Lokale partijen stellen vragen over woningbouwmogelijkheden in het dorp Hellendoorn

Datum: 16-02-2018

 
8.18 uur - BurgerBelang, Gemeentebelangen en HOP stellen In een brief aan het college van B&W van de gemeente Hellendoorn vragen over de woningbouwmogelijkheden in het dorp Hellendoorn.
 

Betreft: Woningbouwmogelijkheden dorp Hellendoorn
 
Geacht college,
 
Ongeveer een half jaar terug heeft de meerderheid van de raad, op uw advies, besloten woningbouwlocaties te schrappen in Hellendoorn-Noord. De reden daarvoor waren de afspraken die u met de provincie maakt,  om woningbouwlocaties te schrappen en uw mening dat er minder woningen nodig zijn in het dorp Hellendoorn. 
 
De Dorpsraad Hellendoorn en een deel van de oppositie waren tegen het schrappen van woningbouwlocaties omdat zij van mening zijn dat er voor de toekomst voldoende mogelijkheden moeten blijven om in Hellendoorn een eigen betaalbare woning te kunnen bouwen.
 
Tot onze verbazing ontstaat er nu discussie over dat nog recent genomen ingrijpende besluit naar aanleiding van eventuele claims van projectontwikkelaars. Ook horen we bij andere partijen inmiddels twijfel over het genomen besluit.
 
Wij vragen het college het eerder genomen besluit hierover te herzien, onder andere op basis de uitkomsten van de recente leefbaarheidsonderzoeken en met de dorpsraad Hellendoorn opnieuw in overleg te gaan en het bestemmingsplan Hellendoorn Noord niet in deze raadsperiode voor te leggen.
 
Wij vragen u een reactie te geven op deze brief in de commissievergadering  van de commissie grondgebied van woensdag 21 februari aanstaande.
 
Met vriendelijke groet namens
 
BurgerBelang,                            Gemeente Belangen,                 HOP,
Frans Runneboom                    Jan Veneman                               Henri Geugies.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-02-2018

Projectontwikkelaars moeten niet zeuren; ze maken een gok, wanneer ze flinke winst maken, profiteren wij niet . Nu ze verlies maken hoeven wij daar ook niet onder te lijden.

Han schreef op 16-02-2018

De lokale partijen moeten ook niet zeuren.

Dirk Jan schreef op 16-02-2018

@Han Zeg iets zinnigs of zwijg. Zwaai met een cda vlaggetje en wees gelukkig

Mitis schreef op 18-02-2018

Als de gemeenteraad tijdens de wedstrijd spelregels wijzigen moet ze ook de consequenties accepteren.

Uw reactie

Naam:
Bericht: