Eten uit de natuur: IVN-wandeling met proeverij

Datum: 17-05-2018

14.23 uur - Vroeger had bijna iedereen een moestuin of men zocht in de natuur naar eetbare planten, bessen en noten. Ook wisten veel mensen welke wilde planten je kon gebruiken voor medische doeleinden. Wat is er nu nog te vinden aan eetbare of anderszins bruikbare planten in onze omgeving en welke kun je maar beter laten staan? 

Wilt u dat weten ga dan op zondag 27 mei met deskundige natuurgidsen van IVN Hellendoorn-Nijverdal mee op een wandeling in de Hellendoornse Berg.  
Van 14.00 uur tot 16.00 uur wandelt u rond om samen op zoek te gaan naar wilde planten. De gidsen vertellen of ze eetbaar zijn en hoe u ze kunt gebruiken. 
 
Na de wandeling, zo rond 16.00 uur, wordt er van onderweg verzamelde planten soep gemaakt en natuurlijk geproefd. En hoe zouden chips van brandnetel smaken? Voor belangstellenden liggen er ter inzage boeken over (de eetbaarheid van) wilde planten.
Deelname is gratis, een bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.
 
De start is om 14.00 uur aan de Hilgenbosweg 10, 7447 HN Hellendoorn.
Info: 06 1243 4549
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: