De Nijverdalse derby SVVN - DES

Datum: 09-05-2018

7.57 uur - Aanstaande zaterdag staat voor velen één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar te spelen: De Nijverdalse derby! Ditmaal treffen SVVN en DES elkaar in Nijverdal-Zuid op Sportpark Groot Lochter. Een derby waar in feite niets anders dan een zo hoog mogelijke positie in de stand op het spel staat. Buiten uiteraard de eer die altijd op het spel staat bij een wedstrijd tussen beide.

 
We naderen het einde van het seizoen wat voor de gasten in het rood en zwart op een teleurstelling is uitgedraaid. Ook dit seizoen zal DES geen prijs pakken. Dat geldt ook voor de groenwitten van SVVN. Maar de Volharding presteert boven verwachting, nadat het vorige seizoen via de nacompetitie met moeite wist te handhaven.
Afgelopen zaterdag herstelde SVVN zich van de wedstrijd er voor en wist het de thuiswedstrijd tegen concurrent in 4-2 overwinning wist om te zetten. De doelpunten kwamen van Melvin Hulsman, Marvin Thomas en twee keer Jimmy Scharphof.
 
Ook DES speelde zaterdag thuis tegen een concurrent en ook zij wisten te winnen. Tegen Wilhelminaschool, die de week daarvoor SVVN nog op een flink pak slaag trakteerde, werd het 2-0. SVVN staat nu op de vierde plaats met 38 punten uit 23 wedstrijden. DES heeft drie punten minder gehaald, maar heeft ook nog een wedstrijd te goed. DES staat hiermee op de zevende plaats.
 
Op 25 november 2017 troffen beide ploegen elkaar in Nijverdal-Noord. Het werd een gedenkwaardige middag. Melvin Hulsman zet de gasten op voorsprong na 23 minuten en niet veel later moet SVVN met tien spelers verder door een tweede gele en dus rode kaart. Ondanks de numerieke minderheid verdubbeld Melvin Morsink door benutte strafschop de score. De tweede helft staat in het teken van de voorsprong met hand en tand te verdedigen. En daar slaagt De Volharding met vlag en wimpel voor. Pas ver in blessuretijd moet doelman Michiel Middelesch capituleren. Maar verder dan 1-2 komt DES niet en dus neemt SVVN de volle buit mee uit Het Doktersbos.
 
Voor een dergelijk scenario zou iedereen die SVVN een warm hart toedraagt tekenen. Maar ook scenario van vorig jaar toen Melvin Morsink voor SVVN diep in blessuretijd de winnende 3-2 binnenschoot. Het zal ongetwijfeld een spannende wedstrijd worden. De wedstrijd SVVN tegen DES begint zaterdag om 14:30 uur.
Scheidsrechter bij deze wedstrijd is heer John Schumer uit Vriezenveen. Pupil van de week is Joshua Hutubessy. Joshua is 9 jaar oud en hij voetbalt in SVVN JO11-1.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 11-05-2018

Bij DES denken ze nog steeds dat een bal vierkant is dus dat moet voor SVVN geen enkel probleem zijn. Shit! De Duivecatehooligans! Cabaret duifjes .... allemaal cabaret ... Prettige wedstrijd.

Jos schreef op 12-05-2018

Bij SVVN denken ze dat een derby gepaard moet gaan met vernielingen aan andermans clubhuizen.

Han schreef op 12-05-2018

Jos, dat denken alle voetballers en hun aanhang. Zo jammer is dat.

Geronimo schreef op 12-05-2018

Han verklaar je nader.

Jos schreef op 12-05-2018

was wel een slachtpartij 0-3 voor DES

Willem schreef op 12-05-2018

William , D.E.S. KAN MET EENVIERKANTE BAL , WEL DOELPUNTEN MAKEN , DUS GEEN CABARET !!!!!!!!

Def schreef op 12-05-2018

6 gele kaarten voor svvn en daarbij hadden 2 rood moeten zijn

Han schreef op 12-05-2018

Geronimo. Lees de reacties na mijn reactie.

William S. Burroughs schreef op 12-05-2018

Aan Willem. Dan rest mij niets anders dan DES te feliciteren met de overwinning. Daar ga ik echt niet om rellen. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: