SVVN wint in matige wedstrijd

Datum: 23-04-2018

07:52 uur - Het eerste elftal speelde vorige week een zeer goede wedstrijd thuis tegen de nummer drie Quick’20. Afgelopen zaterdag ging de weg naar Rijssen om daar een wedstrijd te spelen tegen RKSV. Het was vooraf vooral interessant om te zien of SVVN de goede lijn van vorige week voort kon zetten in deze wedstrijd. SVVN staat stabiel in de middenmoot en daarmee is het seizoen meer dan geslaagd.

In de voorbeschouwing van de tegenstander werd nog benoemd dat SVVN nog kans heeft op de nacompetitie voor promotie. SVVN zelf is daar niet mee bezig. RKSV zit in een ander schuitje: Na de nederlaag vorige week tegen concurrent VV Drienerlo lijkt nacompetitie om handhaving het maximaal haalbare. Het gat naar de enige degradatieplaats is vijf punten en de club die daar staat won nog niet in deze competitie.

Bart Ester startte de wedstrijd met exact dezelfde elf spelers waarmee hij de vorige wedstrijd ook startte. Dat moet voor hem bijna een unieke mogelijkheid zijn geweest dit seizoen. Vanaf de aftrap zagen we een ander SVVN dan vorige week. SVVN speelde ongeconcentreerd en niet scherp. RKSV wist wel waar het om draaide en klapte er wel vol op. RKSV was het eerste bedrijf dan ook ver weg de betere partij. Er werd al vergeleken met het debacle in Aadorp. Alleen wist de thuisploeg niet optimaal gebruik te maken van de zwakke tegenstander. Wellicht kan SVVN het alleen opbrengen om scherp en geconcentreerd te spelen tegen de betere tegenstanders en heeft het daar moeite tegen tegenstanders die lager op de ranglijst staan?

Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg terecht op voorsprong. Een vrije trap iets over de middenlijn aan de zijlijn werd de zestien ingepompt en een aanvaller (vanaf de overzijde leek het Sil Zwoferink) kan nauwelijks gehinderd van dichtbij de 1-0 tegen de touwen koppen. SVVN kon daar de eerste helft helemaal niets tegenover stellen. Niet dat RKSV de kansen aaneen reeg, maar het dicteerde het spel volledig en heeft niks van de tegenstander te duchten. Deze kreeg het maar niet voor elkaar een fatsoenlijke aanval op te zetten. Nu moet daar wel de kanttekening bij geplaatst worden dat daar ook het veld debet aan was. Deze was erg hard en hobbelig en daar werden spelers door onverwachte bewegingen van de bal regelmatig door verrast. Goed voetbal op dit veld is onmogelijk en de thuisploeg anticipeerde daar beter op door met de lange bal de kopsterke spitsen te zoeken.

In de 37ste minuut moest ook nog een keer de geblesseerde Melvin Morsink het veld verlaten. Zijn vervanger heette Delano Burnama. Gelukkig bleek de blessure van Melvin achteraf mee te vallen. Ontevreden over de tussenstand en het veldspel van SVVN zochten de supporters in de rust de kantine op. In de rust was de trainer van SVVN genoodzaakt voor de tweede keer te wisselen. Ook Delano Papilaja was geblesseerd en bleef in de kleedkamer achter. Frank Bolink verving hem.

SVVN herstelde zich in de tweede helft van het zwakke eerste bedrijf. Niet dat het ineens zo stralend was als het weer deze middag, maar SVVN kwam een stuk feller uit de kleedkamer. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker. Frank Bolink gaat binnen de beruchte lijnen over de knie van een Rijssense verdediger. De scheidsrechter kan niks anders dan naar de strafschopstip te wijzen. Jimmy Scharphof benut deze buitenkans en brengt de partijen weer in evenwicht.

Ook na de gelijkmaker is SVVN licht de betere partij. Niet dat dit uitmond in vele kansen, maar het veldspel speelt zich af op de helft van de tegenstander. Dit lichte overwicht leidde wel tot een voorsprong. In de 68ste minuut krijgt SVVN halverwege de vijandelijke helft een vrije trap. Richard Hartgers schiet het leer richting de tweede paal en daar kan Delano Burnama vrij de bal tegen de touwen koppen. Hierna bleef het gezapig potje voetbal. RKSV kon maar niet gevaarlijk worden en ook SVVN kwam nauwelijks meer voor de vijandige goal. Zo leek SVVN ondanks de matige vertoning drie punten bij te kunnen schrijven.

Dat had nog heel anders kunnen lopen. In de 87ste minuut schiet RKSV uit de tweede lijn. De bal wordt nog van richting veranderd en Michiel Middelesch staat aan de grond genageld. De bal komt, onbereikbaar voor Michiel op de paal. Hierna probeert RKSV het nog wel, maar kan het niet meer gevaarlijk worden. Zo verloor RKSV voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd met één doelpunt verschil. Voor SVVN betekende dit dat een slechte eerste helft en een zozo tweede helft ditmaal niet afgestraft werd en beloont werd met drie punten.

Achilles E won gisteren voor het eerst dit seizoen. De zorgen voor RKSV worden daarmee groter. Het gat is nog maar twee punten waarbij RKSV nog wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Door de overwinning en de resultaat op de andere velden steeg SVVN drie plaatsen en staat het nu vierde. Nu volgt er voor SVVN een serie van drie thuiswedstrijden tegen de concurrentie. Om te beginnen aanstaande zaterdag als Wilhelminaschool naar Nijverdal komt. De wedstrijd begint om 14:30 uur en de scheidsrechter heet de heer Cemil Taflan uit Deventer.

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Yorick Nijstad, Martijn ter Steege, Delano Papilaja (46. Frank Bolink), Richard Hartgers; Ahmet Alan, Kars ter Avest, Melvin Hulsman: Boyan Reijerink, Melvin Morsink (37. Delano Burnama) en Jimmy Scharphof