Rapper Boef niet naar Dauwpop

Datum: 05-01-2018

14.55 uur - We hebben er wat langer over nagedacht en helemaal niet de illusie het voor iedereen goed te kunnen doen. Wij hebben alsnog besloten de show van Boef op Dauwpop niet te laten doorgaan. 

 
 
Al 24 jaar organiseren we Dauwpop met hart en ziel voor ons publiek en een beetje voor onszelf. We staan voor gastvrijheid, vrijdenken en respect. Wij willen daarom een gezellig feest voor iedereen. Met een goede sfeer waar iedereen zich veilig, maar vooral welkom voelt. 
 
En wij weten ook heus wel dat rappers –en trouwens net zo goed rock ’n rollers of andere artiesten- niet persé bekend staan om verfijnd taalgebruik, maar de laatdunkende opmerkingen van Boef zijn geadresseerd aan veel van onze bezoekers. Naast het beledigende karakter, passen ze ook helemaal niet bij ons festival. Het is in ieder geval onze grens voorbij.
 
Of onze gasten nu in 3-delig pak, op klompen of in een minirok komen. Of je geel of pimpelpaars bent. Bezoeker of artiest. Ons credo is respect. Het lukt ons al vele jaren om een fijn festival te organiseren. En dat blijven we doen.
 
Organisatie Dauwpop
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 05-01-2018

De uitleg van Dauwpop klopt niet. In TCTubantia zegt men:" Naast het beledigende karakter, passen ze ook helemaal niet bij ons festival. Het is in ieder geval onze grens voorbij.". Als dit zo is, waarom moet je er dan wat langer over nadenken?

ries schreef op 05-01-2018

Hulde aan de organisatie. Deze jongen heeft namelijk maling aan alles. Van mij mag ie weer terug naar Algerije.

Han schreef op 05-01-2018

Hulde aan de organisatie. Dit soort tuig hoeft niet naar Hellendoorn af te reizen.

jantine schreef op 05-01-2018

Super goede beslissing van de organisatie.

Mitis schreef op 05-01-2018

Idd ries en het helpt fatsoenlijke nieuwe Nederlanders ook niet.

Jos schreef op 05-01-2018

Dauwpop gewoon meeloper in de meute dus, dit is wat ze 3 dagen geleden zeiden: Moeten we dan een heleboel fans, die niet zo zijn als hij maar zijn muziek wel leuk vinden, dan teleurstellen?" vraagt organisator Rob Telgenkamp zich af. "Nee, dat is bij ons niet besproken." Mede-organisator Frank Satink beaamt dat: "Maar we willen ons wel nadrukkelijk distantiëren van de uitspraken die hij heeft gedaan."

William S. Burroughs schreef op 05-01-2018

Het past naast het festival ook niet bij het jaartal. Zo'n middeleeuwse opvatting in 2018. De jongeman zal in een zwembad helemaal wel uit zijn plaat gaan. Kortom een duur stukje straat taal. Beetje dom zal Maxima wel denken. Prettige dag.

Watleesiknoewdan schreef op 05-01-2018

Mooi in't westen loaten den pröttel ! Zitte wiej in Heldern niet op te wachtn .

Henk schreef op 05-01-2018

Rapper boef was top maar door zijn uitlatingen komt hij niet op dauwpop en ik vindt dat top goeie beslissing en rot nu maar op

Pibernik schreef op 05-01-2018

Krijgen nu ook alle voetbalsupporters die vinden dat de moeder van de scheids een .... is een stadionverbod ? Het was geen handige uitspraak maar het is wel weer typisch Nederlands hoe het hier uitgemeten word met links en rechts reacties die qua taalgebruik niet onder doen.

Han schreef op 06-01-2018

Pibernik, we hebben het hier over het uitschot van de maatschappij. Kansenparels zeggen ze ook wel eens. Dit soort tuig moet je aanpakken, keihard. En ja, ook dat tuig van voetbalsupporters die zich niet kunnen gedragen. Sorry links, een goed gesprek helpt niet met die gasten en zeker het handje boven hun hoofd houden helpt niet. Je weet wel, dat gebral van, zei kunnen er niets aan doen. Terugkomend op boef, laat hij zich gedragen en leven naar onze maatstaven.

Pibernik schreef op 06-01-2018

Han, helaas worden onze zogenaamde maatstaven alleen maar groter dus wen er maar aan het zal nooit meer worden zoals het was.

William S. Burroughs schreef op 06-01-2018

Aan Pibernik. De door u genoemde groep voetbalsupporters is inderdaad ook bepaald geen hogere wiskunde. Deze lichten laten zich meeslepen door de groep maar weten individueel vaak wel wat kan en niet kan binnen onze samenleving. Het is geen overtuiging maar achterlijk gebral. Althans dat mag ik hopen . Prettige dag.

Han schreef op 06-01-2018

Pibernik. En raad eens hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren. Alles moest kunnen, alles moest getolereerd worden. Dit onder de noemer "multiculturele samenleving". En nee, dit is zeker niet racistisch bedoeld. Wij moeten ons ook aanpassen als wij naar hun landen gaan. Is het dan teveel gevraagd dat zei zich ook aanpassen? Blijkbaar wel. En tuurlijk, ik snap ook goed dat hele bevolkingsgroepen onderdrukt worden door hun regering en bij een misstap hun leven niet meer veilig is. Maar moeten ze zich dan zo gedragen als ze hier rondlopen. Uiteraard is dit een beperkt aantal personen die zich misdragen. Maar hierdoor krijgt wel een hele groep mensen een stempel opgedrukt.

Piber schreef op 06-01-2018

Han, zijn er nog meer gevallen van Boef bij u bekend of scheert u toch bij voorbaat alles over 1 kam ? Het is niet zo dat ik hem in bescherming wil nemen maar zoals eerder vermeld het is weer zo typisch Hollands al die reacties.Mocht het zo zijn dat er meer gevallen van hem bekend zijn dan had ik hem als Douwpop organisatie bij voorbaat al niet gecontracteerd.

Gait schreef op 06-01-2018

Ik ben het volkomen met Han eens, maar wanneer hoor je nu dat ze door hun soortgenoten terecht gewezen worden (vaak niet om represailles), het is toch belachelijk dat wij onze cultuur moeten verdedigen tegen dit uitschot van de Nederlandse samenleving.

Geronimo schreef op 06-01-2018

Merk wel dat hier alleen ouderen reageren. Las vandaag, dat een groot deel van de jeugd, niet zoveel problemen heeft, met zijn taalgebruik.Dit gezegd hebbende, een ander deel wil hem weer op een bierdouche trakteren.

Han schreef op 06-01-2018

Pibernik. In 2016 ist boef meerdere keren negatief in het nieuws geweest. Zelfs opgepakt door de politie. De politie treiteren op zijn vlog kanaal, of hoe het ook mag heten. Dan hebben we ook nog die Haakneusvlogger uit Zaandam. En er zullen vast nog wel meer van dat soort uitschot zijn. Dus nee, ik scheer niet alles over een kam. Deze kansenparels verzieken onze maatschappij.

Gait schreef op 06-01-2018

Aan Geronimo, vind je dat gek dan, de meeste ouderen werken hard voor de kost en hebben totaal geen respect voor dit soort hufters. Dat soort verdiend z'n geld met kleineren en schofferen van vrouwen en politieagenten, die "boef" verdient geen podium in Nederland.

ries schreef op 06-01-2018

@Geronimo De bierdouche kan alsnog doorgaan want lil kleine komt er optreden! ;)

Jos schreef op 06-01-2018

heb jij er dan wel problemen mee?

En Jort dan schreef op 07-01-2018

Han en Gerrit, Bij welke groep plaatsen jullie Jort Kelder dan? Een opmerking van Jort Kelder tijdens de eerste uitzending van zijn nieuwe radioshow Kelder en Co is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Kelder beweerde dat vrouwen hem regelmatig zouden vragen 'om door hem verkracht te worden'.

k.e schreef op 07-01-2018

wat die boef heeft verteld , kan op geen enkele manier, wat die "geleerde"verteld is hoogmoed omdat hij helaas bekend is.en wij er met elkaar telkens weer in trappen wat die dik verdiende gasten ons proberen te vertellen.

Gait schreef op 07-01-2018

Als je mij bedoelt met Gerrit, dan ga ik hier verder niet op in, mijn laatste reactie is niet gepubliceerd. Dus Hart van Hellendoorn wordt gecensureerd!, ik zou zeggen veel geluk dit jaar.

Redactie HvH schreef op 07-01-2018

Gait geen idee waar je het over hebt....wij censureren niet, maar af en toe kan het gebeuren dat het een paar uur duurt voor uw reactie wordt goedgekeurd

Han schreef op 08-01-2018

En Jort dan. Mijn laatste reactie is niet geplaatst. Ik sluit me bij Gait aan. Zal waarschijnlijk niet goedgekeurd zijn.

Uw reactie

Naam:
Bericht: