Harmonicadag Hellendoorn

Datum: 15-01-2018

16.30 uur - Het initiatief kwam ooit van Johan, uit liefde voor het harmonica-spel en het muziek maken. Doordat zijn vader ook harmonica speelde, werd het harmonica spelen hem haast met de paplepel ingegoten, want hij leerde het spelenderwijs van horen, zien en nadoen. Het schrift en noten lezen zoals vandaag de dag, kende vader Demkes niet, dan enkel de noten die zondags wel eens op tafel lagen.

 
 
Wat later trok het op Harmonica-dagen aan, om kennis te vergaren. Maar ook het treffen van verschillende muzikanten tijdens harmonica-dagen trekt aandacht. Het samenkomen, kennis uitwisselen en samen spelen maakt zo'n dag interessant. Juist het vermaak en het plezier van muziek maken maakt zo'n dag aandoenlijk, waardoor de wintertijd soms oneindig lang kon duren, voordat men weer eens een harmonicadag kon bezoeken. Want tijdens de donkere dagen van de winter worden er nauwelijk tot geen harmonica-dag of -bijeenkomsten georganiseerd.
 
Dit gaf de doorslag om harmonica-dagen tijdens de winter te gaan organiseren. Om zodoende weer vertier met elkaar te hebben, muziek maken in een warme omgeving, met mogelijkheden van hapje en drankje, verschillende locaties onder 1 dak, zodat de oud Hollandse liederen van harmonica-spelers en steierklanken elkander niet verstoren. En waar harmonicaspelers en hun begeleiding-muzikanten de gelegenheid krijgen hun muzikale kunsten vanaf een podium, voor het publiek kunnen vertonen.
 
Naast het initiatief van Johan en zijn harmonica-muziek stond Rob Leijerweerd vanaf het begin ook al terzijde voor de nodige reclame en de flyers uidelen, wat alleen haast niet te doen is. Beiden hadden elkaar leren kennen bij de Helderse Boerendansers of beter gezegd bij Folkloristische Dansgroep Hellendoorn. Rob danste, maar speelde ook accordeon en kreeg pas veel later de smaak van het harmonica spelen te pakken. Tevens zijn beiden verzot op muziek maken en het samen muciseren, maar ook de harmonica-dagen worden door beide heren regelmatig bezocht. Hierbij is Johan dan meestal bij de oud Hollandse liederen te vinden en staat Rob geregeld bij de Steierische-harmonica muzikanten te kijken. Waardoor hij uiteindelijk de stap heeft genomen en ook harmonica is gaan leren spelen en nu een aardig deuntje weet mee te spelen.
 
Dat er het nodige om de hoek komt kijken voordat zo'n dag gerealiseerd kan worden is te begrijpen. En door omstandigheden dreigde Harmonica dag Hellendoorn uit beeld te geraken en kwam het even op een laag pitje te staan. Maar na een heftig beraad over het wel of niet door laten gaan ... kwam er hulp in beeld. Met Raimond Dijkstra als extra versterking hopen we er weer wat moois van te maken
 
Harmonica dag Hellendoorn staat genoteerd voor de eerste zondag van februari, 4 februari.
Partycentrum Noabers is onze locatie voor een hapje en/of drankje waar harmonica spelers hun muzikale klanken ter gehore brengen en het publiek de vrije toegang heeft, waarvoor we u allen uitnodigen.
 
namens,
Johan Demkes
Rob Leijerweerd
Raimond Dijkstra
 
Voor meer info. el.rb.2007@gmail.com
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: