Gelijkspel De Zweef

Datum: 17-12-2017

20:22 uur - Het is jammer dat het jonge team van De Zweef nog geen voorsprong kan vasthouden. Met leuk, aantrekkelijk en goed voetbal stond de ploeg bij rust met 0-2 voor en daar was niets op af te dingen. Na rust begon RKZVC op te komen. De Zweef kon het redden tot de 70e minuut. Kreeg daarvoor zelfs nog een prachtige kans op 0-3, maar dat lukte niet. Toen scoorde RKZVC en dat was net iets te veel van het goede en even later werd het 2-2.

De Zweef begon heel sterk en na twee minuten al ging een bal van Sven Dikkers op de lat. Zieuwent was gewaarschuwd. Het was eigenlijk alleen maar blauwwit wat de klok sloeg en wachten op de eerste goal. Die kwam na 19 minuten. Ruben Hendriks leverde goed voorbereidend werk en stuurde Jesper Krukkert de vrije ruimte in. Op snelheid ging zijn tegenstander eraan en Jesper prikte de bal keurig in de korte hoek: 0-1.

Pas daarna kwam de eerste mogelijkheid voor Zieuwert, maar die ploeg kon vooralsnog geen potten breken. Sterker nog, na ruim een half uur spelen kwam de bal bij Sharma Ekuchu, die veel, vaak en goed de vleugel benutte. Sharma gaf een voorzet waarbij de hele verdediging van de thuisploeg stond te kijken. Zo kwam de bal door het midden bij Jesper Krukkert die geheel vrijstaand bij de tweede paal de 0-2 binnen tikte.

RKZVC was in het geheel niet de ploeg die in de top drie van de Eerste klasse meedoet. Natuurlijk is de selectie smal van de relatief kleine vereniging en was hun spelverdeler geblesseerd. Maar De Zweef liet zien een waardige Eerste klasser te zijn.

Na rust ging Zieuwert uit een ander vaatje tappen. De aansluitingstreffer kwam er niet. Dennie Hoogenkamp deed een paar keer goed werk en de Zweef-verdediging kon het tijd telkens keren. Daar stond tegenover dat Jesper Krukkert en Ruben Hendriks meer ruimte kregen. Dat werd de thuisploeg bijna fataal, maar de keeper tikte een zekere goal net aan de goede kant van de paal. Ook in andere kansrijke posities was de aanval te druk.

De treffer van RKZVC kwam in de 70e minuut toen een hoge bal bij de tweede paal werd ingekopt. De tweede goal even later, ging op ongeveer dezelfde manier. Toen werd het voor De Zweef nog spannend of een gelijkspel de beloning van een goede eerste helft zou worden. Anton Wennemers bracht Tom Heuver voor Sven Dikkers en op het laatst nog Marco ten Dam voor Ruben Hendriks. Dat bracht geen geluk en zo bleef te 2-2. Boris Vermeulen liep deze wedstrijd tegen geel op.