Natuurfilm ‘Wild’ ontroert en fascineert bij ZINema

Datum: 13-02-2018

15.04 uur - De ondertoon van de natuurfilm ‘Wild’ is onmiskenbaar luchtig door de met humor doorspekte voice-over van André van Duin, maar weet ook te ontroeren wanneer het zwijntje Dromer ten prooi valt aan moeder vos en wanneer een jonge buizerd nogal ongelikt uit de weg geruimd wordt door zijn broertje.

 
 
Een fascinerende film over geboorte, opvoeding en de ‘struggle for life’, waarin de Veluwe tot in detail vertoond wordt. ZINiN is er in geslaagd om deze film naar Nijverdal te halen en nodigt (natuur)liefhebbers uit om op zondag 25 februari om 11.00 uur naar deze prachtige film te komen kijken. 
 
Film met grote betekenis voor de Veluwe
Geen detail werd overgeslagen waarbij een positief beeld werd geschetst over dit prachtige uitgestrekte natuurgebied. Eindeloze stuifzanden, prachtige bossen en uitgestrekte heidegebieden, het komt allemaal aan bod in ‘Wild’. Prachtig worden de gezinnetjes vos, zwijn en hert in beeld gebracht, waarbij de informatieve voice-over van André van Duin een niet te onderschatten rol speelt. Volgens Van Duin heeft hij een serieuze voice-over gedaan, maar deze was wel doorspekt met een afgemeten dosis humor. ‘Net als bij ‘Heel Holland Bakt’, merkt hij droog op.
 


Nooit saai

‘Wild’ is een film die nooit saai wordt. Alle seizoenen komen aan bod, er is oog voor koddige zwijntjes en vosjes en de afwisseling in bijzondere close-ups zorgt ervoor dat de kijker van begin tot eind op het puntje van zijn bioscoopstoel blijft zitten. De makers hebben drie jaar hard gewerkt aan deze film en het resultaat mag er dan ook zijn. Mis het niet en kom voor deze éénmalige vertoning naar ZINema. 
 

Kaarten reserveren
Kaarten voor deze film zijn af te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via  0548-624489.
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 16-02-2018

Dat er deze winter 700 stuks groot wild is afgeschoten op de Oost Vaardersplassen wordt er natuurlijk niet bij vertelt. 700 stuks die anders een hongerdood hadden gehad, omdat er geen vreten is. Nederland en natuur gaat helaas niet samen.

Mitis schreef op 16-02-2018

Jawel hoor, dat noemen we beheren. Is afschieten van wild erger dan het slachten van vele kippen, varkens en koeien?

Han schreef op 16-02-2018

Mitis. Kunstmatig aangelegde natuur, vol gedrukt met "wild". Een plek waar normaliter geen dieren, althans niet de dieren die daar nu rond scharrelen zich wil vestigen. Wild zoekt zijn eigen leefomgeving. Kijk maar naar de wolf. Kijk bij ons in de achtertuin. De korhoenders. Natuur kan je niet sturen. Wij mensen, nou ja, sommigen van ons. Denken dat wel te kunnen. Met alle gevolgen van dien.

Uw reactie

Naam:
Bericht: