4 Partijen : 2 wethouders : Raadsplein 19 januari

Datum: 19-01-2018

13.33 uur - De grootste partij het CDA leverde 2 wethouders de andere 4 partijen CU, D66, VVD en PvdA leverden er samen 2. Wethouders van buiten, gekozen op kwaliteit: Anja vd Dolder van de CU en Thomas Walder uit D66, Een uniek experiment dat in den lande met belangstelling werd en wordt gevolgd. Raadsplein blikt met de 4 partijen terug: hoe is het tot stand gekomen, hoe is het gegaan, wat is bevallen, wat waren knelpunten.

 
 
 
En: vooruitblikkend naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart dit jaar: Is het voor herhaling vatbaar.
Maar ook, ben je nog wel zichtbaar als partij? 
 
Edo op den Dries(D66), Ruben Minkjan( Chr U), Wim Gorter(VVD) en Geert Geujen (PvdA) zitten aan tafel. Kort worden een aantal actuele zaken aangestipt o.a de op handen zijnde sluiting van de poliklinieken van het ZGT in Nijverdal.
 
Henk Koster sluit de uitzending af met een column. Hij geeft zijn "partijdige" kijk op de komende Raadsverkiezingen. 
 
Raadsplein volgt na HOiCentraal en wordt het gehele weekend herhaald en is te kijken via de live stream van HOImedia.com
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 19-01-2018

Den Dolder heeft verklaard dat ze naar de Gemeente Hellendoorn is verhuisd, om opimaal te presteren, beter begrijpen van de burger, als wethouder. Helaas laat Walder dit na, hoewel dit nog steeds wettelijk verplicht is. Burgers behoren zich ook aan de wet te houden en er staat in de wet dat B&W in hun werkgemeente moeten wonen.. Verder heb ik niets op de man tegen.

Mitis schreef op 19-01-2018

De tijd dat gemeenten bestuurd konden worden door hardwerkende en goedwillende amateurs is geweest. In die zin vind ik gehuurd professioneel bestuur een prima uitkomst. Wat mij betreft, ik ben voorstander van een fusie Rijssen Holten-Wierden-Hellendoorn. Dit schept een gemeente die wat voorstelt en professioneel geleid kan worden. Ik snap dat de genen die hun baan bedreigd zien hier niet blij van worden, in het bedrijfsleven is dit zelden een argument. Kom maar op met pek en veren, uiteindelijk komt het er toch van...

D.J. schreef op 20-01-2018

Mitis, ik weet niet of je een voorstander bent van de winkels open op zondag maar die komt er bij een fusie voorlopig dan niet en de taalbarrière zal een probleem worden.

Han schreef op 20-01-2018

Mitis. Geloof gaat dan regeren. Gezien Rijssen en Wierden behoorlijk zwaar gelovigen zijn.

Mitis schreef op 20-01-2018

@ D.J. Ik ben gematigd liberaal, dus ja hoor van mij mogen de winkels open op zondag, in dit land spreken we ABN, toch? We laten ons niet onderdrukken door de SGP te Rijssen, hun overwicht daar is nog slechts een kwestie van tijd vooral al ze door krijgen dat het geld gaat kosten.

Jos schreef op 20-01-2018

Waarom gaat het voor SGP geld kosten?

Mitis schreef op 20-01-2018

@ Jos, Veel SGP-ers te Rijssen zijn kundige zakenlui, Euro's gaan echter wel voor principes....

k.e schreef op 20-01-2018

JOS; lezen

Jos schreef op 21-01-2018

We laten ons niet onderdrukken door de SGP te Rijssen, hun overwicht daar is nog slechts een kwestie van tijd vooral al ze door krijgen dat het geld gaat kosten. Dit slaat op SGP K.E. En wat bedoel je anders? Gaat het anders politieke partijen geld kosten als de winkels niet open gaan??

Uw reactie

Naam:
Bericht: