Schoolkorfbaltoernooi bij NKC’51

Datum: 13-05-2018

13.04 uur - Op donderdag 24 en vrijdag 25 mei organiseert NKC’51 het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi van de gemeente Hellendoorn. Bijna 40 teams met bovenbouwleerlingen van basisscholen uit de gemeente zullen dan strijden om het schoolkorfbalkampioenschap van 2018. De winnaars mogen onze gemeente ook gaan vertegenwoordigen op de provinciale kampioenschappen. 

 
 
Nieuw dit jaar is dat zowel de groepen 5/6 als 7/8 4Korfbal spelen, een nieuwe spe(e)lvorm voor de korfballende jeugd. De oude vorm van acht tegen acht ervoor zorgde dat er teveel werd stilgestaan en dat spelregels te ingewikkeld waren. Bij 4Korfbal wordt er gespeeld in teams van 4 kinderen (2 jongens en 2 meisjes). Zij spelen met hun tegenstanders in één vak (i.p.v. twee) en mogen altijd aanvallen op de korf waar ze op moeten scoren, waarbij ze als de tegenstanders de bal in handen krijgen natuurlijk direct moeten verdedigen. Dit soort voor meer activiteit, meer uitdaging en meer doelpunten.  
 
Naast prestaties gaat het bij het schoolkorfbaltoernooi ook om sportiviteit en respect en daarom zal ook dit jaar weer de Fair Play-award worden uitgereikt aan het team wat zich het meest sportief gedraagt tegenover tegenstanders, scheidsrechters en anderen.   
Ouders, klasgenootjes en andere supporters zijn natuurlijk van harte welkom om hun favoriete team te komen aanmoedigen op het NKC-terrein aan de Sportlaan. Het complete programma van het toernooi is te vinden op www.nkc51.nl. 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: