Marc van Groen nieuwe hoofdtrainer van heren ZPC Het Ravijn

Datum: 06-05-2018

20.25 uur - ZPC Het Ravijn uit Nijverdal heeft Marc van Groen als nieuwe trainer/coach van het eerste herenteam aangesteld. Hij neemt deze rol over van Robert Munkáscy, die aankomend seizoen verbonden zal zijn aan de Nationale Waterpolo Academie in Eindhoven.

 
 
De afgelopen jaren heeft Van Groen diverse jeugdteams van ZPC De Hof en de Regionale Waterpolo School onder zijn hoede gehad. Daarnaast was hij in het seizoen 2010-2011 assistent bij het eerste dames team van ZPC Het Ravijn, waarmee hij een zilveren medaille behaalde in de Europese LEN Trophy.
 
Als speler was Van Groen jaren actief in de Hoofdklasse, de huidige Eredivisie, voor HZC De Robben en ZWV Nereus (nu De Zaan). Daarmee speelde hij verschillende bekerfinales en haalde de halve finale van de Europa Cup voor bekerwinnaars. Via Jong Oranje bereikte hij het Nationaal team, waarmee hij twee EK’s en een WK speelde.
 
“Ik heb erg veel zin om bij ZPC Het Ravijn aan de slag te gaan”, aldus Marc van Groen. “Het team heeft een aantal ervaren spelers die al jaren in de Eredivisie spelen, daarnaast is er ook een grote groep jeugdig talent dat zich afgelopen seizoen sterk ontwikkeld heeft in het eerste of tweede team. Dit zorgt voor een mooie balans in de herenselectie. Ik wil er voor zorgen dat we aankomend seizen snel, attractief en creatief waterpolo spelen”.
 
Voorzitter van de topsportcommissie, Eelco Vermeij, noemt het ‘een goede zaak’ dat Van Groen vanaf aankomend seizoen verbonden is aan de heren van ZPC Het Ravijn. “Met Marc halen wij een coach binnen, die bewezen heeft jeugdige spelers naar een hoger niveau te kunnen tillen. Dat past uitstekend bij onze doelstelling om de aankomende jaren het grote potentieel aan jonge spelers binnen onze vereniging in te passen in Heren 1 en daarmee te strijden om de prijzen!”.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: