Cursus “Astronomie voor Jongeren”

Datum: 02-01-2018

10.14 uur - De Sterrenwacht Hellendoorn gaat in 2018 een cursus astronomie voor jongeren van ca. 12  - 15 jaar organiseren. Voorkennis is niet nodig, belangstelling voor alles wat zich aan de sterrenhemel afspeelt is voldoende.

 
 
Het wordt een boeiende cursus waarin theorie wordt afgewisseld met praktische voorbeelden en opdrachten. Zo wordt uitgebreid kennis gemaakt met het zonnestelsel, maar ook worden de afstanden in het heelal, sterrenstelsels, kometen, telescopen en ruimtevaart behandeld.
 
In elke les is er tijd voor de praktijk met o.a. demonstratieproeven, het maken van een sterrenkaart en een handspectroscoop. Natuurlijk wordt ook het planetarium van de sterrenwacht ingezet.
 
Wanneer?  
5 zaterdagmiddagen van 15.00 tot 17.00 uur. op de volgende data: 20 en 27 januari, 3, 10 en 17 februari. Plus een waarneemavond met telescopen in de koepel, deze wordt in onderling overleg bij helder weer gehouden.
 
Er is een fraaie syllabus met de lesstof samengesteld door ervaren vrijwilligers van de sterrenwacht. 
Bij voldoende presentie krijgt elke jonge cursist een certificaat na afloop van de cursus.
Het lesgeld, inclusief alle lesmateriaal en een drankje in de pauze, bedraagt € 45,00.
Onder de kandidaten die zich inschrijven vóór 10 jan. 2018, wordt één gratis cursusplaats verloot !
 
Interesse?  
Vraag geheel vrijblijvend om meer informatie of meld je aan via:  educatie@sterrenwachthellendoorn.nl
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: