Matige eerste helft nekt SVVN 1

Datum: 26-02-2018

08:52 uur - Na eerdere uitwedstrijden in Oldenzaal en Almelo speelde SVVN 1 ook haar derde competitiewedstrijd op verplaatsing. Ditmaal ging de reis naar Hengelo om daar de degens te kruizen met Juliana’32. Door de aanhoudende vorst gingen in de 3de Klasse D alleen de wedstrijden gespeeld op kunstgras door. Ook Juliana beschikt over zo’n kunstgrasveld dus ook SVVN kon deze middag in actie komen.

Het was koud deze middag op Sportpark Groot Driene. Barre koud. Een snijdende oostelijke wind blies over het veld wat de wedstrijd voor het publiek vooraf al tot een hele helse onderneming. Trainer Bart Ester kon voor de wedstrijd niet beschikken over een aantal afwezigen. Melvin Morsink, Chiel Karkdijk, Alwin Zigterman waren niet beschikbaar. De Delano’s waren er wel. Burnama begon op de bank en Papilaja nam de plek centraal in de defensie in. Kars ter Avest schoof daardoor naar het middenveld. Frank Bolink is ook weer herstellende maar begon en bleef ook op de bank. Yorick Nijstad nam de plek over van Alwin Zigterman en had hiermee zijn eerste basisplaats in SVVN 1 dit seizoen. Boyan Reijerink begon als vervanger van Melvin Morsink.

SVVN had in 2018 nog niet gewonnen maar speelde wel twee uitwedstrijden tegen de nummer 1 en 2. Juliana verraste vorige week met een 2-5 overwinning bij VV Bergentheim. Om 14:34 uur startte arbiter Han Marsman uit Deventer met een fluitsignaal de wedstrijd. SVVN begon redelijk voortvarend aan de wedstrijd. Maar naar enkele minuten ebde dat helemaal weg en nam de thuisploeg het heft stevig in handen. Het eerste gevaar kwam dan ook van Juliana als de buitenspelval van SVVN grandioos mislukt en Dick Zengerink alleen op Michiel Middelesch mag lopen. Hij schiet de bal echter op de paal.

Dit zou een waarschuwing voor SVVN moeten zijn maar dat blijkt allerminst. Vooral in de achterhoede is het zo matig dat het voor de kwalificatie nog te kort komt. Maar verdedigen doe je niet alleen in de achterhoede en dus is het in elke linie niet voldoende in de eerste helft. In de 10de minuut laat de linksback zich weglokken zodat de rechtsbuiten alleen op Michiel Middelesch mag lopen. Hij legt de bal panklaar af op Dick Zengerink die eenvoudig de 1-0 aantekent. Ook na dit doelpunt veranderd er weinig aan het spelbeeld. Juliana blijft de bovenliggende partij en SVVN grossiert vooral in foute passes.

Pas in de 33ste minuut veren de toeschouwers uit Nijverdal even op als voorzet vanaf links van Boyan Reijerink de 16 wordt ingepompt. Melvin Hulsman wordt op reglementaire wijze gehinderd maar dit heeft tot gevolg dat hij niets anders kan dan de bal in de handen van doelman Van Dalen kan koppen. Op slag van rust wordt het allemaal nog erger als een aanvaller van Juliana op de achterlijn met een simpele lichaamsschijnbeweging twee verdedigers van SVVN het bos instuurt en de bal terug legt op de 16 vanaf waar Eelco Duin met een lage schuiver het verschil op twee zet.

Het is niet zozeer het groteske optreden van thuisploeg maar wel het matige optreden van de gasten waartoe deze logische 2-0 ruststand tot gevolg heeft. SVVN mag in de tweede helft uit een heel ander vaatje tappen wil het deze ontmoeting met een goed gevolg beëindigen.

Uit dat andere vaatje wordt getapt in de tweede helft. De eerste kans is nog voor Juliana, maar in de 55ste minuut zet Bas Koedijk goed door en heeft hij de aansluitingstreffer op zijn schoenen op zijn schoenen. Hij stuit echter op de doelman met zijn schot terwijl er ook ploeggenoten gretig klaar stonden om het vijandelijke doel onder vuur te nemen. In de 58ste minuut zorgt onoplettendheid bij SVVN ervoor dat Eelco Duin oog in oog komt te staan met Michiel Middelesch. Die laatste komt als winnaar uit de strijd waardoor de stand “slechts” 2-0 blijft.

In de 62ste minuut zet Melvin Hulsman goed door en brengt hij Bas Koedijk in stelling. De doelman van Juliana krijgt nog een handje tegen de bal op de inzet van Bas en voorkomt daarmee voor zijn ploeg een tegentreffer. Drie minuten later treedt doelman Van Dalen minder daadkrachtig op en tast hij mis. De kopbal van Kars ter Avest mist het doel op tientallen centimeters. In de 70ste minuut krijgt SVVN een vrije trap iets over middenlijn. Richard Hartgers pompt de bal in de 16 waar Melvin Hulsman het duel wint van de uitstormende doelman Van Dalen en daarmee eindelijk de 2-1 binnen kopt.

Alles met een groen-wit hart gaat er even goed voor zitten want SVVN is in de tweede helft de bovenliggende partij en creëert kans op kans. Zo lijkt een kansloze missie toch te draaien in een wedstrijd waar punten toch tot de mogelijkheden behoort. In de 71ste minuut geeft Boyan Reijerink een lepe bal op Ahmet Alan. Die komt echter een teenlengte te kort om de uitgelopen doelman Van Dalen te verschalken. In de 79ste minuut een spaarzame uitval van Juliana. De achterhoede van SVVN oogt, niet voor eerst deze middag, niet sterk. Een voorzet van rechts en een simpel overstapje in het centrum bezorgt de bal bij invaller van Gijs Kollenaar die oog in oog met Michiel Middelesch niet faalt en zorgt voor de 3-1.

Een nieuwe domper voor SVVN. De wedstrijd is hiermee wel gespeeld en in het restant gebeurd er niet veel meer. SVVN doolt als een lamgeslagen bokser in de ring. In blessuretijd krijgt SVVN nog een vrije trap op de rand van de zestien. Jimmy Scharphof krult de bal nog in rechter hoek in het doel maar de tijd na deze 3-2 is nog te kort om serieus nog aan punten te denken. Zo verliest SVVN ook haar derde wedstrijd in 2018. En deze heeft van de drie toch meest wrange smaak. Het was namelijk niet zo zeer te danken aan het grootste spel van de thuisclub als wel het matige optreden in met name de eerste helft van SVVN.

Volgende week staat op papier de thuiswedstrijd tegen de andere Hengelose club uit deze klasse Wilhelminaschool te spelen. Of deze doordat is nu al maar zeer de vraag omdat het deze weken wil vriezen dat het kraakt en dat er ondanks dat Nijverdal de grootste kunstgrasproducent huisvest niet op elke sportpark in de gemeente Hellendoorn kunstgrasvelden zijn aangelegd. Mocht deze wedstrijd desondanks doorgaan dan is de aftrap om 14:30 uur en is de scheidsrechter de heer Johan Compagner uit Heino.