Helligen Hendrik over Facebook

Datum: 12-04-2018

                                                     

Er is momenteel veel te doen over Facebook. Helligen Hendrik vindt er het zijne van!

                    Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 12-04-2018

William over Facebook. Ik heb niks tegen etalages maar ik lig er zelf liever niet in. Prettige dag.

Pff schreef op 12-04-2018

Als je nu nog steeds Facebook gebruikt begrijp je het volgens mij niet. :(

Pibernik schreef op 12-04-2018

Dan begrijp ik het maar niet.

Bennie schreef op 12-04-2018

Je privé leven komt niet vanzelf op Facebook. Mensen denken gewoon niet na voordat ze dingen erop zetten. Als je dit in acht neemt dan is er niets mis met Facebook.

Wilco schreef op 12-04-2018

Ligt er totaal aan HOE je Facebook gebruikt en WAT je erop plaatst.. Daarnaast hebben veel mensen die nu ineens facebook verlaten omdat Lubach iets doms roept vast een bankrekening, spaarpasjes van verschillende winkels, Pinnen ze alle boodschappen, Hebben een Smartphone, instagram, Twitter Whatsapp etc. etc. Verder kun je FB heel veilig instellen. Ik enorm veel aan FB omdat ik er enorm veel gelijkgestemden door heb ontmoet (ook in het echt na eerst contact te hebben op FB) Ik organiseer zelfs elk jaar een "facebookvriendenontmoetingsweekend" :) Blijven (na)Denken..

Wilco schreef op 12-04-2018

@Pff WAT zou je dan niet begrijpen volgens jou??...

D.J. schreef op 13-04-2018

Ik ben het voor een groot deel wel met Wilco eens men weet buiten FB om al veel meer van ons dan menig een weet, daar komt bij dat Lubach alleen maar de leuke pias uithangt met het voorlezen van teksten die anderen voor hem hebben uitgezocht en hebben op geschreven.

Wil Sandifort schreef op 13-04-2018

Heb weer eens lekker gelachen.Ben daarnet met een zwate kat onder een ladder doorgelopen.Hard doorgelopen.O je.Laat het nou ook vrijdag de 13e zijn.Wat een gezeur hè. Lijkt Facebook wel.

William S. Burroughs schreef op 13-04-2018

Als ik te veel problemen heb, drink ik graag oploskoffie. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 13-04-2018

@Wil Sandifort: lach niet te vroeg; deze dag is nog lang.

Han schreef op 14-04-2018

Wilco. Waarschijnlijk bent u de realiteit kwijt geraakt en weet u het verschil tussen Facebook vrienden en echte vrienden niet meer. Waarschijnlijk leeft u dan ook in een gemaakte werkelijkheid.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 14-04-2018

@Wilco, je hebt helemaal gelijk. @Han, ‘Fb-vrienden’’ is geen goeie term, het zijn meer ‘Fb-dorpsgenoten’. Via berichtjes en oproepen in het ‘Fb-dorpblad’ leer je mensen kennen die dezelfde interesse’s hebben. Heel leuk hoor, ik heb zo contact met mensen over de hele wereld die dezelfde interesse’s hebben,. In de Fb-groep blijf ik op de hoogte van de nieuwtjes in b.v. Japan en Australië

Wilco schreef op 14-04-2018

Ah... Daar hebben we de HVH trol Han weer!.. Maar even voor de duidelijkheid, Ik ben JUIST de realiteit NIET kwijt! Aan Uw reactie te zien bent U diegene die totaal de weg kwijt is, en dit telkens weer als ik ergens reageer op HVH.. Misschien bent U jaloers omdat ik dus veel van mijn facebook VRIENDEN inmiddels als ECHTE vrienden mag beschouwen?.. Dat kan natuurlijk, maar dat verklaard niet Uw nogal haatvolle reactie!.. Ik gebruik FB op een andere manier dan dat de meesten doen en heb een enorm netwerk opgebouwd. Ik ben er i.i.g. enorm blij mee, omdat het mij heel veel heeft gebracht. Wie zich niet kan verplaatsen in een ander en in hokjes denkt is meer de realiteit kwijt en leeft zelf in een gemaakte werkelijkheid.. Probeer eens wat leuker en positiever te reageren de volgende keer. U zult zien dat dit veel leuker is. Fijne dag verder.

