A-Selectie turnen van Fysion knallend het jaar uit

Datum: 30-12-2017

19.32 uur - Vrijdag 29 december en zaterdag 30 december stond in het teken van het kersttoernooi in Nijmegen, georganiseerd door de Hazenkamp. Zeven turnsters van de A-Selectie van G.V. Fysion uit de 2e en 3e divisie deden hier aan mee. 

Op zaterdag was het de beurt aan Lieke Pekkeriet (jeugd N4). Vanaf de jeugdcategorie waren er toestelfinales; de allereerste voor Lieke ooit. Lieke turnt nog niet zo heel lang in de derde divisie en het niveau lag tijdens dit toernooi duidelijk hoog. Maar Lieke wist zich prima staande te houden tussen al het turngeweld! Helemaal op balk bleef het tot de allerlaatste turnster spannend maar moest Lieke net genoeg nemen met een 4e plaats met een verschil van 0,05. 
Zaterdag waren er ook toestelkampioenschappen voor Iris Volkers en Lise Rutgers (jeugd N3). Ook voor hun de allereerste toestelwedstrijden. De dames begonnen met twee mooie oefeningen op vloer maar ook op de andere toestellen werd fantastisch geturnd. Iris nam het brons mee op vloer en het zilver op sprong. Lise mocht het hoogste podium betreden bij het toestel sprong!
 
Tot slot waren er dit weekend ook nog teamwedstrijden, Fysion had twee gemixte teams samen met Kwiek en Lenig uit Zwolle. Elk team bestond uit 4 turnsters, 2 van Zwolle en 2 van Nijverdal waarvan 3 turnsters per toestel turnden voor het teamtotaal. 
Karit Lorkeers (Fysion), Indy Meijerink (Fysion), Romée Stremmelaar (Zwolle) en Lynn Gussinklo (Zwolle) mochten als team 1 aantreden. Er hing een fantastische teamspirit bij dit team, terwijl de meiden mekaar amper kennen, zo ontzettend leuk om te zien! De dames begonnen op brug met allemaal persoonlijke hoogtepunten: voor het eerst op wedstrijd werden er “losommen” en “reuzen” geturnd aan rek door Karit, Romee en Lynn. Ook op balk turnden de meiden voortreffelijk; van de 9 teams hadden zij de hoogste totaal balk score, wauw! Ook op sprong en vloer werden mooie oefeningen laten zien, het team is uiteindelijk 5e geworden met een teamtotaal van 148.175!
Team Zwolle-Nijverdal 2 bestond uit: Demi Roosendaal (Fysion), Jasmijn Eertink (Fysion), Liz Duim (Zwolle) en Vera van Willigen (Zwolle). Dit team mocht van start op vloer en wat kwamen hier een hoge scores vandaan, wauw zelfs een 13,000 voor Vera. De meiden turnden de hele wedstrijd heel stabiel zonder grote fouten en ook hier was de teamspirit weer voelbaar en werden er veel high-fives uitgedeeld! Met een teamtotaal van 147.100 is ook dit team 5e geworden, wat een prestatie! 
 
We kijken terug op een super leuk en goed georganiseerd toernooi, zeker een toernooi waar we volgend jaar weer aan mee willen doen! 
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: