Natuurbrand blijkt kampvuur te zijn

Datum: 09-05-2018

19.20 uur - Eind van de middag moest de brandweer uitrukken voor een natuurbrand aan de Klinkenbeltweg in Haarle. De melding kwam van het verkenningsvliegtuigje 'Oscar' die vanwege de extreme droogte momenteel vliegt. 

Omdat het om een brand in een natuurgebied ging, werden hiervoor meerdere voertuigen opgeroepen (Nijverdal, Hellendoorn en Wierden) Het bleek achteraf mee te vallen, jongeren hadden een kampvuur midden in het bos op een daarvoor aangewezen plaats aangestoken.

De jongens hebben het vuur zelf uitgemaakt.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mitis schreef op 10-05-2018

Jeugd mag zelfs geen vuurtje meer stoken op een aangewezen plaats bah, ben niet jaloers op de jeugd van nu, wij hadden het vroeger echt beter. Kijk eens de ander kant op brandweer!!! Onze politici doen dat ook en die leven er goed van...

Han schreef op 11-05-2018

Misschien moeten ze "Oscar" eens gaan vervangen door een helicopter. Kunnen ze langere tijd op een bepaalde plaats stil blijven hangen en beter observeren. Ook handig gezien "Oscar" de blusgroep moet informeren en coördineren vanuit de lucht. Met de huidige "Oscar" lijkt me dat niet zo handig.

Jos schreef op 11-05-2018

er is niets geblust. enkel controle is dat zo erg??

William S. Burroughs schreef op 11-05-2018

Aan Mitis. Dan had men beter moeten communiceren met de instanties vanuit een natuurgebied. Want als er niemand was gekomen was Oscar speelgoed en de brandweer blind. De laatste heeft conform de afgesproken regels dus goed gereageerd. Of het in uw tijd beter was weet ik niet. Ook toen zongen de Stones al You can't always get what you want. Prettige dag.

Hendrik schreef op 11-05-2018

Gelukkig kwam er geen Ring of Fire!

William S. Burroughs schreef op 11-05-2018

Een beetje indiaan heeft tegenwoordig toch een zonnepaneel. Kampvuurtjes zijn zo 1850! Prettige dag.

Mitis schreef op 12-05-2018

Het is mij helder WSB dat jouw nest niet overloopt van jochies, hier wel en die mochten - van mij, niet van de brandweer - lekker fikken in onze bostuin, en idd die rode auto is ook wel bij ons vergeefs op bezoek geweest maar daar werd toen nog geen drama van gemaakt. Blijft: We didn´t Start The Fire (Billy Joel)

Uw reactie

Naam:
Bericht: