Slechts een punt voor Hulzense Boys

Datum: 17-04-2018

08:19 uur - Hulzense Boys speelde afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tegen Blauw Wit’66 uit Holten. Een ploeg die laatste staat in de stand, maar ongetwijfeld een beter resultaat wilde halen dan de eerdere wedstrijd in Holten. Die wedstrijd eindigde in een 1-7 overwinning voor de ploeg uit Hulsen.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de ploeg uit Holten zich niet zomaar naar de slachtbank liet leidden. De ploeg trok zich terug op eigen helft, speelde zeer compact en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. De roodhemden hadden dit ook verwacht en men probeerde met geduldig spel gaten in het verdedigingsblok te vinden. Dit leverde enkele mogelijkheden op. Zo kopte Devin Poorterman een corner net naast het doel en kon een kopbal van Marco ten Bolscher, uit een voorzet van Jordy Wolfkamp, gekeerd worden door de doelman. Even later had diezelfde doelman een fraaie safe op een goed schot van Jordy Wolfkamp. Ook spits Machiel van Keulen was dreigend. Toen de doelman de bal wilde pakken reageerde hij attent door er voor te springen, maar diezelfde doelman kon de bal nog net tot corner verwerken. Dit leverde geen doelpunt op, waardoor beide partijen gingen rusten met een 0-0 ruststand.

In de rust werd aangegeven dat Hulzense Boys geduldig op zoek moest blijven gaan naar de voorsprong. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste. Hulzense Boys viel aan en Blauw Wit verdedigde stug. Na tien minuten in de tweede helft leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Het schot van Machiel van Keulen verdween echter tegen de binnenkant van de paal en rolde terug het veld in. Hulzense Boys bleef aanvallen en zocht veelal via de vleugels de aanval. De eindpasses en voorzetten waren in veel gevallen echter onvoldoende om het hechte collectief van de Holtenaren op de knieën te doen dwingen. Blauw Wit putte daar hoop uit en het kreeg zelfs twee corners. Deze werden echter onschadelijk gemaakt. Hulzense Boys bleef aanvallen en kreeg kansen. Zo schampte Jasper de Jong een voorzet van Danny Schoenmaker, waardoor de bal ruim naast verdween. Diezelfde Danny Schoenmaker schoot even later een teruggelegde bal op de lat en een bal in het zijnet. Ook Machiel van Keulen was nog gevaarlijk, maar zijn kopbal en schot gingen beiden net naast de paal. De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Jordy Wolfkamp, maar in twee instanties wist ook hij het doel niet te treffen.

Zo eindigde de wedstrijd in 0-0. Bijna ongelooflijk als je het aantal kansen voor de roodhemden zag. De hardwerkende Holtenaren waren blij met dit gelijke spel, terwijl het voor de roodhemden voelde als een nederlaag. Hulzense Boys krijgt aanstaande zaterdag de kans om zich te revancheren en wel de drie punten te pakken. Dat zal dan in Dalfsen moeten gebeuren tegen ASC’62. De wedstrijd op Sportpark Gerner begint om 14:30.