De Zweef VR1 - Alcmaria Victrix VR1 (3-1)

Datum: 19-12-2017

8:25 uur - Na vele afgelastingen stond zondag  de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma.  Alcmaria Victrix uit Alkmaar kwam bij ons op bezoek. Alcmaria staat onderaan in de competitie en daarom zijn 3 punten voor de winterstop ook belangrijk voor deze vrouwen.

In het begin werd al snel duidelijk dat De Zweef VR1 de bovenliggende partij was. De bal kwam nauwelijks op ons eigen helft. Kim Praas kwam een paar keer goed langs de verdediging van Alcmaria, maar haar voorzetten werden helaas niet beloond met een doelpunt.

Na een half uur spelen zakten De Zweef vrouwen in. Een speelster uit de verdediging van Alcmaria kwam oplopen met de bal. De Zweef wachtte te lang met uitstappen waardoor de linksbuiten van Alcmaria kon worden ingespeeld. Prima afgemaakt waardoor we op een 0-1 achterstand kwamen.

Later in de 1e helft kwam er een goede uittrap van Dunya Durmaz via Kim Praas terecht bij Sharon Wieldraayer. Sharon speelde de keepsterdoor de benen waarmee we de rust ingingen met een 1-1 tussenstand.

In de 2e helft waren de rollen omgedraaid. De Zweef begon slap te voetballen. Veel balverlies, slechte aannames, kortom weinig balbezit.

De tegenstander speelde sneller en was soms slimmer in het spel. In 2e helft kregen ze meer kansen maar die waren niet echt gevaarlijk.

Na ongeveer 70 minuten spelen herpakten we ons. Melanie Kok gaf een mooie bal op Michelle Kapteyn,  iets te hard waarna Michelle toch goed druk kon zetten op de tegenstander.

In de kluts kon Sharon de bal intikken.....2-1 voor de Zweef. Na vele overtredingen/blessures van/door zowel de Zweef als Alcmaria werd de wedstrijd vaak stil gelegd.

Gelukkig konden wij de voorsprong verder uitbouwen. Een mooie voorzet van Kim Praas op Sharon Wieldraayer. Sharon steekt de bal mooi tussendoor op Melanie Kok die met

knap schot in de verre hoek de 3-1 liet aantekenen  !! Dik verdiend.

Na hard vechten in de 2e helft bleven de punten in Nijverdal. De Zweef Vrouwen gaan de winterstop in op een prima 8e plek.

De 1e seizoenshelft kampten we met veel blessures. Na de winterstop hopen we allemaal fit te starten!

Volgende wedstrijd hebben we op zondag 4 februari uit naar Alkmaar tegen Kolping Boys VR1.

Namens alle Zweef Vrouwen 1 en leiding wensen wij iedereen fijne feestdagen en alvast een sportief en gezond 2018 toe.