Han schreef op 14-04-2018

Wilco, Heb je wel eens het idee dat alles je tegen zit? Dat niemand je begrijpt? Dat je niet krijgt wat je verdient. Dan is de kans groot dat jij jezelf in een slachtofferrol plaatst. Als je in een slachtofferrol stapt, betekent dit dat je het ontstaan van negatieve gevoelens en emoties volledig of voor een groot deel bij een ander of bij de omstandigheden neerlegt. Je laat je verlammen door de situatie. De ander begrijpt je niet; dat alles tegen zit, komt door de omstandigheden; niemand luistert naar jou. De essentie van deze rol is dus dat je niet de leiding en verantwoordelijkheid neemt over je eigen leven, maar dat jij je laat leiden door de manier van reageren van anderen. Je neemt geen of onvoldoende eigen verantwoordelijkheid voor je leven. Hoe jij je voelt hangt af van anderen! Wat jij doet hangt af van anderen. Het gevaar van FB is, dat dit je leven gaat leiden. Constant denkende aan, ik moet niks missen. Ik moet reageren als iemand mij een bericht stuurt. Heel veel jongeren voelen zich onzeker, puur en alleen door FB en andere Social media. Slaap problemen, problemen op school en kinderen met een burnout. Dit allemaal uit angst om niet leuk meer worden gevonden, omdat je niet snel genoeg een berichtje terug stuurt. En prima dat je mij een Trol vindt. Ik slaap er in ieder geval geen minuut slechter om. En prima dat het jou verder heeft gebracht. Maar lees en bedenk ook goed wat ik hier boven heb geschreven. Misschien is het wel een van uw vrienden die in het slachtofferrol is gestapt. Misschien bepaald FB wel zijn leven.

Han schreef op 14-04-2018

Wilco. En over leuk reageren gesproken. Lees uw reactie op Pff eens terug. Dit was namelijk mijn aanleiding om op u te reageren.

Han schreef op 14-04-2018

Wilco. Je raadt het misschien al, ik heb geen FB. Mocht je proberen mijn naam te vinden op FB. Daarbij komende, "Han" is enkel een pseudoniem, zoals zo velen die hier reageren.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 15-04-2018

@Han, je hebt zelf geen Facebook. Je moet niet klakkeloos alles geloven wat er in de media geschreven en gezegd word en niet zomaar alles geloven wat in boeken staat of wat er op school geleerd word, dat zijn heel veel verschillende meningen . Je moet zelf nadenken, praten met anderen, naar verschillende meningen luisteren, zelf bij alles afvragen “klopt dit wel?” Aan alles zitten goede en slechte kanten, dus ook aan Facebook, niks is zwart/wit. Jij hebt starre meningen, en je kunt je niet verplaatsen in gedachtengang van iemand anders.

Geronimo schreef op 15-04-2018

@Wilco en Han, beiden hebben een punt. Voor iemand die bedlegerig, eenzaam, etc. of zelfs voor zaken FB heeft, is dit natuurlijk een uitkomst. Voor personen die de ganse dag hun tijd vullen met FB, met wat zij eten, hun huisdier, toiletgang, etc. zou ik willen zeggen, get a life.

Han schreef op 15-04-2018

Tut, Dus jij accepteert dat FB gegevens van 90 miljoen mensen heeft gelekt/doorverkocht. En bent er nog zeker van dat de media dit heeft verzonnen. Dit is gewoon een groot gevaar voor ons allen. Als FB jou surfgedrag al doorspeelt aan anderen, dan is het ook vrij eenvoudig voor bijvoorbeeld een zorgverzekeraar om achter uw surfgedrag te komen. En wat als uw surfgedrag naar een bepaalde aandoening is en de zorgverzekeraar plaats je een een hokje "risicogroep". Heb je daar wel eens over nagedacht. Jij zit mij wel in een hokje te plaatsen, maar weet zelf niet wat de gevaren van Social media zijn. Het draait om geld bij bijvoorbeeld een FB. En als ze over lijken moeten gaan, dan doen ze dat.

Wilco schreef op 19-04-2018

Grappig en triest tegelijk hoe Han hier denkt mensen te kunnen analyseren en beoordelen terwijl hij geen idee heeft wie het zijn, wat ze doen en hoe ze leven.. Een echte hokjes plaatser die maar wat roeptoetert en steeds weer anderen denkt te kunnen verbeteren.. Volgens mij vroeg ik alleen aan "Pff" WAT iemand die FB nog gebruikt niet begrijpt, dus ook daarop is je commentaar niet alleen onnodig, maar slaat het ook nog eens nergens op.. Tsja.. De één gebruikt Facebook en de ander geeft uitsluitend commentaar op HvH...

Uw reactie

Naam:
Bericht: