ASVH organiseert 2e Arctic Experience

Datum: 11-01-2018

8.32 uur - De succesvolle Arctic Experience die 2016 in georganiseerd is door de Automobiel Sport Vereniging Hellendoorn (ASVH) krijgt een vervolg. Aanvankelijk was het de bedoeling om via de Baltische Staten richting de poolcirkel te rijden, maar diverse oud-deelnemers hadden een bezoek aan de Nordkapp op hun bucketlist staan.

 
 
Om hen ter wille te zijn is besloten tot hett wijzigen van de bestemming en daarom wordt een tweede editie uitgesteld tot 2020. 
 
Dat zelfs avontuurlijke autosporters niet zo maar even de auto pakken en in de kerstvakantie richting de Nordkapp rijden geeft wel aan dat deze bestemming een gedegen voorbereiding vergt. Tim Rietveld heeft al eens een expeditie naar dit noordelijkste puntje van Europa ondernomen en is dus een expert op dit gebied. Hij heeft binnen de organisatie van de Arctic Experience aangegeven wat de risico’s en de mogelijkheden waren en aan de hand van zijn ervaringen is besloten om te gaan onderzoeken of deze bestemming mogelijk is binnen het concept van de Arctic Experience. Initiatiefnemers van de Arctic, Tim Rietveld en Marcel Machielsen, staan er voor open om de Nordkapp in de route op te nemen. Omdat zij ook nog andere leuke ritten in hun agenda hebben staan, zoals de Europarit en voorafgaand daaraan de Marokko Desert Challenge. Daarom zal het tot 2020 duren voordat een rit met bestemming Nordkapp gerealiseerd kan worden. Op de eerste werkdag van het jaar 2020 zal de tweede editie van dit meest avontuurlijke evenement van de ASVH van start gaan. 
 
Verkenningsfase 
Het kerstreces werd door de uitzetters van de Arctic Experience nuttig besteed. Zij vertrokken richting Zweden om te kijken welke wegen er rond de jaarwisseling gereden kunnen worden. 
Het uitzetten van een toertocht vergt veel voorbereiding. Belangrijk daarbij is het opstellen van een concept met de verschillende highlights voor onderweg. Het begint met het inschatten van de wensen van potentiële deelnemers. Tijdens de afgelopen Europarit werd vaak de wens gehoord om naar de Nordkapp te rijden. De weg er naar toe is bekend, maar is het ook te doen hartje winter? Dat onderzochten ASVH specialisten Tim en Rijanne Rietveld. Tot Sälen in Zweden was er niets aan de hand. Geen sneeuw te zien, maar op tweede kerstdag viel er zoveel sneeuw dat er bijna geen auto meer te zien was. De dag na kerst moest die eerst worden uitgegraven en daarna kon de route naar het Noorden worden vervolgd. Een bezoek aan Rovaniemi in Finland, de woonplaats van de Kerstman, is een ‘must’; niet alleen omdat het daar in 2016 erg gezellig was, maar vooral omdat een short cut vanuit het Zweedse Umeå met een Ferry naar het Finse Vaasa in januari niet mogelijk is. De hele maand januari ligt deze verbinding eruit. De Nordkapp midden in de Barentszzee hebben ze niet kunnen bereiken daarvoor was de vakantie te kort en het skigebied rond Sälen te mooi. 
 
Informatie avond 
Voor deelnemers en belangstellenden zal medio 2019 een informatie avond worden georganiseerd. Tijdens deze avond zal door de organisatie worden ingegaan op zaken die deelnemers vooraf dienen te regelen om goed voorbereid van start te gaan. Uiteraard zullen de equipes die zich al hebben aangemeld voor de 2e editie voor deze avond worden uitgenodigd, maar ook autosporters met een avontuurlijke instelling kunnen zich per e-mail aanmelden om eens te horen welke ontberingen een dergelijke rit met zich mee brengt. 
Meer informatie: www.asvh.nl 
Contact: asvh.info@gmail.com 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: