Damclub Nijverdal tegen DC Gooi- en Eemland

Datum: 07-01-2018

19.48 uur - In de achtste ronde van de nationale competitie in de hoofdklasse A trad het eerste tiental van de DC Ravenshorst Nijverdal in Bunschoten aan tegen DC Gooi- en Eemland. Voor beide teams een cruciale ontmoeting in de strijd om uit de degradatiezone te geraken. 

 
Het Nijverdalse team werd al meteen geconfronteerd met een domper toen teamleider Harrie Hoonhorst op het laatste moment een afzegging kreeg van Michel Koop en de strijd met een papieren nederlaag begon. Artem Ivanov, de kersverse nieuwe Oekraïense kampioen, wist na een vlotte remise van Ronny Koop nog wel de Nijverdallers langszij te brengen. Hij maakte gebruik van enkele missers van zijn tegenstander in het late middenspel en boekte alweer een zege, maar dit bleek niet de opmaat te zijn naar verder succes.
 
Niet veel later ging het namelijk gruwelijk mis aan het bord van Rienk van Marle. In een gelijkwaardige stand nam hij plotseling onverantwoorde risico’s en werd hij genadeloos weggetikt. 
Even leek deze nederlaag weggepoetst te worden door Bill Neven en Paul Everloo, maar beide spelers bleven in voordelige posities steken op remise.
 
Toen in het vervolg ook nog teamleider Harrie Hoonhorst zich van het bord liet drukken en in een kansloos eindspel terecht kwam, was het pleit beslecht. Alle overige partijen eindigden in een puntendeling, zodat de eindstand op 12 – 8 bepaald werd en de wedstrijdpunten in Bunschoten bleven.
Voor de Nijverdalse damclub resteren nog drie rondes om het tij te keren en uit de degradatieperikelen te blijven.
 
De gedetailleerde uitslag luidt als volgt:
 
DC GOOI & EEMLAND – DC NIJVERDAL  12 – 8
 D. Beking  -  Ronny Koop  1 – 1
B.. de Harder – Artem Ivanov 0 – 2
L. v.d. Laan  reglementair 2 – 0
M. Kolsloot – Bill Neven  1 – 1
C. de Jong – Harrie Hoonhorst 2 – 0
E. v. Dusseldorp – Gerrit Boom 1 – 1
W. Thoen – Rienk v. Marle  2 – 0
J. Martens – Herman Damman 1 – 1
G. de Graaf – Rinus Morsink  1 – 1
P.J. Koops – Paul Everloo 1 - 1
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: