NKC’51 - Noviomagum

Datum: 29-01-2018

11:15 uur - Deze week speelde NKC’51 tegen Noviomagum in Lent, de ploeg waarvan thuis nog gewonnen was. Na de zeer belangrijke overwinning van afgelopen week was vandaag de opdracht om vrijuit te kunnen spelen en om te laten zien hoe goed we kunnen korfballen. Zouden we dit doen dan zou twee punten meenemen naar Nijverdal goed mogelijk kunnen zijn.

 De ploeg van Harm Jan Smit moest spelen in een sfeerloze ambiance waar welgeteld 20 toeschouwers op de tribune zaten. In de eerste tien minuten begonnen de Nijverdallers goed en waren beide teams gelijkwaardig. Na de 3-5  liet onze aanval het volledig afweten en was met name de afronding van een bedroevend niveau. 

Noviomagum bleef scoren en liep makkelijk uit naar 12-7, dat was ook de ruststand. In de rust werd vooral benadrukt dat de ploeg veel doeltreffender moesten zijn en veel meer zelfvertrouwen uit moest stralen.

Vanaf het begin van de tweede helft was NKC’51 scherper in de afronding en vielen de schoten wel, dit mede geholpen door twee spelers van vak te laten wisselen om meer dreiging te creëren. Al snel werd het 14-12 en was het weer een wedstrijd. Op 17-17 werd het gelijk en ontspon zich een zeer spannende slotfase.

Noviomagum kwam op 19-17 maar even later kwam NKC’51 via 19-19 op 19-20. De 20-20 viel met nog een kleine twee minuten voor het einde van de wedstrijd en vervolgens kwamen beide ploegen tot meerdere aanvallen met kansen op de winnende goal.

Op een kleine zeven seconden voor het einde van de wedstrijd veroverde NKC’51 de bal. De thuisploeg gaf vol druk met het uitverdedigen, via een overtreding kwam de bal  een seconde voor tijd in de aanval. De bal werd direct gespeeld op Nils Brok en met 0.1 seconde op de klok schoot hij raak in het eindsignaal van de scheidsrechter, de treffer telde! Wat volgde was een enorme ontlading bij de spelers en staf.

Door deze overwinning stijgt NKC’51 naar de vierde plaats en is de derde plaats zeker nog mogelijk. Voorlopig hoeft er niet meer naar onderen gekeken te worden en met nog drie thuiswedstrijden voor de boeg lijkt een mooi slot van de zaalcompetitie in zicht. 

Volgende week zaterdag speelt NKC’51 1 thuis tegen Telstar op de gebruikelijke aanvangstijd van 18.30 uur, hopelijk wederom met de steun van het trouwe thuispubliek. 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: