Rossinistraat 2 stond op de Open Huizen Route

Datum: 29-04-2018

18.43 uur - Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal van SVVN een thuiswedstrijd tegen Wilhelminaschool. De wedstrijd is de eerste van een serie drie thuiswedstrijden tegen ploegen die allemaal strijden voor de vierde plaats. Dat is voor SVVN het maximaal haalbare. Afgelopen donderdag behaalde Juliana’32 de tweede periode en daarmee kan SVVN zich alleen op papier nog plaatsen voor de nacompetitie.

Niet dat SVVN overigens op dit moment wat te zoeken heeft in de 2de Klasse. Voor Wilhelminaschool ligt de situatie anders: Zij hebben winst van de derde periode in eigen hand.

Bij SVVN was er weer een heel leger niet beschikbaar. Slechts elf spelers van de selectie waarmee het seizoen begonnen werd gaven deze middag acte de présence. De selectie werd aangevuld met spelers van JO19-1 die deze middag niet hoefden te voetballen. Thijs Beene maakte daarvan zijn debuut in de basis. Vanaf de meet aan zocht Wilhelminaschool de aanval. SVVN speelde, zoals wel vaker de laatste maanden, ongeconcentreerd en kwam overal een stap te laat. Het eerste wapenfeit kwam dan ook van de gasten in de 4de minuut. De bal wordt achterwaarts op de paal gekopt. Dit zou een wake up call moeten zijn voor SVVN, maar niks bleek minder waar.

Wilhelminaschool had al snel in de gaten waar de kansen lagen. Richard Hartgers kon zijn tegenstander niet bijbenen en hoefde niet te rekenen op rugdekking van zijn ploegmaten. In de 10de minuut leverde dat al een achterstand op. Een splijtende bal op rechts en Rik Brinker mocht alleen op de doelman af. Hij rondt het beheerst af en zet zijn ploeg op voorsprong. De aanvallers van Wilhelminaschool moeten zich in een speeltuin hebben gewaand zoveel vrijheid kregen ze. In de 20ste minuut ging nummer 20 Ruinemans alleen op Michiel af. Hij legt de bal breed op de meegelopen Rik Brinker die eenvoudig de 0-2 laat aantekenen.
Nauwelijks bekomen van de schrik en vol ongeloof wordt het twee minuten later 0-3. Weer ligt de verdediging volkomen open en ditmaal mag Dennis Markink alleen op de doelman af. Hij verschalkt Michiel met een lob. Nog geen minuut later gaat weer dezelfde Markink alleen op de doelman af. Ditmaal eindigt zijn inzet naast het doel. In de 34ste minuut is het wel weer raak. Weer een dekkingsfout bij SVVN zorgt er voor dat weer Markink alleen op de keeper af mag. Hij maakt ditmaal geen fout en scoort de 0-4.

Heeft SVVN dan helemaal niks in de melk te brokkelen? Nee, eigenlijk niet. De enige keer dat doelman Kok van de Hengeloërs in actie moest komen was in de 37ste minuut. Frank Bolink passeert op links zijn man en legt vanaf de achterlijn de bal terug op Melvin Morsink. Deze schiet tegen de doelman aan en in de rebound kopt een verdediger de bal tot hoekschop. De 0-4 ruststand was niet eens geflatteerd. SVVN kwam op alle fronten te kort. Het is een beetje het kip en het ei verhaal. Wilhelminaschool speelde uitstekend en SVVN was ver onder de maat. In de rust wordt Richard Hartgers uit zijn lijden verlost en vervangen door Joris Baan. De andere, geplande, wissel is Marvin Thomas voor Ahmet Alan.

Wie verwachtte dat SVVN anders uit de kleedkamer kwam na de rust om een compleet debacle te voorkomen, kwam bedrogen uit. Al naar een seconde of dertig lag de bal alweer achter Michiel in het net. Weer krijgt Dennis Markink een vrije doortocht na onnodig balverlies op het middenveld. Zo staat het na 46 minuten 0-5. Hierna laat Wilhelminaschool de teugels vieren zodat ook SVVN aan het spelletje kan deelnemen. In de 55ste minuut neemt Jimmy Scharphof een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De bal wordt in de zestien gepompt en scheidsrechter Yilanci besluit tot het fluiten voor een strafschop. Zonder de videobeelden uitvoerig bestudeerd te hebben bestaat het vermoeden dat een duw in de rug aanleiding was tot het geven van deze strafschop. Melvin Morsink benut deze buitenkans.

Vanaf de aftrap wordt het verschil direct weer vijf. Marvin de Leeuw schiet vanaf een meter of dertig de bal hard in de kruising. Verweg het mooiste doelpunt van deze middag. Het leed wordt nog erger voor de Volharding. In de 66ste minuut wordt een bal vanaf links voor gezet op de zojuist ingevallen Sjoerd Lammers. Niemand bij SVVN neemt de moeite hem te dekken en ongehinderd mag hij de 1-7 binnen schieten. Het slotaccoord komt van SVVN. In de 85ste minuut wordt een aanval van Melvin Morsink nog gestuit maar de bal blijft liggen voor de voeten van Marvin Thomas die de 2-7 eindstand bepaald. Een minuscuul pleistertje op een gapende wond.

SVVN daalt op de ranglijst naar de zevende plaats. Volgende week speelt SVVN een thuiswedstrijd tegen nummer zes VV Mariënberg. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Gert Maneschijn uit Daarlerveen.
Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Thijs Beene, Martijn ter Steege, Kars ter Avest, Richard Hartgers (46. Joris Baan); Melvin Hulsman, Ahmet Alan (46. Marvin Thomas), Jimmy Scharphof; Boyan Reijerink, Melvin Morsink en Frank Bolink, (75. Nick Schreurs).