Prijsuitreiking gedichtenwedstrijd Dodenherdenking

Datum: 13-04-2018

10:59 uur - Op woensdag 18 april reikt burgemeester Anneke Raven om 10.00 uur in de aula van CSG Reggesteyn aan de Noetselerbergweg de prijzen uit aan de winnaars van de gedichtenwedstrijd rond Dodenherdenking.

 

De winnaar van de eerste prijs ontvangt uit handen van burgemeester Anneke Raven een beeldje, een oorkonde en een vvv-bon.
De tweede en derde prijs bestaan uit een oorkonde en een vvv-bon.
Het winnende gedicht wordt op 4 mei bij het monument voor Gevallenen 1940-1945 aan de De Joncheerelaan/Ninaberlaan voorgedragen door de dichter zelf.

De prijswinnaars twee en drie dragen hun gedicht voor in de Vrije Evangelische kerk in Nijverdal en in de Protestantse Dorpskerk in Hellendoorn.

Betrokkenheid

Het thema van de gedichtenwedstrijd van dit jaar is: "Het jaar van verzet”.
Het maken van gedichten dwingt leerlingen om zo kernachtig mogelijk hun gevoelens te verwoorden. Door het Nationaal Comité 4en5 mei is een speciale lesbrief ontwikkeld bestemd voor het voortgezet onderwijs. Deze lesbrief bevat verschillende werkvormen en gedichten die leerlingen laten ervaren hoe inspirerend het is om zelf gedichten te maken. Het college van B&W ziet deze jaarlijkse gedichtenwedstrijd als een manier om de betrokkenheid van jongeren bij Dodenherdenking te vergroten: zich bezinnen over oorlog en vrede blijkt ook vandaag de dag nog steeds noodzakelijk.
De gemeente heeft daarom, net als vorige jaren, aan de Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn gevraagd de leerlingen de gelegenheid te bieden mee te doen aan de gedichtenwedstrijd. De school was ook dit jaar bereid hieraan medewerking te verlenen. Het zijn de eerste klassen die hieraan hebben meegewerkt.

Jury

Klaas van der Wolf (docent Nederlands CSG Reggesteyn), Henk Pennings,(docent
Geschiedenis CSG Reggesteyn), Henk Scheper (afd. Letterkunde van de Culturele
raad Hellendoorn) en Bob Faber, (namens ZINiN Taal) en burgemeester Raven vormen
de jury.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: