Jongens B1 HCHN kampioen

Datum: 14-05-2018

16:04 uur - Nog vóór het einde van de competitie is jongens JB1 van Hockeyclub Hellendoorn Nijverdal (HCHN) kampioen geworden. Eigenlijk zijn er nog drie wedstrijden te gaan dit seizoen, maar nu al zijn de jongens JB1 ongeslagen kampioen. Reeds alle tien wedstrijden werden gewonnen onder gedreven leiding van coach Bram Jansen. De jongens vochten als leeuwen om de elfde wedstrijd op rij te gaan winnen, met gelijkspel namen ze geen genoegen. Het werd maar liefst 11-1 tegen de jongens van Deventer. 

 

 

JB1 werd dit jaar voor het eerst door Bram Jansen getraind en gecoacht. Hij bracht lijn in het spel, zorgde voor een goede conditie en liet zijn gedrevenheid overslaan in bloed fanatisme. Deze jongens, allen tussen de 14 en de 17 jaar, vormen een klein hecht team, iets waar Bram veel tijd en energie in heeft gestoken. Dit jaar versterkte Stijn van der Ploeg het team. Hij verhuisde vanuit Noordwijk naar Nijverdal en werd lid bij HCHN. Omdat de selectie klein is, worden ze vaak bijgestaan door invallers vanuit JB2 en soms uit JD1. Dit weekeinde scoorde zelfs Brent Wilbers van JD1 tweemaal. Het getuigt dat JB1 de invallers optimaal betrekt bij het spel. 

 

Het invallen bij andere teams is bij HCHN nodig, omdat selecties hier en daar klein zijn. Afgelopen weekeinde hielpen alle elftallen elkaar, omdat veel mensen nog op vakantie waren. Er waren veel auto's nodig om spelers van Oost naar West of van Noord naar Zuid te brengen. Er waren zelfs meisjes die 200 km hebben afgelegd en bijna 10 uur onderweg waren voor 2 wedstrijden in het district. Het laat zien dat veel spelers hart voor de club hebben en dat de onderlinge samenwerking van elftallen prima is. 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: