Wel de complimenten, niet de punten voor Hulzense Boys

Datum: 18-12-2017

21.22 uur - De laatste competitiewedstrijd van 2017 was voor Hulzense Boys een thuiswedstrijd tegen DOS Kampen. De club uit de Hanzestad is de trotste winnaar van de eerste periode en tevens koploper in de tweede klasse H. Op papier dus een lastige wedstrijd.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Van Beek was het Hulzense Boys dat de aanval zocht. De ploeg begon fel aan de wedstrijd en liet direct zien geen ontzag te hebben voor de koploper. Het eerste gevaar was dan ook voor het doel van de ploeg uit Kampen. Een slimme steekbal van Sander Kamphuis op de diepgaande Machiel van Keulen leverde een schot van Machiel op. Helaas ging het schot net over het doel.

Iets later kon de doelman van DOS een inzet van Danny Schoenmaker nog net met zijn benen keren. Uit de toegekende corner was het vervolgens Devin Poorterman die de bal net over de deklat kopte. Het eerste gevaar van gasten kwam voort uit een verre ingooi. Deze kwam terecht bij de inlopende Kampenaar Beuling, maar hij kopte over het doel. Toch was het even later alsnog raak. Een diepe bal werd op waarde geschat door spits Knul van DOS. Hij probeerde de bal over doelman Patrick Loohuis te lobben, maar deze liet zich niet foppen.

In de rebound wist Patrick ook de inzet van aanvaller Diender te keren, maar in derde instantie moest hij zich gewonnen geven op een schot van Julian de Ruiter, 0-1. Dit was tevens de ruststand. Een stand die geen recht deed aan het spelbeeld, aangezien de ploeg uit Hulsen beter was, meer kansen kreeg en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van DOS afspeelde.

Trainer Bram Freie gaf in de rust dan ook aan dat Hulzense Boys gewoon zo door moest gaan, met die verstande dat er dan natuurlijk wel gescoord moest worden. De ploeg begon ook goed aan de tweede helft en binnen enkele minuten stond de gelijkmaker bijna op het scorebord. Een bal van Tim van der Zande op de diepgaande Marco ten Bolscher betekende een vrije doortocht van Marco richting de doelman. Met een lob verschalkte hij de doelman, maar net voor de lijn kon een verdediger van DOS de bal nog tot corner verwerken.

In de fase daarna waren de ploegen aan elkaar gewaagd en vielen er weinig kansen te noteren. Hulzense Boys probeerde het wel, maar de verdediging uit Kampen stond goed. Daarom gingen de roodhemden in de laatste 20 minuten 1-op-1 spelen. Als eerste kwam Hulzense Boys toen goed weg. Een inzet van aanvaller Diender belandde op de paal, waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef. Met verdediger Jorg Roetgerink als extra aanvaller werd vervolgens de jacht op de gelijkmaker geopend. Een goede voorzet van Jorg kon door Machiel van Keulen echter onvoldoende richting mee gegeven worden. Even later kon ook Marco ten Bolscher de stand op het scorebord niet veranderen. Zijn inzet op een voorzet van Jorg miste ook precisie. Toen even later uit een tegenstoot Tom Diender de bal fraai op doel volleerde en de bal de touwen raakte was de wedstrijd gespeeld, 0-2. Na enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter Van Beek voor de laatste maal in deze sportieve wedstrijd en was de laatste wedstrijd van 2017 gespeeld.

Voor Hulzense Boys had er achteraf toch meer ingezeten, de ploeg deed niet onder voor de volwassen spelende koploper. Door de overwinning gaat DOS als herbstmeister de winterstop in. Deze nederlaag maakt een einde aan een goede reeks van Hulzense Boys. Als de ploeg het spel van de laatste weken door kan zetten kan het nog een mooie tweede seizoenshelft worden.

De eerste wedstrijd na de winterstop is een wedstrijd tegen een ploeg die Hulzense Boys dit seizoen nog niet ontmoet heeft, namelijk promovendus Blauw Wit’66. De wedstrijd op zaterdag 27 januari wordt gespeeld om 14:30 op sportpark ’t Vletgoor in Holten. Namens alle spelers en begeleiding wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2018.