Vasten voor Ghana

Datum: 14-02-2018

08:30 uur - De veertig dagen richting Pasen is een tijd zijn om te bezinnen: iets laten staan om bewust te worden van de overvloed. Een groep jongeren grijpt deze tijd aan om met de uitsparingen lerarenwoningen te bouwen in Ghana en daagt ook u uit.

 

“Ik ga veertig dagen geen koekjes eten. Het mes snijdt bij deze actie aan twee kanten, omdat je bewust wordt en tegelijkertijd mensen helpt die het echt nodig hebben”, vertelt Jesse Vernhout. Hij is een van de jongeren die naar Ghana gaat. Groepsgenoot Marieke Nijland vult hem aan: het kost de mensen die meedoen eigenlijk niets: de uitsparingen gaan in een potje en wij zorgen dat er lerarenwoningen in Ghana gebouwd worden. Het is belangrijk om te bezinnen, ik ken iemand die veertig dagen geen social media gaat gebruiken. Dat levert geen geld op, maar zorgt wel voor verandering”.  

Gerlof Puppels, een van de leiders van dit project: “Iedereen kan zijn eigen uitdaging aan gaan. Geen wijn, suiker of extra’s bij de koffie. Ook erg leuk om met het gezin te doen, het goede doel prikkelt het bewustzijn nog extra” 

De groep daagt u  uit om mee te doen met deze actie. Het geld dat u uitspaart kunt u overmaken of aan één van de deelnemers geven. Met dit geld en het geld van andere acties gaat de groep in de zomervakantie bouwen in Namasim, Ghana. Twee lerarenwoningen zullen worden opgericht samen met de lokale bevolking. Puppels: “Het bouwen met de lokale bevolking heeft op alle partijen zo’n grote impact. De scholing die hierdoor mogelijk wordt is van grote waarde voor de toekomst van Namasim. Ook de ontmoeting van onze groep met de inwoners van Ghana zal diepe indruk maken”. 

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van World servants: project GH318 of op de Facebook: @WorldServantsGhana Steunen kan via: IBAN NL70 RABO 0303 5644 66 t.a.v Nijverdal-GH318

Naast de vastenactie worden er meer acties georganiseerd. Zo worden er zelfgemaakte taarten verkocht, is er 14 april een optreden van Root7 in Het Centrum.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 15-02-2018

Volgens mij weet deze groep niet, wat het woord vasten betekend;, veertig dagen geen koekjes eten

Jos schreef op 15-02-2018

Tut kom er maar 1 met wat negativiteit.

jos schreef op 15-02-2018

1 = in :)

Wat ben ik toch een tut! schreef op 15-02-2018

@Jos; vooruit dan maar...Google eens op ‘ontwikkelingswerk zinloos’ dan heb je hele avond wat te nuttigs te doen. Ik pik er zomaar iets uit http://kierskeurig.blogspot.nl/2014/03/ontwikkelingswerk-zinvol-of-zinloos.html Schenk het geld liever aan Handicamp dan weet je zeker dat het op goede plek terecht komt.

k.e schreef op 15-02-2018

weer wakker JOS, wat onzinning

Han schreef op 16-02-2018

Tut, je hebt wel gelijk. Dit is onzinnig en geld verspilling. Die mensen in Ghana weten niet hoe ze überhaupt met een huis om moeten gaan. Het is enkel een leuk uitje voor de deelnemers. Met een jaar staat het huis er haveloos en verlaten bij. Er moet op dat continent eerst waar roer om en de mensen moeten eerst leren verantwoordelijkheidleren en durven nemen. Willen bouwen aan een toekomst. Maar ja, dat kan nog wel 100 jaar duren voordat ze dat inzien. Je kunt ze daar beter onderwijzen. En zorgen dat de regering niet aan zelfverrijking doet. Dat levert meer op dan een huis bouwen. En nog iets. Het is daar wel zo warm, dat ze liever onder een boom zitten les te geven, dan dat ze in een huis lessen volgen.

Mitis schreef op 16-02-2018

Ach, het zou voor de kinders wel eens gezond kunnen zijn, gun de bobo's toch hun reisjes, de mens wil bedrogen worden...

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-02-2018

Beste jongeren, word a.u.b. vrijwilliger bij Handicamp, ga op bezoek, wandelen, winkelen, hobby uitoefenen of wat dan ook met bewoners van verpleegtehuizen en instellingen in gemeente Hellendoorn. Kost je niks en levert een bult levenservaring, pret en voldoening op. Het beste wat je als mens kunt doen, is de mensen om je heen blij maken. Even in het archief gedoken “ik ga niet zeuren over salaris directeur. Deelnemer betaalt € 2.742,-, ze slapen/verblijven in schoolgebouwen. Ik ken een deelnemer: *ze hoefden niet te bouwen *de bevolking zat absoluut niet wachten op hun hulp * de mannen van het dorp waren liever lui dan moe, en lagen de hele dag op hun krent en voerden niets uit * om de dagen door te komen speelden ze maar wat met de schattige kinderen.”

Geronimo schreef op 16-02-2018

@Han, heerlijk om al je vooroordelen zo te kunnen ventileren, gespeend van enige onderbouwing. Ben je NL uberhaupt wel eens uitgeweest?

Han schreef op 16-02-2018

Jos, verder goed te pas. We hebben je lang niet voorbij zien komen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-02-2018

@ Jos; Om je leeshonger te stillen, nog eentje dan: ‘Voluntourism’ een combinatie van vrijwilligerswerk en toerisme. Stuk of zeven interessante artikelen die je aan kunt klikken, zodat je het hele verhaal kunt lezen, vooral over de Cambodjaanse weeshuisindustrie. P.s. Dit heeft géén betrekking op WorldServants. https://www.mo.be/dossiers/voluntourism

Han schreef op 16-02-2018

Geronimo. Helaas spreek ik uit ervaring en heb ik in werkcarrière veel gezien en meegemaakt. Dus ik ventileer mijzelf niet. Al mijn verhalen en ervaringen wil ik trouwens best je delen. Alleen niet op deze website.

Han schreef op 16-02-2018

Geronimo. Heeft u ervaring en bent u Nederland wel eens uitgeweest.

Mitis schreef op 16-02-2018

Het toppunt van aso gedrag werd ons door een reisleider in India verteld. B.v. in Calcutta India worden soms gezonde kinderen d.m.v. een ruggenprik invalide gemaakt om te bedelen bij toeristen, zoiets kun je toch amper geloven.

Mitis schreef op 16-02-2018

En wat dacht je hiervan: https://www.ad.nl/buitenland/haeniuml-tiaanse-vertelt-hoe-oxfambaas-haar-twee-keer-per-week-betaalde-voor-seks~a5030bce/

Jos schreef op 16-02-2018

netjes dat hij betaalde

Uw reactie

Naam:
Bericht: