Van den Brink Staalbouw uit Barneveld kiest ’t Lochter als tweede bedrijfslocatie

Datum: 18-12-2017

15.07 uur - Van den Brink Staalbouw uit Barneveld gaat een tweede productievestiging bouwen op bedrijvenpark ’t Lochter in Nijverdal. Daarvoor heeft het bedrijf van de gemeente Hellendoorn een kavel van een kleine 1,4 ha gekocht.

Van den Brink Staalbouw wil zo snel mogelijk gaan bouwen op het perceel, dat wordt ingesloten door de Anders Celsiusstraat, de Maurits Esscherstraat en de Niels Bohrstraat. Het is de bedoeling dat een drietal productiehallen wordt gerealiseerd inclusief een aantal kantoorruimten met magazijnen. Daarmee moet zowel de productiecapaciteit als de flexibiliteit en slagkracht van de onderneming sterk worden opgevoerd. Gezien de snelheid van het verkoopproces en de ambities van zowel de staalbouwer als de gemeente Hellendoorn is de verwachting dat al in het tweede kwartaal van 2018 de schop de grond in kan.
 
Duurzaam ondernemen
Er komen bij Van den Brink Staalbouw in Nijverdal 35 tot 40 mensen te werken, verdeeld over de afdelingen engineering, productie en montage. Net als in Barneveld wil Van den Brink Staalbouw ook in Nijverdal kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarvoor kan worden samengewerkt met bijvoorbeeld de gemeente en jobcoaches. Het nieuwe pand wordt circulair ontworpen en gebouwd waarbij rekening wordt gehouden met toekomstige aanpassingen en uitbreidingen. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen.
 
Van den Brink Staalbouw behoort tot de grotere staalbouwers van Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in XL staalconstructies voor onder meer logistieke centra, parkeergarages, kantoren, productielocaties, utiliteitsbouw en grootschalige retail.
 
Na de recente verkopen aan politie Twente West en Fieten Olie is dit in korte tijd de derde kavel op ’t Lochter die concreet wordt ingevuld. “We zijn blij dit nieuwe bedrijf begin volgend jaar in Nijverdal te mogen verwelkomen. Gezien ook de lopende onderhandelingen met verschillende andere partijen is duidelijk dat we met bedrijvenpark ’t Lochter goed in de markt liggen. Opvallend is ook dat veel van de nieuwe ondernemingen op ons bedrijvenpark aandacht hebben voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Duurzaamheid, arbeidskansen voor iedereen; het sluit perfect aan bij de groene uitstraling van ons bedrijvenpark,” meldt wethouder Thomas Walder tevreden.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mitis schreef op 18-12-2017

Goed succes voor onze gemeente, ook graag aandacht voor de leegstand in het oudere bedrijven terrein...

Def schreef op 19-12-2017

Daar gaat de gemeente niet over dat is voor de eigenaar waar het gebouw van is die heeft wel iemand die het gaat verkopen of verhuren.

Mitis schreef op 20-12-2017

Nou Def, de gemeente had een redelijk voorstel dat door betrokken is afgewezen. Dit is natuurlijk een deel van het spel in hoop op meer subsidie...

Uw reactie

Naam:
Bericht: