SVVN 1 onderuit in Almelo

Datum: 18-02-2018

18:31 uur - Voor het eerste elftal stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau in Almelo op het programma. De koploper ON had tot nu toe slechts één wedstrijd verloren en laat dat nu net de heenwedstrijd in Nijverdal tegen SVVN geweest zijn. SVVN won destijds verrassend met 3-2 van de topfavoriet voor de titel in de 3de Klasse D.

Om 15:00 uur werd er afgetrapt na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Rik Steen uit Wierden. Vanaf het begin ging de thuisploeg furieus van start. Het dicteerde het eerste kwartier het spel zonder dat het overigens tot hele grote kansen leidde. Na het eerste kwartier kwam SVVN beter in hun spel en kwam de wedstrijd in evenwicht. SVVN besefte dat er misschien deze middag wel wat te halen viel in Almelo.

De eerste kans voor SVVN was in de 24ste minuut. Jimmy Scharphof werd in stelling gebracht, maar hij schiet te gehaast waardoor het schot naast het doel van ON goalie Thom te Riet beland. In deze fase is SVVN absoluut niet de mindere van de thuisploeg en krijgt in de 30ste minuut de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Een prachtige voorzet van rechts komt op het hoofd van de geheel vrijstaande Bas Koedijk die bal niet naar de grond weet te krijgen en de bal niet tussen de palen kopt zodat er slechts een doeltrap voor Oranje Nassau rest in plaats van een aftrap.

Balverlies in de 38ste minuut leidt balverlies op het middenveld een snelle counter van Oranje Nassau in. De rechtsbuiten schiet op goal maar de bal beland op links bij Arnoud Schonis die Michiel Middelesch verschalkt met zijn schot zodat de 1-0 op het scorebord verschijnt. In het restant dicteert ON het spel en op het scheiden van de markt verdubbelt ON de marge. Een voorzet van rechts belandt op de geheel vrijstaande Mert Sarcicek die al koppend 2-0 aantekent.

Tijdens de thee concluderen de supporters dat SVVN ondanks dat het grotendeels gelijke tred houdt met ON het toch met 2-0 achter staat en dat het toch van goede huizen moet komen in de tweede helft om deze achterstand om te buigen. ON is immers niet voor niets de koploper.

In de tweede helft wordt al snel de illusie om punten te halen in Almelo voor SVVN wreed ontnomen. De assistent-scheidsrechter vlagt nog wel voor buitenspel maar hij wordt voor de zoveelste keer overruled door scheidsrechter Steen die klaarblijkelijk ook niet de behoefte voelt om überhaupt met zijn assistent te overleggen. De voorzet van rechts belandt in op de penaltystip en Matthijs Koetsier caramboleert de bal achter Michiel Middelesch.

Met dit doelpunt valt de wedstrijd in het slot. Gek genoeg pakt een gefrustreerd ON in korte tijd de enige twee gele kaarten in deze wedstrijd. In de 63ste minuut volgt er nog een vlot lopende aanval die door Bas Koedijk keurig afgerond. De grensrechter van ON vlagt terwijl niet eens centimeters maar wel meters geen buitenspel is. De situatie is zo overduidelijk dat scheidsrechter Steen dit zelf wel heeft kunnen en moeten waarnemen . Toch neemt Steen het signaal tot ieders verbijstering over. Klaarblijkelijk is arbiter Steen de enige in deze regio die de twijfelachtige reputatie van de grensrechter van ON niet kent.

Niet dat dit het resultaat had veranderd overigens. ON had sowieso wel gewonnen. Maar de frustratie is er niet minder om. In het vervolg van de wedstrijd krijgt ON nog vele kansen om de score behoorlijk op te voeren. Uitstekend keeperswerk van Michiel Middelesch en gebrek aan scherpte van ON voorkomen een grote nederlaag voor SVVN. Uiteindelijk is het 3-0 wat in de boeken gaat.

Een uitwedstrijd bij ON is normaal niet de wedstrijd waar SVVN de punten moet halen. De eerste helft had SVVN nog even zicht op een goed resultaat maar uiteindelijk moest SVVN de meerdere erkennen in een sluw en met name de eerste helft effectief Oranje Nassau. Volgende wordt voor SVVN de competitie vervolgt in Hengelo als de uitwedstrijd op Sportpark Groot Driene tegen Juliana’32 te spelen staat. De aftrap is om 14:30 uur en de scheidsrechter luistert naar de naam Han Marsman