Terechte overwinning voor Hulzense Boys tegen SVI

Datum: 15-05-2018

08:20 uur - Hulzense Boys tegen SVI was afgelopen zaterdag de 24e wedstrijd die voor beide ploegen op het programma stond. Op een zonnig Sportpark Smidserve speelden twee ploegen die ook volgend jaar in de tweede klasse H uit zullen komen. Hulzense Boys wist dit vooraf al, moest of zelf winnen of kijken naar de uitslagen elders in deze klasse.

In de beginfase van de wedstrijd was het aftasten en waren de ploegen in evenwicht. Het eerste wapenfeit was voor de gasten uit Ittersum, maar doelman Loohuis kon de bal keren. Even later was de eerste mogelijkheid voor Hulzense Boys voor Marco ten Bolscher. Met een steekpass stuurde Ties ten Barge hem de diepte in, maar de doelman van de gasten was attent en kon de bal net voor Marco pakken. Vanaf dat moment was het Hulzense Boys wat de touwtjes in handen had en het wedstrijdbeeld bepaalde. Na ongeveer veertig minuten spelen begon Hulzense Boys aan een mooie aanval. Doelman Patrick Loohuis speelde verdediger Devin Poorterman in. Devin bediende Danny Schoenmaker, die vervolgens Jasper de Jong inspeelde. Met een fraai hakje stuurde Jasper twee verdedigers van SVI het bos in, waarna Marco ten Bolscher de bal overnam en aan de zijkant het strafschopgebied inliep. Hij legde de bal vervolgens terug op de doorgelopen Danny Schoenmaker, die de bal in de verre hoek schoot, 1-0. Een prachtige aanval, een doelpunt zoals je het als trainer voor ogen hebt. Enkele minuten later had het zo meer weer raak kunnen zijn. Wederom leidde een goede aanval tot gevaar, maar het schot van Sander Kamphuis kon door de doelman van SVI gekeerd worden. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor Hulzense Boys.

In de tweede helft ging Hulzense Boys op jacht naar een verdubbeling van de score. De eerste mogelijkheid was voor Sander Kamphuis. Een voorzet van Danny Schoenmaker kwam via het hoofd van Machiel van Keulen voor de voeten van Sander Kamphuis. Zijn schot was voor de doelman onhoudbaar, maar een verdediger kon op de doellijn een treffer voorkomen. Daarna kreeg SVI een kans. Een aanvaller kwam aan de zijkant het strafschopgebied binnen, maar zijn schot ging net voorlangs. Vervolgens was het weer Hulzense Boys wat de aanval zocht. Een voorzet van Danny Schoenmaker viel achter de verdediging van de gasten. Machiel van Keulen stond bij de tweede paal, controleerde de bal en schoot de bal strak in het doel, 2-0. Na deze treffer waren er nog ruim 25 minuten te spelen en dat zouden zeker geen saaie minuten worden. SVI kreeg een mogelijkheid na een slippertje aan de zijde van de roodhemden, maar Sebastiaan te Wierik kon onheil voorkomen. Machiel van Keulen was daarna dichtbij uit een voorzet van Ties ten Barge, maar zijn schot ging net over. Tien minuten voor tijd leverde een foute inspeelbal van de thuisploeg een kans op voor SVI. Spits Faisel el Atiaoui kreeg de bal voor de voeten en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal hard en hoog in het doel, 2-1. SVI haalde de bal snel uit het doel en ging op jacht naar de gelijkmaker. Hulzense Boys stond echter goed en het was dan ook deze ploeg die de grootste kansen kreeg. Eerst werd Jordy Wolfkamp gevaarlijk uit een balletje breed van Machiel van Keulen. Het schot ging echter naast. Even later waren de rollen omgedraaid. Nu bediende Jordy Machiel, maar ook het schot van Machiel trof geen doel. Daardoor bleef de stand 2-1 en na een aantal minuten blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Spoon af.

Al met al een verdiende overwinning voor Hulzense Boys. De ploeg was de bovenliggende partij en speelde, op een afwachtend eerste kwartier na, een prima wedstrijd. Mooi om te zien welke stappen dit team heeft gemaakt gedurende dit seizoen. Door deze overwinning is de ploeg gestegen naar de zesde plaats op de ranglijst. SVI is door de uitslagen op de andere velden nu ook definitief veilig en dus zal Hulzense Boys deze sportieve tegenstander ook volgend jaar weer treffen. Volgende week speelt Hulzense Boys de uitwedstrijd tegen Dos Kampen. De wedstrijd in Kampen begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Hulsmeijers.