Doet u ook een tweedehands boekje open over de natuur?

Datum: 11-03-2018

9.32 uur - Leo Vroman schreef in de gedichtencyclus Wieltjes en wieltjes: ‘en toch is alles wat we doen natuur’, deze dichtregel is het motto bij het thema Natuur. Natuur is alomvattend, meer dan alleen flora en fauna.

Het thema “Natuur” van de Boekenweek 2018, 10 t/m 18 maart, is voor de ZINiN bibliotheek Nijverdal en Staatsbosbeheer een goede reden om de handen ineen te slaan. Tijdens de Boekenweek zullen er tal van activiteiten georganiseerd worden.
 
Als start is er een Literaire wandeling gepland die vertrekt vanaf het BuitenCentrum. De boswachter neemt je mee langs de mooiste plekken en pauzeert af en toe voor een mooi stukje natuurproza of een gedicht. Kom in de wereld van ‘Eric of het klein Insectboek’ door te luisteren naar het verhaal en te kijken door de microscoop naar de meest kleine insecten. Verder interessante lezingen van faunaspecialist en natuurschrijver Aaldrik Pot en vogelaar Arjan Dwarshuis. Van deze laatste wordt ook de film Arjan’s Big Year in ZINema vertoond.
Kijk voor een overzicht van alle activiteiten en de exact dat en tijden op: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten en https://www.zinin.com/agenda/
 
Bij het BuitenCentrum zijn tijdens de Boekenweek tweedehands natuurboeken te koop. Kom eens lekker snuffelen tussen de stapels oude boeken. Wie weet zit er voor u nog één of meer bruikbare exemplaren voor een leuk prijsje tussen.
Staatsbosbeheer doet tijdens diverse activiteiten een boekje open over de natuur, maar met een mooi tweedehands boek in de hand doet u mee. De Sallandse Heuvelrug biedt bergen aan natuur en avontuur je kunt er niet omheen.
 
Het BuitenCentrum, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: