloppeert ook de defensie van Achilles zich en wordt de bal door SVVN vanaf links bezorgd aan de rechterkant van de zestien. Ditmaal toont Boyan Reijerink zich als koele kikker en scoort hij beheerst de 1-2.

Het laatste kwartier is voor Achilles die tegen scheiden van de markt twee goede kansen krijgt op de gelijkmaker. In de 43ste minuut verkijkt Michiel Middelesch zich bijna op een mislukte voorzet van Achilles. Met een katachtige poging weet hij de bal toch nog over het doel te tikken. In de 45ste minuut wordt Rudolf Oostindie op de linkerpunt van de zestien vrij gelaten. Hij trekt naar binnen en dwingt met zijn schot dat Michiel zich moet strekken. Er valt nog wel een doelpunt en deze valt aan de andere kant. Boyan Reijerink loopt vrij op rechts en geeft Frank Bolink een niet te missen kans. De 1-3 ruststand is hiermee een feit. Beide defensies zijn deze middag niet de sterkste linies blijkt maar weer.

Na de rust zal Achilles vol aan de bak moeten om er nog een wedstrijd van te maken. Maar in de eerste minuut na rust gaat het opnieuw mis in de defensie van de thuisclub. Melvin Hulsman maakt dankbaar gebruik van het defensieve gestuntel en zorgt voor de 1-4 voorsprong. Een nekslag voor de thuisploeg en hiermee lijkt de wedstrijd wel gespeeld. SVVN gaat verder wat de laatste tijd vaker gebeurt: Vrijuit voetballen

Het gaat toch weer mis in de 55ste minuut. De verdediging van SVVN ziet er niet goed uit. Een aanvaller gaat alleen op de uitstormende Michiel af en hij omspeelt hem. Op de achterlijn geeft hij voor op de meegelopen Hugo Witvoet die eenvoudig weet te scoren. Deze treffer geeft de thuisploeg een klein beetje hoop. Het is een open wedstrijd met tal van kansen voor beide doelen. In de 76ste minuut crosst Boyan Reijerink de bal van links naar rechts op de ingevallen Jimmy Scharphof. Hij kapt zijn man en scoort met een schot in de korte hoek. Dit is de definitieve nekslag voor Achilles.

SVVN gaat door waar het deze wedstrijd grotendeels mee bezig was en dat is aanvallen. In de 84ste minuut is er een voorzet van Richard Hartgers. Keeper Reinds tast mis en achter hem staat Delano Burnama voor wie het een koud kunstje is om de 2-6 aan te tekenen. Bij Achilles is inmiddels de geest helemaal uit fles en heeft het zich neer moeten leggen bij degradatie. In de 88ste minuut schiet Richard Hartgers nog maar een keer op goal. Het schot wordt gesmoord, maar belandt voor de voeten van Kars ter Avest die met zijn schot de 2-7 eindstand op het scorebord zet.

Door deze uitslag is het sympathieke Achilles E. gedegradeerd. We wensen hun veel succes in de 4de Klasse en we zullen elkaar in de toekomst vast wel een keer weer tegen komen. Door de overwinning en de nederlaag van Juliana’32 is het zeker dat SVVN in het linkerrijtje eindigt. SVVN stijgt naar plek zes en heeft nog één punt nodig om zeker deze plaats te behouden. Bij een overwinning kan het zelfs nog een plekje stijgen. Dat is wat er voor SVVN op het spel staat in de laatste wedstrijd van dit seizoen volgende week zaterdag op Sportpark Groot Lochter. Daar ontvangt SVVN Juliana’32. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Dick Beldman uit Holten.

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Yorick Nijstad, Martijn ter Steege, Kars ter Avest, Richard Hartgers; Boyan Reijerink, Ahmet Alan, Melvin Hulsman; Melvin Morsink (56. Jimmy Scharphof), Marvin Thomas en Frank Bolink (72. Delano Burnama).