Multidisciplinaire verkeerscontrole in en rond Nijverdal

Datum: 07-03-2018

14.07 uur - Op maandag 5 maart tussen 13.30 uur en 19.30 uur heeft de politie  samen met de belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Vreemdelingenpolitie en Veilig Verkeer Nederland een verkeerscontrole gehouden op en rond Nijverdal.

 
 
Tijdens de controle werden voertuigen gescand met behulp van dienstvoertuigen voorzien van ANPR. Kwam er een "hit" dan werd het voertuig door een politiemotorrijder naar het bureau in Nijverdal gebracht voor verder onderzoek. Tijdens deze controle zijn er 80 voertuigen en hun inzittenden gecontroleerd.
 
De belastingdienst heeft 12 personenauto's direct laten afslepen en op 6 voertuigen is beslag gelegd. 11 personen hebben achterstallige betalingen gedaan, met een totaalbedrag van €235.000 euro.
 
Tijdens de controle werd een 35-jarige man uit Albanië staande gehouden. Hij bleek in het bezit van valse documenten, waarvoor hij werd aangehouden. Uit het ingestelde onderzoek bleek de man nog gezocht te worden voor het afstaan van DNA. De man is ingesloten in het Politie Arrestantencentrum Twente in Born voor verder onderzoek. De vreemdelingenpolitie heeft de zaak verder in onderzoek.
 
Door een motorrijder werd een 37-jarige man uit Nijverdal op een bromfiets naar de controle gebracht. De man reed op een opgevoerde scooter, waarvoor hij proces-verbaal kreeg. De man moest ook een blaastest doen en blies hier 'alcohol' indicatie, eveneens sloeg de speekseltest positief uit op opiaten en cocaïne. De man werd aangehouden en op het bureau is door een GGD-arts bloed afgenomen. Dit is voor onderzoek opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij is met een rijverbod van 24 uur heengezonden.
 
Door een motorrijder werd een personenauto, bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Zwolle naar de controle gebracht. Zij bleek in het bezit te zijn van meerdere gripzakjes met wiet. In haar portier werd een busje met pepperspray aangetroffen. De vrouw is aangehouden en na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. De pepperspray en drugs zijn in beslag genomen.
 
Een 34-jarige man uit Nijverdal bleek tijdens de controle nog een aantal boetes (totaalbedrag €2151,-) open te hebben staan, welke werden voldaan op het bureau.
 
Een 50-jarige man uit Nijverdal bleek tijdens de controle nog een aantal boetes (totaalbedrag €276,-) open te hebben staan, welke werden voldaan op het bureau.
 
Een 48-jarige man uit Enschede bleek tijdens de controle nog een aantal boetes (totaalbedrag €1678,50) open te hebben staan, omdat de man deze niet kon betalen is zijn voertuig buitengebruik gesteld en afgesleept door een bergingsbedrijf.
 
Door de politie is voor de volgende overtredingen ook proces-verbaal opgemaakt:
- 2 x rijden zonder geldig rijbewijs AM (bromfiets)
- 2 x WOK (Wacht Op Keuren) status in verband met te hoge constructiesnelheid
- 2 x niet tonen rijbewijs
- 8 x niet dragen autogordel
- 6 x niet handsfree bellen
- 1 x gladde autoband
- 1 x niet voeren juiste verlichting personenauto
- 1 x te hoge snelheid in 60 km/u zone
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: