Winst voor Nijverdalse dammers

Datum: 17-12-2017

10.17 uur - In de zevende ronde van de nationale damcompetitie kwam Heerenveen op bezoek bij de Damclub Nijverdal. Na de zeperd vorige week tegen Doetinchem een cruciale ontmoeting in de strijd tegen degradatie. Het Nijverdalse keurkorps kwam niet helemaal op volle sterkte achter de borden, want Artem Ivanov, de Oekraïense kopman van de thuisploeg, spreidde afgelopen week zijn damkunsten tentoon op de World Mind Games in Beijing, waar hij overigens bewees tot de allersterkste dammers ter wereld te behoren. 

 
De wedstrijd kende een teleurstellend begin. Invaller Erik Eikenaar dacht met een schijfoffer de kansen naar zich toe te trekken, maar zag zijn geïnvesteerde schijf in het verdere verloop niet terug en verloor kansloos. 
 
Paul Everloo trok de stand weer gelijk door een vlotte overwinning. In een Roozenburg-opstelling combineerde hij naar schijfwinst en maakte het karwei af met een winnende damzet.
 
Na een puntendeling van Michel Koop zette Herman Damman de thuisploeg op voorsprong. In een kettingstelling liet hij zijn tegenstander vastlopen en incasseerde moeiteloos beide punten.
De vreugde was echter maar van korte duur. Rienk van Marle leed een nederlaag, omdat hij in het eindspel een giftige finesse overzag en kort daarna moest capituleren. 
 
Even leek het dat teamleider Harrie Hoonhorst moeiteloos ging winnen. In het eindspel raakte hij echter volledig de weg kwijt en moest hij in een teleurstellende puntendeling berusten.
 
De Friezen namen vervolgens de leiding toen Ronny Koop zijn kansen overschatte en onnodig verloor. Gelukkig was Bill Neven beter bij de les en verzilverde hij zijn kansen in de aanval, waarmee de tussenstand op 8 - 8 kwam. 
 
Nadat Gerrit Boom met enig kunst- en vliegwerk de remise-haven bereikt had, richtten alle ogen zich op de laatste partij. Rinus Morsink had met nauwkeurig spel een winnend eindspel op het bord getoverd. Tot opluchting van zijn teamgenoten werkte hij de klus feilloos af en won gedecideerd. Daarmee bracht hij de eindstand op 11 – 9, werd zodoende de matchwinner en hield de punten in Nijverdal.
 
Dankzij dit resultaat blijven de Nijverdallers vooralsnog uit de degradatiezone, al zullen in het slot van de competitie alle zeilen bijgezet moeten worden om zich veilig te stellen.
 
De gedetailleerde uitslag luidt als volgt:
 
DC Nijverdal   -   DC Heerenveen  11 - 9 
  
1. Ronny Koop   - S. Koopman 0 - 2
2. Rienk van Marle  - J. T. Dekker   0 - 2
3. Bill Neven    - H. Hosper   2 - 0
4. Harrie Hoonhorst- O. Veltman 1 - 1
5. Herman Damman  - J. Veld   2 - 0
6. Gerrit Boom   - G. de Wit   1 - 1
7. Paul Everloo - P. Achterstraat 2 - 0
8. Marinus Morsink  - A. Plantinga   2 - 0
9. Erik Eikenaar   - P. Veltman 0 - 2
10.Michel Koop - W. Poot   1 - 1
 

Herman Damman
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: