Alles voor dat ene moment!

Datum: 03-05-2018

07:06 uur - Sinds jaar en dag staat de Tecklenburg Rundfahrt al op de toerkalender van de NTFU. Dit jaar, op zaterdag 12 mei, wordt deze tocht voor racefietsers al weer voor de 31e keer verreden in de omgeving van de gemeente Ibbenbüren en het prachtige Teutoburgerwald. Net als alle andere edities is de organisatie in handen van Fietstoerclub CC’75 uit Nijverdal, die het evenement neerzet met behulp van vele vrijwilligers uit de gemeente Hellendoorn!

Een schitterende tocht waar ook dit jaar naar verwachting weer rond de 2000 sportievelingen aan deel zullen nemen. Het is tevens een toch die niet onderschat mag worden en qua zwaarte niet onderdoet voor klassiekers als de Amstel Gold Race of Limburgs Mooiste. En dat allemaal op iets meer dan een uurtje rijden van de gemeente Hellendoorn!

 

Voorbereiding

Zodra de eerste zonnestralen van het jaar een heldhaftige poging ondernemen om de winter te verdrijven, worden uit schuren, garages en bergingen de racefietsen vandaan gehaald om die allereerste kilometers op asfalt van het jaar te maken. Als een koe die de hele winter op stal heeft gestaan en eindelijk de wei weer in mag, verschijnen daar de heren en dames wielrenners in hun lycra-pakjes om de Holterberg, de Lemerlerberg, de Motieweg of welke col in de buurt dan ook te bedwingen. Want wie op 12 mei de Tecklenburg Rundfahrt met successie uit wil fietsen kan kiezen uit een drietal routes (100, 130 of 160km) en zal serieus op klimwerk moeten trainen. 

 

Wellicht zeggen namen als Lärchenweg, Sundemstrasse, Hoppenliet of Alter Postweg u niets, onderschat deze keurig Duits klinkende wegen niet! Stijgingspercentages variërend van 12 tot maximaal 25 procent zijn niet voor ongetrainde kuiten of verwaarloosde kettingen weggelegd! Ook het aantal hoogtemeters is niet mis: 1800hm (100km), 2100hm (130km) en 2400hm (160km). Laat u zich echter niet afschrikken door deze cijfers, want als de voorbereiding goed is geweest, is de Tecklenburg Rundfahrt bovenal een schitterende toertocht! De zeer ervaren organisatie weet elk jaar weer schitterende routes uit te zetten rondom Tecklenburg: Verkeersluwe wegen, een glooiende omgeving, hier en daar een (pittig) klimmetje, verzorgingsposten en op veel kruispunten enthousiaste verkeersregelaars die vrijwillig hun uiterste best doen om de deelnemers een mooie en sportieve dag te bezorgen. De Tecklenburg Rundfahrt is namelijk geen wedstrijd en voert over openbare wegen, waar ook de normale verkeersregels gelden. De organisatie doet dan ook een klemmend beroep op het gezonde verstand van alle deelnemers om deze regels te respecteren en de aanwijzingen van de vele vrijwilligers op te volgen. 

 

Alleen voorinschrijving

Anders dan voorgaande jaren is dat er op de dag zelf niet meer ingeschreven kan worden. Deelnemers moeten zich verplicht aanmelden via de site (www.sportvoedingwebshop-tecklenburgrundfahrt.nl). Dit heeft te maken met het feit dat deze toch verreden wordt op Duits grondgebied en de regelgeving bij onze oosterburen net iets anders is dan in Nederland. Mensen die zich inschrijven voor deze tocht krijgen hier echter wel een goed georganiseerd evenement door een prachtige omgeving, een gepersonaliseerd stuurbordje, verzorgingsposten en een gezond portie afzien voor terug! Inschrijven met stuurbordje kan tot en met 8 april, wie zich daarna tot en met 10 mei wil inschrijven kan wel deelnemen, maar krijgt geen stuurbordje.

 

Foto

Op verschillende plekken langs de route staan op 12 mei enkele fotografen om actiefoto’s te maken van deelnemers. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om na de finish alleen of met je fietsmaten op de foto te gaan! Deze foto is naderhand te downloaden via de site. 

Daarna is er dan eindelijk dat ene heerlijke moment waar je de hele dag naar toe gewerkt hebt: Languit in het gras genieten van een welverdiend bierje en een broodje currywurst om de hele tocht nogmaals de revue te laten passeren, na te genieten en met elkaar het verdere fietsseizoen te bespreken!

 

Tot 12 mei!

 

Organisatie Tecklenburg Rundfahrt

 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 13-05-2018

Ik word schijtziek van die fietsevenementen die door dorpen gaan. Gisteren, op drukke zaterdagmiddag in Rijssen; In het hele centrum verkeersregelaars die proberen een beetje orde in de chaos proberen te brengen, bejaarde fietsers die het niet zo snel begrijpen, spelende kinderen, langssjezende colonne materiaalwagens, INgang van parkeergarage werd gebruikt om auto’s UIT de garage te laten, heel veel politie op de been; hebben die niet wat nuttigers te doen. Andere ergernis, groepen wielrenners die veel breedte van de weg in beslag nemen, kom je met auto een bocht om, sta je opeens voor peloton wielrenners.

ries schreef op 13-05-2018

@tut Dat was in Hellendoorn ook zo. De ronde van Overijssel is maar één keer per jaar en wordt goed georganiseerd en is na 10 tot max 20 minuten voorbij en kan iedereen weer z'n kant op. Buiten het evenement om vind ik de vele groepjes renners irritanter die op alle zonnige dagen van het jaar te zien zijn....

Jos schreef op 13-05-2018

iets mag alleen als Tut het mooi vind

Pibernik schreef op 13-05-2018

Tut, u was zeker 1 van de weinigen die het winkelen in Rijssen nooit gepromoot heeft , waar praten we over 1 zaterdag in het jaar.

Mitis schreef op 14-05-2018

Het zal niet meevallen om iedereen blij te maken met festiviteiten in welk centrum dan ook. Precies de reden dat ik daar ook never zou willen wonen, of het nou Nijverdal is of Rijssen maakt niet uit. Als winkelcentrum doet Nijverdal niet meer mee, kampioen lege winkels, maar fastfood is er te over...

Uw reactie

Naam:
Bericht: