Kom naar Kunstvoer: een nieuw evenement op zijn best!Datum: 09-05-2018

12.57 uur - U houdt van straattheater? Of misschien wel van kunst en muziek? Daarbij een lekker hapje eten? Nou, dan zit u goed bij het nieuwe ZINiN evenement ‘Kunstvoer’! Straattheater, kunst, muziek en food vormen de ingrediënten van dit evenement, dat op maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag)  in het centrum van Nijverdal. (www.kunst-voer.nl)Nieuwe opzet

Kunstvoer lijkt een nieuw evenement met een geheel nieuwe opzet, maar eigenlijk is het een samenvoeging van het voormalig Straattheaterfestival en het Kunstplein. ZINiN medewerker Alby Mulder kwam op het idee om deze beide evenementen samen te voegen en zo een wat breder evenement op te zetten. ‘We hebben deze beide evenementen samengevoegd en aangekleed met foodtrucks en muziek. Een boost voor het kernwinkelgebied, een leuke en afwisselende middag voor jong en oud’, aldus Alby Mulder. 


 
Heel veel kunst

Er zal heel veel kunst te zien zijn in- en voor het Huis voor Cultuur en Bestuur tot aan het Máximaplein, maar liefst 40 kunstenaars komen hun werk laken zien. Mede-organisator René Voorma, vroeger betrokken bij het Kunstplein, is helemaal enthousiast over het aanbod en de nieuwe opzet. ‘Het wordt beslist voortreffelijk met een heel breed aanbod’, aldus Voorma. Er zal glaskunst, beeldende kunst en schilderijen  te zien zijn van o.a. Karin Samsen, Ping Frederiks, Marjan Steur en Mouafk Khzaal.  

 
Locatietheater en muziek

Singer songwriters, straattheater acts en living statues. Die laatste dan wel van eigen bodem in de vorm van het beeld ‘Caesar versus Vercingetorix’ van decorbouwgroep en living statues Kalefater uit Nijverdal. ‘Een strijdwagen met Julius Caesar en Vercingetorix’. Een leuk verhaal over de onderlinge strijd tussen deze twee mannen. Met dit beeld werden we Nederlands Kampioen en vice wereld kampioen in 2017. Daar zijn we best trots op’, aldus Yvanca Tutert van Kalefater. Volgens de organisatoren zeer de moeite waard om dit te komen bekijken. Verder een voorstelling met Pinokkio en Gepetto, een man zonder hoofd en DonQzot. Wat het allemaal inhoudt? Kom kijken en beleef het zelf. 


 
Waar?

René: ‘De kunstmarkt loopt van het Huis voor Cultuur en Bestuur tot aan het Máximaplein, daar begint de foodmarkt met de foodtrucks. Ook in de hal en de binnentuin van het Huis voor Cultuur en Bestuur wordt gevuld met kunst. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan bodypaint en fotografie. Daartussen vind je ook nog muzikanten om de sfeer te verhogen’.
 


Winkels open

Kunstvoer wordt gehouden op Tweede Pinksterdag (21 mei) van 12.00 tot 18.00 uur in het centrum van Nijverdal. Om de belevenis compleet te maken, is ook een groot deel van de winkels geopend. 

 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: