SVVN 1 wint in matige vertoning

Datum: 17-12-2017

20:09 uur - Het is inmiddels medio december en er wordt nog steeds gevoetbald. Wie maandag naar buiten heeft gekeken zal zich verbaasd hebben dat er deze zaterdag gevoetbald is. Een dikke laag sneeuw bedekte immers ons land en alles en iedereen lag plat. Op donderdag was de witte rommel echter bijna verdwenen en bleek er ook prima groene mat er onder te liggen. Dat vond ook onze consul Hennie die bijzonder positief was over de kwaliteit van het veld.

Er kon dus gebald worden op Sportpark Groot Lochter en dus kwam Achilles uit Enschede deze kant op. De verhoudingen vooraf waren duidelijk. SVVN is de verrassende nummer twee terwijl Achilles als laatste promovendus misschien wel degradatiekandidaat nummer één en daar voldoet het momenteel helemaal aan met slechts één puntje uit de eerste tien wedstrijden. Rond half drie floot scheidsrechter Martin Bos uit Bentelo voor het begin van de wedstrijd.

Bij SVVN nam Frank Bolink voor het eerst sinds meer dan een jaar een basisplaats in. Melvin Morsink nam plaats op de bank. Vanaf het begin waren de verhoudingen die op de ranglijst waren ook op het veld te zien. SVVN dicteerde het spel terwijl Achilles zich voornamelijk beperkte tot verdedigen. In de vijfde minuut krijgt SVVN een levensgrote kans om de score te openen. Frank Bolink switcht met Jimmy Scharphof en komt over rechts goed duur. Het trekt de bal vanaf de achterlijn voor. De keeper tikt de bal net voor de voeten van de instormende Melvin Hulsman weg, maar daar achter staat nog Jimmy Scharphof die verschrikt van deze plotselinge open kans de bal naast schiet.

Toch krijgt SVVN een vroege voorsprong. Ahmet Alan neemt een vrije trap vanaf links en de bal belandt in de tweede poging op het hoofd van Bas Koedijk. Deze kopt de bal voor op de geheel vrijstaande Melvin Hulsman. Deze weet wel raad met dit buitenkansje en schuift de bal beheerst onder doelman Reinds van Achilles door in het doel; 1-0. Ook na deze treffer blijft het spelbeeld hetzelfde: SVVN dicteert en heeft van de gasten weinig te vrezen. In de 19de minuut wordt Bas in dekking aangespeeld. Hij draait zijn kont er in en legt de bal perfect terug op Melvin Hulsman. Die speelt de bal echter te ver vooruit zodat de keeper redding kan brengen op deze uitgelezen mogelijkheid.

Hierna komt Achilles beter in de wedstrijd terwijl SVVN zich helaas aanpaste aan het niveau van de tegenstander. Achilles krijgt een aantal corners en in de 32ste minuut belandt één van die corners gevaarlijk voor het doel. De aanvaller van Achilles mist enkele centimeters om de gelijkmaker binnen te koppen. Even later is SVVN weer in de aanval. Een voorzet belandt achter Melvin Hulsman, maar door mistasten krijgt Bas Koedijk de bal cadeau. Hij schiet echter oog in oog met de doelman tegen deze laatste aan. In de 40ste minuut krijgt Achilles haar beste kans. Een verdediger glijdt weg en Reint Ramaker ziet alleen nog Michiel Middelesch voor zich. Licht gehinderd schiet hij echter de bal links naast het doel

De laatste kans was weer voor SVVN. Er werd hands gemaakt en dus krijgt SVVN een vrije trap op 17 meter recht voor het doel. Jimmy Scharphof de bal naast het doel, maar ook links naast het doel. Zo ging SVVN rusten met een 1-0 voorsprong na een eerste helft die gezien de eerdere verrichtingen van de mannen in groen als niet best kan worden bestempeld. Het ook al niet zo talrijk opkomen dagende publiek verliet het gure weer rond het veld voor een fijn warm bekertje koffie in de kantine.

Na de rust bleef Bas Koedijk achter in de kleedkamer. Hij had al een gele kaart te pakken en solliciteerde naar een tweede gele kaart. Melvin Morsink verving hem. Bij het begin van de tweede helft had Achilles in de gaten dat er wat te halen viel bij een matig acterend SVVN. Een diepe bal wordt vanaf rechts op goal geschoten. De bal wordt nog aangeraakt en gaat net naast het doel van Michiel. In de 54ste minuut krijgt SVVN de uitgelezen kans op een verdubbeling van de score. De aanval wordt in eerste instantie afgeslagen, maar komt dan voor de voeten van Melvin Morsink die schiet hard op doel maar hij schiet de bal op de rug van een verdediger. Frank Bolink leek trouwens beter voor het doel te staan in deze. Maar het is een corner.

Maar dan plots toont de scheidsrechter de rode kaart. Niemand weet wat de beste man gezien heeft, maar Frank Bolink verlaat het veld. Naar eigen zeggen had hij ”een tikkie uitgedeeld”. Gelukkig was onze vaste cameraman Gerrit Greevink ter plekke om u van beelden te voorzien → https://www.youtube.com/watch?v=etQZFXWtuns. Op 7 minuut 38 ziet u Frank na een woordenwisseling zijn been optillen richting de rug van Melvin Morsink. Dat was dus de aanleiding voor de rode kaart. Oordeelt u zelf. Maar SVVN moest hoe dan ook verder met 10 man en gezien het niveau wat het met 11 man op de mat legde kon dat nog wel eens een lastige opgave worden.

Maar de tegenstander was te zwak om een matig SVVN pijn te doen. Sterker nog: in 67 minuut werd de score verdubbeld door Melvin Morsink. Deze krijgt de bal van een voorzet vanaf rechts. Hij kapt zichzelf vrij en schiet de bal vanaf de zestien in de korte hoek. Twee minuten later ziet dezelfde Melvin dat de keeper uit zijn positie is en schiet hij de bal net over de middenlijn. De bal belandt net naast het doel van de kansloze keeper. SVVN koestert de 2-0 voorsprong in de wetenschap dat het zelf niet goed speelt en dat zij een man minder hebben. Achilles kan maar niet gevaarlijk worden en SVVN vindt het allemaal best. In de 81 minuut zet Jimmy Scharphof het op een lopen en is hij met bal sneller dan de gehele verdediging van Achilles zonder bal. Alleen voor de keeper schiet hij echter tegen de doelman aan zodat ook deze kans verloren gaat.

In de 89ste minuut volgt ten slotte misschien wel de mooiste aanval van SVVN. Melvin Hulsman zet door en wordt daarbij aangetikt door verdediger. Al struikelend passeert hij de doelman en komt daarbij op de achterlijn. Daar bij wacht hij wat lang voor de voorzet en schiet daarbij tegen een verdediger aan. Daarna besluit de scheidsrechter tot het affluiten omdat hij van mening is dat er van voordeel geen sprake meer was en geeft hij een strafschop aan SVVN. Melvin Morsink gaat achter de bal staan en neemt misschien wel de slechtste strafschop uit zijn carrière. Hij krijgt nog een herkansing en schiet deze vol overtuiging in het net. De 3-0 is ook de eindstand van deze wedstrijd en zo sluit SVVN het jaar 2017 op een positieve manier af.

Een matige wedstrijd tegen een matige tegenstander die eigenlijk zonder veel pijn en moeite met 3-0 werd gewonnen. SVVN sluit het jaar af op een prachtige tweede plaats. Iets wat we voorafgaand dit seizoen niet hadden durven dromen. SVVN gaat aan de kalkoen en de oliebollen. Het seizoen wordt op 27 januari 2018 hervat met een uitwedstrijd in Oldenzaal tegen Quick’20 1. De wedstrijd op Sportpark Vondersweide begint om 15:00 uur.

Michiel Middelesch; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Delano Papilaja, Richard Hartgers; Ahmet Alan, Melvin Hulsman, Chiel Karkdijk (61. Delano Burnama); Jimmy Scharphof, Bas Koedijk (46. Melvin Morsink) en Frank Bolink.

Geel: Bas Koedijk

Rood: Frank Bolink