SVVN: Verloren middag in Kloosterhaar

Datum: 19-03-2018

11.06 uur - Het was koud afgelopen zaterdag. Bitterkoud. Het voetbal op Sportpark Groot Lochter was inmiddels afgelast. Maar de wedstrijd van eerste elftal in Kloosterhaar tegen de plaatselijke VV ging gewoon door. Sterker nog: er hoefde niet eens uitgeweken te worden naar kunstgras, want het natuurgras op het hoofdveld was prima te bespelen.

Nogmaals het was koud, bitterkoud. Toch hadden zo’n 50 aanhangers van de groen-witten de weg gevonden naar Sportpark De Polderhoek en daarmee werd het supportersaandeel weer meer dan vermenigvuldigd. De waslijst aan blessuregevallen waar trainer Bart Ester geen beroep op kon doen wordt allengs langer. Spelers uit het tweede en JO19 zorgden voor de aanvulling. Het schijnt dat het woord “mixtoernooi” al gevallen is in de kleedkamer. In ieder geval was er voor de debutant van vorige week, de net 18 jaar geworden Marvin Thomas, nu een basisplaats in de punt van de aanval ingeruimd.

Had ik al gezegd dat het koud was? Het was namelijk koud, bitterkoud. Maar goed wij als supporters konden ons opwarmen aan een fijn potje voetbal. Met de harde wind die over het veld woei, waaide ook deze gedachte al snel weg. SVVN startte allerbelabberdst aan de wedstrijd. Ik had het graag anders beschreven, maar dat zou geen recht doen aan de realiteit. De thuisploeg was vanaf de meet aan ver weg de betere ploeg.

En dat lag niet zo zeer omdat Kloosterhaar nu zo goed was, maar vooral omdat het nergens op leek wat SVVN aan het doen was. In de 8ste minuut schoot Mark Boshove op doen en moest Michiel zich strekken. De bal belandde pardoes voor de voeten van Stan Ravenshorst die voor een leeg doel de bal hard over joeg. Toch kon op de manier zoals SVVN speelde tegentreffer niet uitblijven. Jarno Wind komt een meter of 20 van het doel in balbezit recht voor het doel en schiet het leer met een schuiver rechts in het doel.

Sommigen zullen het toeschrijven aan de wet van Murphy maar de ellende van SVVN houdt niet op. In de 24ste minuut moet trainer Ester al zijn eerste wissel inbrengen als Jimmy Scharphof, die eerder ongelukkig neer kwam bij een val, geblesseerd het veld moet verlaten. Frank. Bolink is zijn vervanger. Het verandert weinig aan het spelbeeld. SVVN heeft helemaal niets in de melk te brokkelen en de thuisclub is , zonder groots te spelen, heer en meester. Iets na een half uur komt nummer 14 Stan Ravenshorst door op rechts en schiet hij in kansrijke positie op de paal. In de rebound wordt er door de scheidsrechter buitenspel geconstateerd.

In de 35ste minuut is dan eindelijk iets van dreiging van SVVN kant. De bal wordt door de verdediging half weggewerkt en Frank Bolink schiet van heel ruime afstand naast het lege doel van Kloosterhaar. Het was zo magertjes van SVVN kant dat deze marginale kans toch wel benoemd dient te worden. Het naderende onheil kon niet uitblijven. Een diepe bal, een keeper die uitkomt aar waar hij het niet moet doen en dan uiteraard de bal mist, zijn debet aan het cadeautje die Mark Boshove krijgt om de bal in het lege doel te schieten.

Het had nog erger kunnen zijn. Ditmaal tast Michiel met zijn handen mis en neemt hij in zijn val de aanvaller van Kloosterhaar mee. Daar had de bal op de stip gemoeten. Even later breekt Melvin Hulsman door en is de keeper van Kloosterhaar, Thomas Sieben, veel en veel te laat en torpedeert hij de SVVN aanvaller binnen de beruchte lijnen. Als enige op het Sportpark constateert scheidsrechter De Gier deze overtreding niet en geeft hij als beloning een doeltrap. Onbegrip alom.

De opluchting was groot toen de scheidsrechter voor de rust floot. De supporters waren flink afgekoeld door het koude weer en het spel van SVVN. Het was, niet voor eerst in 2018, een zeer matige eerste helft van SVVN. Die zeer matige eerste helft werd niet zelden vervolgd met een betere tweede helft en dat moest de burger maar moed geven.
De meeste supporters zaten in de tweede helft nog aan de koffie toen gelijk een crosspas van rechts naar links werd gegeven op, een volgens de grensrechter, in buitenspel staande speler. De scheidsrechter negeert het vlagsignaal en Melvin Reinders van Kloosterhaar schiet diagonaal de 3-0 tegen de touwen. Hierna is het het kip en het ei verhaal. Laat Kloosterhaar de teugels vieren of komt SVVN beter in de wedstrijd? Feit is wel dat de tweede helft SVVN het spel dicteert en veelvuldig de aanval opzoekt. Niet dat het direct gevaarlijk wordt overigens. Dat gevaar komt van de thuisploeg die toch wel enorme kansen krijgt om de score flink op te voeren.

In de 70ste minuut krijgt SVVN op de linkerpunt van het strafschopgebied een vrije trap. Boyan Reijerink schiet de bal op de lat. Ook de rebound belandt op de lat en dan gaat de bal via de kluts toch het doel in. Schijnbaar is het Marvin Thomas die het laatste tikje heeft gegeven en daarmee de stand op 3-1 brengt. SVVN heeft in de gaten dat er ondanks de score nog wel wat te halen valt in Kloosterhaar en gaat fervent op zoek naar de aansluitingstreffer. De uitgelezen kans daarvoor krijgt Frank Bolink als een verdediger de bal spontaan in zijn voeten schuift. Eén op één met de keeper stuit de bal net op en gaat de hoog en hard over.

Niet dat SVVN dan maar ook ergens recht op had deze middag. Daarvoor speelde het, met name de eerste helft, te zwak. De wetenschap dat er, ondanks de nederlaag, geen man over boord is en dat SVVN veel beter kan dat het deze middag heeft laten zien moet de club maar meenemen in het vervolg van de competitie. Dit vervolg is zaterdag in Nijverdal op het eigen Sportpark Groot Lochter als SVVN VV Bergentheim ontvangt. De aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer Kevin Weever uit Vorden.
Opstelling: Michiel Middelesch; Yorick Nijstad, Martijn ter Steege, Kars ter Avest, Richard Hartgers; Ahmet Alan, Melvin Hulsman, Delano Papilaja; Boyan Reijerink, Marvin Thomas en Jimmy Scharphof (24. Frank Bolink).
Geel: Melvin Hulsman.