CDA 2de Kamerlid Maurits Von Martels op bezoek in Hellendoorn

Datum: 13-03-2018

15:37 uur - Zaterdagochtend 10 maart heeft CDA 2e kamerlid Maurits von Martels een bezoek gebracht aan Hellendoorn in het kader van de “even buurten” bijeenkomsten die de lokale afdeling van het CDA Hellendoorn met grote regelmaat organiseert. Samen met kandidaat raadsleden en mensen uit de agrarische sector bezochten de christendemocraten het melkveebedrijf van de familie Kloosterman aan de Oude Twentseweg 10 in Hellendoorn. 

 

Von Martels heeft de aanwezigen bijgepraat over de actuele ontwikkelingen in de landbouw. De maatschappij stelt steeds meer eisen aan de manier waarop voedsel wordt geproduceerd waardoor de landbouw aan zet is om hierop een gezamenlijk antwoordt te formuleren. “de boer is geen baas meer op eigen erf” aldus het 2e kamerlid. Verder kwam het verloop van de fipronil crisis en de kalverfraude nog ter sprake met de mededeling dat hier veel fouten zijn gemaakt en dat de minister hier, heel actueel nog, haar excuses voor heeft aangeboden aan de sector. 

Asbest
De doelstelling is dat voor 2024 alle asbest landelijk gesaneerd moet zijn. Wat het CDA betreft houden we vast aan deze doelstelling en moet er werk gemaakt worden in de uitvoering daarvan. Aanwezig wethouder Jelle Beintema geeft aan dat er door de gemeente in Hellendoorn gewerkt wordt aan  een  plan voor aanpak in de agrarische sector. Dit biedt ook kansen om ontwikkelingen omtrent duurzaamheid/energie door te voeren en er zijn fiscale instrumenten te gebruiken voor de agrarische bedrijven die tot sanering overgaan. Verder komt er aandacht voor gevallen die wel willen saneren maar om economisch of sociale redenen niet in de mogelijkheid zijn. Deze groep heeft hiervoor, in de aanpak, een andere hulpvraag nodig waarvoor de gemeente specifieke ondersteuning wil bieden

Rond 11.00 uur  moest het programma worden afgerond omdat er in de CDA winkel  in Nijverdal een vervolgbijeenkomst gepland was over ontwikkelingen omtrent de N35. De aanwezige boeren waren tevreden over deze ontmoeting met een landelijke vertegenwoordiger. Maurits von Martels gaf aan dat deze bijeenkomsten bijzonder veel bijdraagt aan de input voor zijn dagelijkse werkzaamheden in de tweede kamer. 

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: