Gemeentelijke erepenning voor Jeffrey Hoogland

Datum: 24-03-2018

16.38 uur - Baanwielrenner Jeffrey Hoogland heeft vanmiddag uit handen van wethouder Johan Coes de erepenning van de gemeente Hellendoorn ontvangen. De erepenning werd hem uitgereikt op het Henri Dunantplein, voor het Huis voor Cultuur en Bestuur, na afloop van de modeshow “Op Nijverdal” waarin Jeffrey als dressman optrad.

 
 
De erepenning is bedoeld voor mensen die door hun langdurige of intensieve inzet voor de gemeente Hellendoorn en/of de gemeenschap een uitzonderlijk grote dienst hebben bewezen of gemeentegrensoverstijgend op de kaart hebben gezet.
Dat heeft Jeffrey duidelijk gedaan. Als jonge jongen bouwde hij al een bijzondere staat van dienst op als BMX-er. En toen hij overstapte naar het baanwielrennen ging hij in dezelfde lijn verder. Zijn echte doorbraak beleefde hij op het EK van 2015 in Zwitserland, waar hij drie maal goud won. Ook daarna reed hij zich op andere nationale en internationale podia in de prijzen. Met name zijn twee laatste gouden medailles op de kilometer tijdrit en de teamsprint op het recent gehouden WK baanwielrennen in Apeldoorn spreken tot de verbeelding.
 
Jeffrey heeft dankzij zijn indrukwekkende prestaties tot nu toe niet alleen het baanwielrennen, maar ook de gemeente Hellendoorn overtuigend op de kaart gezet. Burgemeester en wethouders vinden de erepenning dan ook een passende manier om hem daarvoor te bedanken.
Jeffrey voegt zich in een mooie rij. Eerder ontvingen de Olympische waterpolosters Yasemin Smit, Meike de Nooy en Rianne Guichelaar (2008), oud-wethouder en raadsnestor Corrie Vos-IJsselstijn (2010), oud-burgemeester Hans van Overbeeke (2010) waterpoloster Karin Kuipers (2011) en ruiter Frank Hosmar (2012) al de erepenning van de gemeente Hellendoorn.
 

Foto: gemeente Hellendoorn
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Barry schreef op 25-03-2018

Hij woont al een jaar in Apeldoorn wordt hij daar dan niet gehuldigd

Uw reactie

Naam:
Bericht: