SVVN 1 recht de rug en wint

Datum: 07-05-2018

7.51 uur - Afgelopen zaterdag stond de middelste van de drie thuiswedstrijden tegen VV Mariënberg op het programma. Met een beetje fantasie zou je kunnen spreken over een generale repetitie voor de wedstrijd van volgende week, want ook deze club speelt in zwart en rood. Verder houdt dan ook elke vergelijking op met deze club die wel enigszins sympathiek is. Na de “wedstrijd” van vorige week hadden de mannen van Bart Ester wat recht te zetten. Het verleden hier in gaf de burger moed want na elk debacle dit seizoen volgde een betere wedstrijd met een overwinning.

Met nog vier wedstrijden te gaan staat voor beide ploegen alleen nog de eer en zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst op het spel. Zo op het einde van de competitie hebben beide teams te maken met een volle ziekenboeg. Bart Ester kon wel weer beschikken over Yorick Nijstad en Delano Burnama. Boyan Reijerink was ditmaal niet beschikbaar en Thijs Beene begint ditmaal als wisselspeler. Dat geldt ook voor Frank Bolink. De net achttien jaar geworden Marvin Thomas begint in de punt van de aanval. De wedstrijd begint met een minuut stilte ter ere van een deze week overleden erelid van VV Mariënberg

Rond een uur of half drie sjokken de 22 hoofdrolspelers samen met het arbitrale trio en de pupil van de week het veld op. Het lijkt er op dat het deze middag wel eens een zomeravondvoetbal wedstrijdje kan worden. Vanaf het beginsignaal is de thuisploeg de bovenliggende partij . Het is een heel pak beter dan vorige week en dat heeft ook met de tegenstander te maken dat er niet veel aan doet deze middag. Het is niet uitstekend wat SVVN laat zien, maar wel een dikke voldoende. In de 12de minuut belandt een diepe bal in de handen van doelman Thijs Altena van de gasten. Melvin Morsink wordt echter vastgepakt en SVVN krijgt een vrije trap. De dader blijft onbestraft en dat is gezien de situatie een uitstekende beslissing van scheidsrechter Gert Maneschijn uit Daarlerveen.

De bal wordt uiteraard door specialist Jimmy Scharphof op plek van de overtreding gelegd recht voor het doel op zo’n 18 meter. De vrije trap gaat over de muur in de korte hoek en de doelman weet met moeite de bal te keren. Melvin Hulsman reageert attent en verschalkt in de rebound de doelman alsnog en schiet daarmee SVVN op voorsprong. Ook na de 1-0 is hetzelfde spelbeeld te zien. SVVN heerst en de gasten kunnen helemaal niet gevaarlijk worden. SVVN speelt een stuk meer geconcentreerd en dat maakt het dat deze tegenstander niet in de buurt van het vijandelijke doel komt.

Iets na een half uur krijgt Marvin Thomas het op de heupen. De jongeling slingert zich als een slangenmens langs een tweetal verdedigers van Mariënberg en komt oog in oog met de doelman. Hij schiet de bal beheerst langs de doelman in het doel en brengt daarmee het verschil op twee. Nog nauwelijks bekomen van vreugde mag de Vladding weer juichen. Een voorzet van links ploft in de zestien op de geheel vrijstaande Jimmy Scharphof en de misschien wel kleinste man van het veld kopt prachtig de 3-0 binnen.

De 3-0 voorsprong bij rust is prachtig. SVVN is effectief en de gasten kunnen geen schot op het vijandelijke doel lossen. Dat heeft met hun eigen spel te maken, maar ook dat de verdediging van SVVN deze middag, in tegenstelling tot vorige week, wel goed staat. Er is letterlijk en figuurlijk geen vuiltje aan de lucht voor SVVN op een zonovergoten Sportpark Groot Lochter.

Ongetwijfeld zal de trainer van Mariënberg niet tevreden zijn over het spel van zijn team en willen zien dat ze uit een ander vaatje zal moeten tappen. Dat sorteert niet direct effect in de tweede helft. In het begin van het tweede bedrijf is namelijk hetzelfde spelbeeld te zien. De eerste kans is dan ook voor SVVN in de 49ste minuut. Marvin Thomas wordt in stelling gebracht en de watervlugge Thomas is de verdediging van Mariënberg andermaal te snel af. Hij speelt echter net iets de bal te ver voor zich uit zodat hij niet vol kan uithalen. Oog in oog met de doelman kan de laatste redding brengen met zijn voeten.

In de 54ste minuut is dan eindelijk het eerste gevaar van Mariënberg. De ingevallen Vincent de Vries gaat alleen op de doelman af. In plaats van de bal breed te leggen gaat hij voor eigen succes. Een katachtige redding van Michiel voorkomt een doelpunt van Mariënberg. Niet veel later komt het doelpunt er alsnog. Patrick Willems besluit van grote afstand maar eens de bal te lobben en hij ziet dat de bal prachtig achter Michiel Middelesch ploft.

Exact twee minuten later scoort Mariënberg zelfs de aansluitingstreffer. Het is weer Patrick Willems die bijna vanaf de achterlijn de bal diagonaal inschiet. Een verdediger van SVVN probeert nog redding te brengen maar ziet e bal via zijn been in het doel gaan. Zo komt VV Mariënberg vanuit het niets weer in de wedstrijd. Hierna verandert het spelbeeld en gaat Mariënberg op zoek naar de gelijkmaker. Hiervoor krijgt het ook enkele kansjes. De grootste hiervan is in de 76ste minuut als topscoorder André Plaggenmarsch een voorzet van links vrij kan inkoppen. Hij schampt echter de bal waardoor deze voorlangs gaat.

Niet veel later wordt de wedstrijd in het slot gegooid. In de 81ste minuut krijgt Marvin Thomas een flinke schop als hij langs verdediger gaat, maar gaat hij toch door. Een tweede schop binnen de beruchte lijnen is ook hem te veel en dan rest de scheidsrechter niets anders dan SVVN een strafschop te geven. Jimmy Scharphof benutte dit seizoen vaak een strafschop en neemt hem ook ditmaal. Doelman Thijs Altena kiest echter dezelfde hoek en brengt redding. Jimmy is echter als eerste bij de bal en schiet alsnog de 4-2 binnen tot opluchting van iedereen in groen en wit.

Hiermee is de wedstrijd gespeeld. SVVN speelt de wedstrijd uit zonder nog in gevaar te komen en wint met 4-2 mede door een opvallende hoofdrol voor Marvin Thomas. Door deze overwinning stijgt SVVN weer naar stek vier op de ranglijst. Volgende week wordt op Sportpark Groot Lochter de derby van Nijverdal tegen DES gevoetbald. De aftrap is om 14:30 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter de heer John Schumer uit Vriezenveen. Komt dat zien!

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Yorick Nijstad (46. Thijs Beene), Martijn ter Steege, Kars ter Avest, Richard Hartgers; Melvin Hulsman, Ahmet Alan, Delano Burnama (72. Niels Galgenbeld); Melvin Morsink (83. Frank Bolink), Marvin Thomas en Jimmy Scharphof.