Inwoners beslissen over Cultuurvisie tijdens CultuurCaravaan festivalweek

Datum: 11-01-2018

12.55 uur - Zaterdagmiddag 20 januari vindt in de Smidse in Nijverdal de ‘beslisronde’ plaats waarvan de uitslag een belangrijk element vormt van de Cultuurvisie van de gemeente Hellendoorn. Ruim 100 inwoners – de Bonte Honderd - prioriteren de geclusterde en gestapelde ideeën van inwoners en organisaties die de afgelopen maanden door de CultuurCaravaan zijn opgehaald in alle kernen van de gemeente. De uitslag wordt rond 17.45 uur bekend gemaakt.

 
 
Deze beslisronde maakt deel uit van de CultuurCaravaan die in september 2017 startte met de aftrap in het ZINiN Theater. De CultuurCaravaan trok vervolgens letterlijk door de gemeente. Inwoners, clubs, verenigingen en organisaties kwamen met ideeën over wat cultuur in de gemeente Hellendoorn zou moeten zijn. Over veel was men tevreden en dat moet dan ook behouden worden. Maar ook tal van suggesties voor verbeteringen en nieuwe initiatieven kwamen binnen.
 
Die suggesties zijn geclusterd en door deskundigen voorzien van consequenties op het gebied van organisatie, tijd en kosten/budget. Het resultaat, zestien geclusterde ideeën, wordt op 20 januari door ‘de Bonte Honderd’ geprioriteerd en die prioritering vormt een belangrijke bouwsteen van de Cultuurvisie. Het totale resultaat van de CultuurCaravaan – de nieuwe Cultuurvisie - wordt voorjaar 2018 ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden. De uitwerking ervan is vervolgens afhankelijk van ambities, budgetten en personele capaciteit, zowel vanuit de samenleving als vanuit de gemeente.
 
Festivalweek
De beslisronde is ingebed in de Festivalweek waarmee de CultuurCaravaan voorlopig wordt afgesloten. Het programma van deze week is als volgt:
 
Woensdagmiddag 17 januari 15.00 uur: Kindermiddag met Kareltje. Basisschoolleerlingen kunnen zich hiervoor nog aanmelden via www.zinin.com.
 
Vrijdagavond 19 januari 19.30 uur: Cultuurmarkt waarbij iedereen welkom is om contacten te leggen, ideeën en suggesties uit te wisselen en elkaar verder te helpen.
 
Vrijdagavond 20.30 uur: De Johan Kampman Ideeënshow. Daarin presenteren inwoners, samen met CultuurBurgemeester Johan Kampman hun ideeën. Ook zijn er diverse optredens en sketches.
 
Zaterdagvond 20 januari 20.30 uur: Bandjesavond. Achtereenvolgens zorgen de lokale bands Elesteon, Twisted Anansie en Powderfinger voor een ongedwongen muzikaal feestje voor iedereen.
 
Alle activiteiten van de festivalweek vinden plaats in de Smidse, aan het Hoge Dijkje in Nijverdal. De toegang is steeds gratis.
 
De CultuurCaravaan is een bestuurlijk experiment waarbij de gemeenteraad meer ruimte biedt aan inwoners. Dit experiment wordt gestimuleerd en financieel mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: